Výběr nového auta do 650.000 Kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
LukBa
Autoškolák

Výběr nového auta do 650.000 Kč

Příspěvek od LukBa »

Ahoj Mohu vás poprosti o pomoc při výběru nového auta.

Chci fungl nové nebo předváděcí/refernční do 650.000 Kč.
Auto bude jezdit 80% času ve městě, a najede se na něm cca do 15.000 km ročně, takže myslím, že benzí bude lepší volba.
Bude se používat jako druhé auto, proto chci něco menšího (hatchback, small suv).

Chci manual a aspoň 100kw.

Díky za vaše tipy, rady a zkušenosti.
miky265
Adept autoškoly

Re: Výběr nového auta do 650.000 Kč

Příspěvek od miky265 »

benzín 100kw a mesto neviem či to bude moc ekonomické ale pokiaľ ta netrápia peniaze.
malé myslíš niečo v štýle hatchback ako focus, mazda 3, golf alebo skôr ako suzuki swift, mini a pod ?

keď tak malí suzuki swift v šport prevedený má presne tvojím 100kw, po prípade ten focus 1.5 ecoboost alebo golf 1.4 TSI.
Myslím že v CZ za 700 000kč zoženieš aj focus ST 250koní a za 650 000 golf GTI 220koní.
LukBa
Autoškolák

Příspěvek od LukBa »

Jj golf, focus atd....
O tu ekonomii mi zase tolik nejde, ale zase je pravda, že nechci auto které bude žrát 15l. Stávající druhé auto co mám je Golf VI 1.4 TSI 2011 (myslím že to má 90kw) a musím říct, že je to docela fajn auto pro žensko do města. Takže bych chtěl rozměrově něco podobného. Napadl mě BMW 1 nebo Golf GTI. Nicméně to BMW zatím čtu nic moc recenzi.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

1er má smysl jedině s R6.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
LukBa
Autoškolák

Příspěvek od LukBa »

@řidičBOB: Nj to se ale do 650k nevejdu
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To ne. Takže pak nastupuje doporučení Clarksna: kup si Golf (GTI) ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
LukBa
Autoškolák

Příspěvek od LukBa »

Myslím, ze GTI bude lepsi volba. Slečna si tam bude moct navolit lepší výbavu jak v BMW a když si ho sem tam půjčit tak to bude fajn svezení. Dík za radu
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Určitě nezapomenout připlatit za DCC a bixenony + dynamic light assist plus.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
miky265
Adept autoškoly

Příspěvek od miky265 »

golf taká europska klasika ktorá v prípade že by si auto chcel predať stratí najmenej na cene.

Celkovo tie športové male auta čo boli porovnávane cca asi tak golf, focus, civic a mercedes benz A.
Samozrejme je ich viac keďže dneska má každá automobilka tie svoje RS/GTI a pod verzia ale tieto sú tak najčastejšie porovnávane, aspoň mne osobne to tak príde.

Osobne sa mne najviac páči mercedes-benz a 45 amg pokiaľ by som mal teda peniaze :D no keďže tie nemám bral by som focus ktorý je najlacnejší :P no pokiaľ by som už niečo mal a chcel by som niečo praktické asi by som tiež šiel do golfa aj keď to nerád priznávam, ale to len pokiaľ by šlo o to GTI alebo R

Ono tie malo objemové turbo motory sa mi moc nepáčia, teda 1.2 TSI alebo 1.0 ecoboost. A zas keby že si mám priplatiť za 1.4 TSI to už by som šiel skôr do 1.6 ecoboosta. ( ale tu to stále nevyhovuje tvojej požiadavke o výkone )

Ale to je len môj názor, ono auto by sa ti malo aj páčiť keďže ho uvidíš vždy keď doňho budeš nasadať, mne osobne viac záleží na jazdných vlastnostiach no tvoja polovička môže mať názor iný čím chcem povedať že by si sa mal na názor spýtať aj jej samotnej :)
LukBa
Autoškolák

Příspěvek od LukBa »

@miky265: Díky za odpověď. Obecně netrvám na hot hatchbacku nebo nebo sportovních verzích.
Mercedes-Benz A 45 AMG, vypadá dobře, ale za sebe si myslím že toho výkonu je už moc a hlavně ta cena trochu nonsens.

V rodině máme vždy jen nová auta a cca 6 let zpět jsme měli fungl nového focuse a to furt stálo v servisu. Auto bylo v záruce, tak to zase tolik nevadilo, ale zase na druhou stranu na to auto se nemůžeš spolehnot. Proto už forda nechci.

Určitě máš pravdu že bude dost záležet na partnerce co se jí bude líbit. Jak už jsem psal, teď má golfa 2011 1.4TSI (90kw) a docela si ho pochvaluje.
Ještě nás napadla varianta MINI Countryman, ale ještě jsem ani nekoukal na cenu. Máte někdo zkušenosti?

Díky
Odpovědět