Mazda MX5 (Miata)
Re: Mazda MX5 (Miata)
Jo to jsem taky kámošovi říkal, když mi to tehdá posílal . Každopádně to musí být pěkný svezení... Ono ten dodělávaný kompresor, ale taky nebude žádná hitparáda co se výdrže týče. Osobně bych to nechal jen v n/a, sice to za stejný peníz bude mít menší výkon, ale je tu jakás-takás jistota že to bude držet.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Nechapu, ze si nekdo da nejhorsi soucast rx8 - motor, dobrovolne do auta ...
Jako když se podíváš jen na vlastnosti, tak zas taková trága ten motor není (přes 8000 otáček, výkon super a rozumná hmotnost). Stačí se smířit s tím, že co 50kkm to bude chtít generálku (zas wankel by měl být jednodušší a co jsem tak pochytil po netu, tak generálka není taková finanční sebevražda). Jako u víkendovky bych si to klidně uměl představit, jen to chce mít dobrý kontakt na servis. Ale jízdně by mě ta upravená NC hodně zajímala, ještě menší hmotnost při asi dobrým vyvážení a 240koní na tunu bude pekelných. A bez turbo kopanců...
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Charakter to urcite ma jen nevim jestli dobry, dole to jede jak felicia, musi se to tocit jako motorka. Zere jako osmivalec ... Musi se repasovat. Marne premyslim co to ma za vyhodu?
On je fajn tocivy motor, ale tak spis u ferrari kde to dole jede slusne a nahore nastane peklo s 600 hp ...
Ja bych miatu radsi preplnoval, pak se NM daji lehce premenit ma modry dym od zadnich gum
On je fajn tocivy motor, ale tak spis u ferrari kde to dole jede slusne a nahore nastane peklo s 600 hp ...
Ja bych miatu radsi preplnoval, pak se NM daji lehce premenit ma modry dym od zadnich gum
To že to nemá spodek a spotřeba podle mýho u víkendovky neva, jinak taky bych do toho kvůli nejistotě z wankelu nešel. Ale je to zajímavá stavba.
Dneska jsem si malinko pohrál s kamerou a dal jsem jí k motoru, abych měl záznam zvuku jaký to má pod kapotou a co jde vlastně zepředu. Tu je moje dílo : zrychlování 1-4st a zrychlení od 3st do vytočený pětky (cca 185kmh tacho). Furt mě to baví .
Dneska jsem si malinko pohrál s kamerou a dal jsem jí k motoru, abych měl záznam zvuku jaký to má pod kapotou a co jde vlastně zepředu. Tu je moje dílo : zrychlování 1-4st a zrychlení od 3st do vytočený pětky (cca 185kmh tacho). Furt mě to baví .
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Znie to zaujimavo
Ale pride mi ze 1.8 NB ma iny zvuk ako 1.8 VVT NBFL, iked neviem ci to nebude len tou sisuldou
PS: Aky tam mas staly prevod? Povodny z 5 rychlostky abo iny?
Ale pride mi ze 1.8 NB ma iny zvuk ako 1.8 VVT NBFL, iked neviem ci to nebude len tou sisuldou
PS: Aky tam mas staly prevod? Povodny z 5 rychlostky abo iny?
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
No já jsem rád, že to vůbec nějak zní - protože série je prostě vysavač a bez zvuku to je půlka legrace.
Ad. převod: jojo, zůstal tam ten z 5kvaltu (4.1). Ale s těma 185/55 R14 je to jako bych tam dal 4.223 a zachoval origo pneu.
Ad. převod: jojo, zůstal tam ten z 5kvaltu (4.1). Ale s těma 185/55 R14 je to jako bych tam dal 4.223 a zachoval origo pneu.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Vravim, mne sa ten moj nezda tak marny (nastastie), skusim ho niekedy nahrat
Ad prevod: Dobre vediet...nejak mi blbne obcas synchron na 5ke a predsa len 5 rychlosti je malo na kvedlanie, tak asi tiez teda casom skoncim s 6 rychlostkou, s tou 4.1 to aj podla grafu vyzera solidne, ale ja pod 15" ist nemozem a ani moc nechcem, to mi bude snad stacit, predsa len to bude MX-5 ktora sa pozrie aj na dialnicu
Ad prevod: Dobre vediet...nejak mi blbne obcas synchron na 5ke a predsa len 5 rychlosti je malo na kvedlanie, tak asi tiez teda casom skoncim s 6 rychlostkou, s tou 4.1 to aj podla grafu vyzera solidne, ale ja pod 15" ist nemozem a ani moc nechcem, to mi bude snad stacit, predsa len to bude MX-5 ktora sa pozrie aj na dialnicu
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Sice by to malo viac patrit do univerzalneho chlubitka, ale tu mi pride vhodnejsie sa pochvalit
Nie som az tak lavoruky ako som si myslel a aj napriek tomu ze sa to pretiahlo bo som musel este z UK objednavat napinacie lanka, bolo treba zohnat nitovacie klieste a taktiez si to odniesli 2 vrtaky, ale tak uz mi konecne do Mazdy neprsi
Nie som az tak lavoruky ako som si myslel a aj napriek tomu ze sa to pretiahlo bo som musel este z UK objednavat napinacie lanka, bolo treba zohnat nitovacie klieste a taktiez si to odniesli 2 vrtaky, ale tak uz mi konecne do Mazdy neprsi
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Hustý, to jsi dával komplet nový plátno? A za kolik to dyžtak bylo?