BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od pavproch »

Bond007 píše:
pavproch píše:jo, Sotto3 fungujou relativně slušně aji v těple.... akuráth mám pocit/ukušenost, že jak se JAKÁKOLI zimní guma "přepálí" v těple, tak potem na ledě klouže víc a má v hlubofým sněhu výrazně horší záběrové schopnosti (imho to je tím, že směs tím přepálením "ztvrdne"

ref zajíždění a výměna woleje: já sem 3er zajížděl od 15-tého kilometru na tachu (tj. po prvním zahřátí) do redline a prvně wolej měnil při 2000km
A pak se divis ze je ten motor divnej ;)
motor je OK, motor-management je nějakej divnej nebo někde něco (čidlo, ovladač....) krapet falíruje
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pjotr
Autoškolák

Příspěvek od pjotr »

T vole jak muze nekdo bejt takle blbej a svoje auto vytacet syrovy k redline s 15 ujetejma km? Blazen...
Lukasp
Autoškolák

Příspěvek od Lukasp »

M.Z. píše:Dobře jsi zvolil.
Díky díky.)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@pjotr: taky Ti přeji krásný den ;)

je tady někde vlákno o zajíždění nového motoru a já v něm našel zcela zásadní informace, jak zajíždět .... (ale najdi si to sám, dyž seš tak chytrej)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pjotr
Autoškolák

Příspěvek od pjotr »

Zaruceny informace od odborniku z autofora. Ferrari, lambo, amg, m vsude napsano nevytacet nad 75% max otacek a nedavat full gas a nekde doporucujou po 1500 km vymenit olej. Ale odbornici z autofora vi vsechno nejlip. Kazdej i imbecil vi, ze pokud se nepojziva elektrochemicky obrabeni, tak proste ty stroje a jednotlivy dily nesedej 100%. Zatezovat nesedly soucastky obrovskejma odstredivejma silama pri vysokejch otackach ne proste demence. Ne vsechny motory sou zkouseny a zajizdeny tak, aby si to sedlo. Navic prevodovka neni vubec a o tu de primarne taky. Dobre sedlej motor s prevodovkou udela rozdil ve whp jako krava, proto sou u jednotlivejch aut takovy rozdily. Moje bmw zralo prvnich 150 km pres 14 litru a to sem to nevytocil nas 2500. Proc? Odpory ve vsem jak krava. Ale odbornik pride a zacne to mordovat do 7000...
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Chlapi, ignorujte toho trolla.
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

pjotr: Já jen doplním, že to drastické zajíždění motoru není nápad místních lidí z Autofora, ale pochází to odsud http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm a šíří se to po mnoha motoristických serverech napříč světem. Autor tam popisuje, jak k tomu došel, a proč je přesvědčen, že je to tak dobře.
Já bych uvítal, kdybysis to pročetl a pak - po zvážení tam napsaného - napsal svůj názor. Pokud ho náležitě podložíš a vysvětlíš, v čem je to nesmysl, pak to spousta lidí včetně mě ocení, protože tohle téma leží v hlavách více lidí.
:ar!
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

Spectral píše:pjotr: Já jen doplním, že to drastické zajíždění motoru není nápad místních lidí z Autofora, ale pochází to odsud http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm a šíří se to po mnoha motoristických serverech napříč světem. Autor tam popisuje, jak k tomu došel, a proč je přesvědčen, že je to tak dobře.
Já bych uvítal, kdybysis to pročetl a pak - po zvážení tam napsaného - napsal svůj názor. Pokud ho náležitě podložíš a vysvětlíš, v čem je to nesmysl, pak to spousta lidí včetně mě ocení, protože tohle téma leží v hlavách více lidí.
Prijde mi to jako hrozny sracky.. Je vzdy zajizdim jemne a kazdej motor mi vydrzel okolo ctvrt milionu km bez problemu...
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
retron
Letec

Příspěvek od retron »

tady někdo neviděl jak vyjíždej fungl nový auta z montážní haly...studený plnej dve rovinky dve zatáčky, vypnout...a pak to někdo zajíždí 10tkm :D
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Nevim kde je pravda ale ta stranka je hustej bizar, vypada to jak ty co maji z clovek udelat miliardare a podobny scamy :-D
Odpovědět