Koupě ojetého vozu od soukromníka - reklamace

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

kordy9
Autoškolák

Re: Koupě ojetého vozu od soukromníka - reklamace

Příspěvek od kordy9 »

Jinak auto jezdí supr i vypadá, až na tyto nejasnosti co popisuji. Jde mi to o to aby za rok na technické jsem neodjížděl s "autem" co auto je, ale jezdit se s ním v provozu nedá....... Nebo jet zkusit udělat evidenční prohlídku jentak od boku sám, i když prodávat nechci, jen abych věděl zda jsou VIN v pořádku ? Co kdyby na to přišli, seberou techničák nebo jen odmítnou evidenčku udělat ? Už nevím co dělat abych zjistil kde je jádro pudla :(
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

kordy9 píše:Tak na tlumiči mi sedí, akorát něják nevim jestli to neni něják převařený nebo tak, v okolí to je takové jak zamazané něčím
Je to jak blbe rozetreny krem na dortu a pak přelakované? To je pravdepodobne tmel proti korozi, protože se v tom místě potkává vice svarenych dilu uz v továrně. Taky to tak mam, jen jine auto. Nejlépe, kddybys to už dávno vyfotil a dal sem fotku.
kordy9
Autoškolák

Příspěvek od kordy9 »

Sorry za kvalitu
Naposledy upravil(a) kordy9 dne čtv 01 zář 14:58, celkem upraveno 1 x.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To s STK moc společného nemá. To má společného akorát s podezřením na pozměňování identifikačních znaků vozidla...tudíž PČR. A ta zabavuje vozidlo, nikoliv OTP/TP :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
kordy9
Autoškolák

Příspěvek od kordy9 »

A z fotek ti přijde, že to je nějáké pozměněné ? Co by jsi mi tedy poradil ? :(
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Je to tmel od výroby, tak jak jsem psal. Stroje svaří celý skelet, tan se namočí do pozinkovacího tanku, pak zaměstnanec štétcem nebo prstem (nebo v Bolce používají) zatře tmelem sváry a protože musí plnit normu, tak se s tím nečančá a pak se to až lakuje. Myslím, že je to v cajku a zbytečně stresuješ.
Spíš ti doporučím, abys do díry misky tlumiče stříknul WD40, respektive na koncový závit tlumiče a jeho matici. Už to máš lehce orezlé a až budeš (tedy mechanik) jednou měnit pružiny, tak ať to jde rozumně povolit.
kordy9
Autoškolák

Příspěvek od kordy9 »

Ok, děkuju za zpětnou vazbu! :) Takže myslíš, že jen zbytečně hrotím ? Opravdu jde na STK jen o VINko z tohoto místa ? A co říkáš na ten štítek na dveřích ? Na motoru VIN vyraženo není ? Jde mi hlavně o to, aby nebyl nějáký problém na té STK, jak říkám, jinak auto je v pohodě ,) Nechtěl bych abych z toho za rok vyšel bez auta....:(
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Na motoru VIN vyražené není, protože motor je spotřební část, kterou lze měnit (pokud je stejná verze). Na motor se vyráží max. jeho verze. Jenže v dnešní době plastové, kdy je 90% motoru zakrytováno to už ani kontrolují. Štítek má jen doplňující informační fci, protože není pevně spojen s karoserií a byl by tedy snadno vyměnitelný. Např. moje nejstarší auto z roku 1993 má VIN vyražený na hliníkovém štítku přinýtovaném v motorovém prostoru (protože nikdo nepočítal s levárnama). Moje druhé auto má VIN vyražený pod nohama spolujezde a sekundárně v "míse na rezervu". Vždy mi kontrolovali jen ten VIN pod nohama, když jsem jim ukazoval povinnou výbavu a chtěl technikovi ukázovat sekundár, tak mně odmávl, že nepotřebuje.

Zbytečně to hrotíš. Asi si viděl v televizi reportáž, jak někdo přišel o auto a šel ses podívat na to svoje a chytil´s schízu...
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Když už to tak plašíš, všechno prověřuješ a taky nám dal VIN, tak jsem si z nudy dal tu práci a zjistil, že může být to zamazané z nehody za 3984 EUR z 2/2011.. (předek + čelní sklo.) jinými slovy zbořka po sloupky... :ymhug:
kordy9
Autoškolák

Příspěvek od kordy9 »

Cože?! A kdes to vygooglil, mohl bys poslat odkaz nebo něco do zprávy ? Když by to bylo až taková bouračka po sloupky, tak by to VINko na krytech tlumiče přece nebylo takhle v pohodě ne ? Popřípadě, dá se reklamovat, nebo třeba jen slevu z počáteční ceny požadovat po prodávajícím?
Odpovědět