IT poradna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
honziss
Letec

Re: IT poradna

Příspěvek od honziss »

pavproch píše:hmmmm tak jim asi budu muset napsat, když kliknu na ten tvůj odkaz, tak mě to hodí na tu dotazovací stránku s datem narození.... chjo no...
Vymaz cache v browseru a zkus to znova. Ja mel stejnej problem na jinym webu a pomohlo to.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Potřebuji doporadit se stříháním, ale hlavně s nahráním na tvojitrubku. Nakonec jsem použil MS Movie maker, přiznám, že kvuli češtině. :ymblushing: Video má 3:45, rozlišení 1440x1080, velikost 550 mega, formát MP4. Bohužel doba nahrávání na YT cca 2 hodiny, což mi přijde dost a to nemám pocit, že bych měl slabý net.
Jak zrychlit nahrávání? Snížit rozlišení? :-?

A ještě otázka - schováváte si originály videií, které zveřejňujete, nebo to po sestřihání mažete?
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Třeba máš jen dobrý download, ale upload je slabý. Spusť test na této stránce:
speedtest.net - jen to nech načíst a klikni Begin test. O zbytek se to postará samo.
Potom sem hoď výsledky.
Já mám třeba:
Ping 33 ms, Download speed 13,62Mbps a Upload speed 1,95MBps. To je v dnešní době takový slabší podprůměr, ale v mé lokalitě prostě rychlejší není. I tak videa FullHD 30FPS, která ani nejsou nějak extra dlouhá, nahrávám půl hodiny až hodinu.

Co se týče videa, tak budeš asi hodně zklamaný co se výstupu na YouTube týče. Používají konkrétní formáty s určitým tokem dat a jakmile se do tohoto netrefíš, tak to youtube zkonvertuje na svůj formát a většinou tak úplně do...kašle kvalitu videa.
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Děkuji, tak je to jasné. :-s ping 37ms, download 5,29 Mb, upload 0,50 Mb. Další pondělí by nám měli přepojit net z metalického na optiku, tak snad se to zlepší.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Tak to je hodně slabý upload na fullhd video. Zkus to znovu někdy v noci, popřípadě ráno. Hodně síťových připojeních je stále sdílených. Tudíž oni ti řeknou, že máš připojení 30MBps, ale máš to dělené mezi 10 lidí.

Pokud se připojujete na optiku, tak to budou nebe a dudy oproti tomuto. Tam se pohybuješ 100Mbps oběma směry jak nic :D.
A pokud už budete takovou věc, dělat tak doporučuji nešetřit na routeru a už vůbec ne, pokud se jedná o wifi router.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já jedu doma na LTE a nemohu si stěžovat:
Přílohy
image.jpeg
image.jpeg (52.11 KiB) Zobrazeno 3825 x
No pain, no gain.
Vespa time \m/
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Arkis píše:Co se týče videa, tak budeš asi hodně zklamaný co se výstupu na YouTube týče. Používají konkrétní formáty s určitým tokem dat a jakmile se do tohoto netrefíš, tak to youtube zkonvertuje na svůj formát a většinou tak úplně do...kašle kvalitu videa.
YouTube Recommended upload encoding settings https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en

AVS Video Editor má dokonce i volbu výstupu YouTube, kdy to nabízí formáty FLV / F4V a automactické nahrání po konverzi.

Upload na úrovni 0,5Mbps je středověk a tam si budeš muset počkat.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Dám to sem, i dyž je to spíš do stížností.....

Píšu už zase ze starého pc, bo mi fčera umřel (ve věku sotva 8 měsíců) DELL XPS13..... regulérně a správně sem ho uspal (zavřením víka, jako už asi po milionté) a .... po otevření víky asi o 20minut později (mezitím nedostal žádnou ránu, nespadnul, nic) tma..... teda podsvícení on/off tlačítka svítilo ale jinak tma a ticho.... nepomohlo mačkání jakýchkolik tlačítek či jejich kombinací, pouze zareagoval na násilné vypnutí přidržením On/off. Bohužel ale od té doby nelze nastartovat - po stisknutí on/off se toto tlačítko sice podsvítí, ale displej zůstane černý a nezačně ani vydávat žádné zvuky související se startem Win7..... a po cca 30 sek začně zoufale vřeštět (pípat) a dvoubarevně blikat na signalizaci napájení.... a je jedno, jestli jedu na baterku nebo sem na nabíječce....

Můj IT mi potvrdil, že chyba není ve mně (PC pololama), ale uvnitř stroje, chjo no.... ešče že to mám v záruce a mám k tomu NBD podporu on-site .... zavolám tam ale ale až po návratu ze špitálu .... ufff, ešče, že mi staré dobré Vaio funguje.... akurváth, že data vytvořená za posledních 14 dní sou v řiti, teda asi.... zrovna sem se totiž chystal zálohovat....

BTW, rychlým průzkumem infernetu sem zistil, že nejsem zdaleka první komu se přesně tohle stalo na XPS 13 a prý je to buď HW chyba na motherboardu nebo (v lepčím případe) v napájení....

Chjo no.....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Se mi tohle stalo na Acer Aspire Switch, který jsem měl 3 dny. Večer uspal a ráno se neprobudil :-( Řešeno výměnou.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Je tu někdo kdo vypíná notebook? Nebo samí "zaviraci"?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Odpovědět