Kombi za 20-25000e nahrada za alfa 159

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
pichalsi
Adept autoškoly

Kombi za 20-25000e nahrada za alfa 159

Příspěvek od pichalsi »

Zdravim,
po dlhom case sa vraciam na toto forum - pred 3 rokmi ste mi tu velmi dobre poradili karu na ktorej jazdim doteraz - 75000km zatial uplne spokojny, je to alfa 159 combi 1.9jdt 110kw, slape jak hodinky akurat som 2krat menil predny naraznik a kapotu ked som nedobrzdil :D
Kazdopadne o nejaky ten mesiac-2 sa chystam kupit nieco nove, kedze auto mozem dat do nakladov. Inac by mi sucasne auto aj stacilo, nato ze ma 8 rokov je to parada, cize by nove malo mat vsetko co sucasna alfa, aj ked to asi uplne nepojde. Jazdim vacsinou dialnice, mozno 70%, 150km/h tempomat, inac len chybajuce useky dialnic na SK takze vykon aspon taky ako teraz. Po meste len do prace v ramci mesta 7km takze to je irelevantne.
Co by som chcel naviac
- trosku vacsi komfort a ticho
- vyssie auto lebo mam 190cm a mam v alfe trosku slaby vyhlad, ale toto asi splna kazde combi
- viac elektroniky :D stoji adaptivny tempomat zato? udrziavanie jazdneho pruhu? funguje to dobre na dialniciach nech nemusim tolko krutit volantom? :D alebo to je dobre az v drahsich autach a mam sa vysrat nato... nikde som sa o tom nic poriadne nedocital, ziadne skusenosti rady a pod. som nenasiel ani tu.
- a este automat

Tak dufam ze date nejake tipy, ja som pozeral mazdu 6, ta sa mi paci aj ked je mierne nad cenu, potom som pozrel len orientacne cennik octavie, hlavne by som teda chcel vediet ze ci mam riesit ten adaptivny tempomat a "lane assistant" alebo je to hlupost...
Naposledy upravil(a) pichalsi dne úte 16 srp 08:08, celkem upraveno 1 x.
k86
Mistr volantu

Re: Kombi za 20-25000e

Příspěvek od k86 »

Jestli jezdis ze 70% dalnice a rychle tak bych jako volbu videl Citroen C5 break, motor 2,0HDI, 2,2 HDI s hydro podvozkem
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
pichalsi
Adept autoškoly

Příspěvek od pichalsi »

no C5 nema ten adaptivny tempomat... teraz som po dlhsom hladani nasiel nejake komentare k tomu ACC a vyzera ze uz auto bez toho nechcem :) http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/10 ... jte/?forum
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Adaptivní tempomat smysl určitě má. Lane assist, ač ho osobně v autech mám, bych mít nemusel. Nelze se na něj úplně spolehnout a je hodně případů, kdy nefunguje správně - protisluníčko, zmatek ve značení, déšť...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Adaptivní tempomat je super věc. Sám jsem ho do nového auta nechtěl, ale mám ho a jsem super spokojený. Asi bude trochu problém s rozpočtem. Navíc nevím, kolik toho ročně najedeš. Ale klidně bych doporučil Passat/Golf/Okta/Leon v uvedeném pořadí. Pokud ti to nájezd a/nebo car policy dovolí, tak zapomeň na dýzl. Pak se dostaneš do požadované cenové hladiny. A především získáš TICHO!
pichalsi
Adept autoškoly

Příspěvek od pichalsi »

tak na tom lane assist teda netrvam, najezd mam cca 20000-25000 rocne, urcite chcem benzin aspon pri tych WV koncern autach som pozeral len TSIcka... len som chcel este nejaku konkurenciu, ale som zatial nic nenasiel okrem mazdy 6 ktora to ale ma z nejakeho dovodu len v najvyssej verzii takze je to uplne mimo rozpocet
pichalsi
Adept autoškoly

Re: Kombi za 20-25000e nahrada za alfa 159

Příspěvek od pichalsi »

nejake este dalsie tipy? idem dnes pozriet/skusit golfa variant, pozret astru, focusa mozno aby som aspon porovnal
porovnanie golf variant vs superb asi vychadza lepsie superb ze? je asi o 3-4000e drahsi tak neviem asi az po jazde zistim
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Prostorově určitě ano. Uvnitř se mi ale Golf líbí víc. I jízdně je mi blíž.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pichalsi
Adept autoškoly

Příspěvek od pichalsi »

skusal som v piatok golfa, na celej predajni nebol ani 1 variant, navyse ani 1.4tsi 110kw nemali, iba 92kw hatchback comfortline... jazda bola tvrda asi ako keby som isiel na mojej alfe, akurat horsie sedel na ceste, v kabine bolo ticho to je fakt. Ale priestorovo tiez podobne tomu co mam teraz, da sa povedat nic ma nezaujalo okrem automatu, ten mi prisiel vyborny. Mozno keby amateri mali 1.4 110kw hightline tak by som mal z toho lepsi pocit

hned potom som isiel odskusat superba, ktory narozdiel od golfa bol v plnej palbe 140kw TDI, to bolo uplne o niecom inom... ACC islo uplne luxusne, dokonca zhodou okolnosti aj uplne zastavil a potom ked auto predmnou odbocilo tak sa rozbehol, lane assist tiez isiel prekvapivo dobre, toto by vsetko urcite islo rovnako aj v golfe, ale komfort bol urcite lepsi, aj sa mi auto viac pacilo zvnutra aj zvonka

naklikal som si toto http://cc-cloud.skoda-auto.com/CarCard/88361586, predajca mi dal hned 10% zlavu na ICO cize by to bolo cca 27000e, co je teda nad limit ale zas da sa z vybavy vyhodit ambition plus co su len hracky ako elektricke sedadla, bezklicove otvaranie atd...
myslite ze mi tam nieco z tej doplnkovej vybavy chyba? alebo ze by som mal ist testnut este nejake ine auta co by splnali podobne kriteria? bol som pozret mondeo ale bez jazdy, vyzeralo celkom OK zvnutra sa mi pacilo, ale adapt tempomat je len vo vyssej vybave cize to zacina na 32k... focus mi prisiel zvnutra onicom. Este chcem ist pozret do Oplu
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Nemá mondeo teď nějakou speciální akci (pravděpodobně jen v čechách) kdy za cca 550k CZK, tedy 20k eur, dodávají relativně použitelné vozidlo?
E: a ta 1.4TSI v autě velikosti Superba na dálnicích nebude žádný labůžo. To už radši oktávku s lepším motorem
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Odpovědět