dopravní situace
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: dopravní situace
Ale plac před OC Zličín je také závora a také cedule s nějakým provozním řádem... Před Ikeou není ani závora a ani cedule.
Obecně ale upozornění na přednost zprava chválím, protože je šance, že si toho alespoň někdo všimne.
Obecně ale upozornění na přednost zprava chválím, protože je šance, že si toho alespoň někdo všimne.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
Je ovšem otázka, jestli se jedná o křižovatky...
čest práci.
Mám dotaz na jednu křižovatku, která je zdánlivě jednoduchá, ale v praxi obtížná - nájezd na I/3 u Benešova od parku, jakoby standardní X, ale vedlejší nejsou přímo proti sobě, ale o cca 10metrů posunuté. Z vedlejších není křižovatka zakreslena, na hlavní je jako standardní křižovatka s vedlejšími proti sobě - viz obrázek níže.
Na první dobrou by se řeklo, že auta přijíždějící z vedlejší se minou pravými boky, ale vzhledem k posunu vedlejších od přímé spojnice auta od Benešova vždy stojí v křižovatce a najíždí na hlavní tak, jak je zakresleno a minutí pravými boky je téměř nemožné - viz 2. obr.
Jaký je správný (a reálný) průjezd křižovatkou a kdo má přednost, pokud se míjíme levými boky, jak je zde běžné? Vzhledem k provozu na I/3 není moc času na oční domluvu, je nutné relativně rychle se zařadit a navíc je to docela daleko na oční kontakt.
Dnes mi auto od Benešova (jako ten na druhém obrázku), když jsem najel na hlavní a on současně chtěl taky, zastavil a začal couvat zpět do vedlejší zpět do Benešova, zatímco já už čekal jeho pokračování přímo a objížděl jsem ho zezadu...
Mám dotaz na jednu křižovatku, která je zdánlivě jednoduchá, ale v praxi obtížná - nájezd na I/3 u Benešova od parku, jakoby standardní X, ale vedlejší nejsou přímo proti sobě, ale o cca 10metrů posunuté. Z vedlejších není křižovatka zakreslena, na hlavní je jako standardní křižovatka s vedlejšími proti sobě - viz obrázek níže.
Na první dobrou by se řeklo, že auta přijíždějící z vedlejší se minou pravými boky, ale vzhledem k posunu vedlejších od přímé spojnice auta od Benešova vždy stojí v křižovatce a najíždí na hlavní tak, jak je zakresleno a minutí pravými boky je téměř nemožné - viz 2. obr.
Jaký je správný (a reálný) průjezd křižovatkou a kdo má přednost, pokud se míjíme levými boky, jak je zde běžné? Vzhledem k provozu na I/3 není moc času na oční domluvu, je nutné relativně rychle se zařadit a navíc je to docela daleko na oční kontakt.
Dnes mi auto od Benešova (jako ten na druhém obrázku), když jsem najel na hlavní a on současně chtěl taky, zastavil a začal couvat zpět do vedlejší zpět do Benešova, zatímco já už čekal jeho pokračování přímo a objížděl jsem ho zezadu...
- GeneHawkins
- Letec
To nevyřešíš. Prostě je potřeba se tam nacpat a koukat, no...
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na jednu křižovatku.
V podstatě jde o to, že dodatková tabulka nezobrazuje přesný tvar křižovatky, není mi tedy jasná přednost. Přikládám obrázek - oranžové vozidlo (1) se připojí z vedlejší. Když už je ale na hlavní(?), uvidí, že modré vozidlo (2) chce odbočovat doleva (do jednosměrky, ale to není podstatné).
- můj dotaz tedy je, je oranžové vozidlo skutečně už na hlavní a nemusí dávat přednost? Prakticky po hlavní jede, ale mate mě nakreslený tvar na dodatkové tabulce.
chtěl bych se zeptat na jednu křižovatku.
V podstatě jde o to, že dodatková tabulka nezobrazuje přesný tvar křižovatky, není mi tedy jasná přednost. Přikládám obrázek - oranžové vozidlo (1) se připojí z vedlejší. Když už je ale na hlavní(?), uvidí, že modré vozidlo (2) chce odbočovat doleva (do jednosměrky, ale to není podstatné).
- můj dotaz tedy je, je oranžové vozidlo skutečně už na hlavní a nemusí dávat přednost? Prakticky po hlavní jede, ale mate mě nakreslený tvar na dodatkové tabulce.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ono lze asi těžko dopravním značením vyjádřit skutečný průběh křižovatky... Z toho značení je ale zřejmé, že hlavní se točí do leva a ty dvě ulice, jsou vedlejší.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
oranžové nemá přednost... je to stejné, jako když máš křižovatku s ostrůvky, kde lidi odbočující z vedlejší vlevo mají pocit, že už jedou po hlavní a přednost odbočujících z protisměru doprava tak podle nich neplatí... Logika je odůvodněná stejně: "Vždyť já už jedu po hlavní, když oni teprve odbočují." Ten posun nemá vliv, když je křižovatka zakreslena takto.
Díky. Takže chápu správně, že oranžové auto, když se připojí z vedlejší, má dát přednost? já jsem téměř vždy v pozici modrého auta a bohužel se tam na to stejně nedá spoléhat, každý si to vykládá po svém..
No jo, v Ledči je to veselý. Dle mého má oranžové přednost a modré musí zastavit a pustit protijedoucí oranžové, pokud chce modré zabočit doleva na parking.
kdyby jelo oranžové zespoda (zprava vůči modrému autu) po hlavní, tak přednost má, takhle ale ne, ta značka to říká jasně, co je hlavní a co vedlejší komunikace.