Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Hon na piráty

Příspěvek od Stepan »

Já se s nima bavím rád. Vždycky si uvědomím, odkud se berou voliči ANO a ČSSD. Jednou jsem jel někam otcovym autem (petimetrovej černej sedan) a ještě než jsem vytáhl kameru, už se domě příslušník sral, kde vezme mladej kluk takovou káru. Jsem myslel, že ho uskrtim 8-}
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

mel jsi mu rict, ze se mel lepe ucit, ze by ji pak taky mel
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

honziss píše:S odstupem času si myslím, že je dobrý do protokolu rovnou napsat natvrdo pravý opak toho co ti dávaj za vinu, že to rád prokážeš ve SR a podepsat to. Odradí je to oznámení vůbec posílat..

Když jim mimo záznam připomeneš, že už se těšíš až se uvidíte při výslechu u řízení, tak to asi taky pomůže..
To přesně jsem udělal, když mne zastavila na Evropské (jednu dobu jsem byl na P6 populární) hlídka, že jsem telefonoval za jízdy - BTW: od roku 2001 používám výhradně HF sadu. Možná někde vyštrachám i video. Evidentně chlapec netušil, koho zastavil, tak začal s tím, že mne viděl ve zpětném zrcátku, jak jsem držel telefon v ruce. To zrcátko mi přišlo velmi zajímavé, takže jsem na silnici provedl drobný výslech, který kluka hodně zaskočil. Ono ho zaskočilo už to, že jsem ho oslovoval hodností. Následně jsem mu sdělil, že s přestupkem nesouhlasím a žádám postoupení SO, takže ať se nezdržuje, jde vypsat papír a pak mi ho přinese, že bych se rád vyjádřil.
Chlapec přišel, tak jsem mu tam vysmahnul elaborát, včetně poznámky, že velitelka hlídky odmítla vystoupit a podat svědectví o domnělém přestupku a ještě pár jeho perel. On si to přečetl a zeptal se, zda to myslím vážně. Ujistil jsem ho, že rozhodně a že to je jenom závdavek ke SO, na které se velmi těším. Také jsem dodal, že bude určitě mezi pozvanými, takže se uvidíme. Popřál mu hezkou službu a odjel.
Dodnes nic nepřišlo. Bohužel :-( Na to správní jsem se fakt těšil.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
driver
Letec

Příspěvek od driver »

Stepan píše:ale opicajti chodí po dvou :-?
Nejjednodušší bude, když se pro začátek mrkneš třeba na 30kmh.cz a pochopíš, že hlídka není soudce, jen vykonavatel monitoringu a kontrol. Na souzení tu je např NSS. :ymparty:
Samozdřejmě Ti nikdo nebrání, abys u kterékoliv hlídky kdykoliv zastavil, sdělil jim, co vše jsi porušil a rovnou hotově uhradil. :D
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Dvě tvrzení > jedno tvrzení?
Bavíme se o situaci, kdy u SO dvě opice tvrdí, že to viděli a řidič tvrdí, že se nic nestalo. V tom případě vinen ve všech bodech obžaloby? Samozřejmě policajta je možné mnoha způsoby zneverohodnit, ale to už je jiná pohádka ;;)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nikoliv. Samotné svědectví hlídky není relevantní, pokud není podloženo jinak. I na to už existuje rozhodnutí NSS.
Proto má již dneska většina hlídek na stejnokroji kameru a celý průběh zákroku si nahrávají.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
driver
Letec

Příspěvek od driver »

Zákrok ano, ale né přestupek- plnou někde 200m daleko ;)
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No - viděl jsem už nahrávat si i jízdu na červenou nebo nezastavení na STOPce.
BTW: nebavíme se o konkrétním případě...bavíme se o teorii, případně praxi.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak Klimkovický túnel také od ledna 2017:
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... 60524.html

V Hlučíně se také připravuje:
Předmětem zakázky je nájem zařízení pro úsekové měření rychlosti vozidel (dále jen "zařízení"), které uchazeč umístí na silnici č. 1/56 (ulice Ostravská) v Hlučíně v úseku od křižovatky ulic Ostravská x Zahradní po křižovatku ulic Ostravská x Písečná - jde o úsek o délce cca 280 metrů
A v Říčanech a okolí bude taky veselo:
Předmětem VZ je: • vybudování technické infrastruktury pro úsekové měření rychlosti - cca 30ks • vybudování technické infrastruktury pro měření okamžité rychlosti • vybudování technické infrastruktury pro sledování průjezdu semaforem na červenou • dodávka softwarové aplikace pro technické zabezpečení provozu validace dat měření • aplikace pro zpracování přestupků importovaných v digitální podobě z automatizovaných technických prostředků • integrace systému úsekového měření rychlosti a systému pro zpracování přestupků se stávajícími informačními systémy (spisová služba, CRM, registry státní správy, atd.)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Silnice není závodní dráha!!!
Popravit!
https://www.novinky.cz/krimi/413369-niz ... ruhem.html
No pain, no gain.
Vespa time \m/