Auto do 9000€ (cca 240 000kč)

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
nejakymarko
Autoškolák

Auto do 9000€ (cca 240 000kč)

Příspěvek od nejakymarko »

Zdravím
Je možné, že budem v priebehu najbližšieho mesiaca dvoch zháňať "nové" auto. Ak všetko klapne, tak budem riešiť denný nájazd cca 150km zväčša po diaľnici, čiže do roka to vychádza zhruba 30k, takže by som išiel najradšej do nejakého spoľahlivého dízlu, možno v kombíku s automatom (to ale nie je striktná podmienka). Čo požadujem, je komfortná, bezpečná a svižná jazda na v rámci možností spoľahlivom aute.

Čo by ste mi odporúčali, po čom sa obzerať v tomto rozčte + niečo na servis. Celkom sa mi páči BMW E91, ale neviem, ci sa da v takej cene zohnať niečo slušné, alebo to bude len nejaká vylietaná haraburda, kde budem musieť ďalších 4-5k vložiť len do servisu.

Ďakujem za rady a tipy :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto do 9000€ (cca 240 000kč)

Příspěvek od řidičBOB »

Já asi nejsem ten pravej, protože než do nějaké vylítané plečky, raději bych za ty peníze nový Fluence. Sice to není tak "prestižní" jako e91, ale alespoň bych měl jistotu, že pár let do doho nevrazím ani korunu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Dotaz asi mimo, ale stejně. Víc peněz nemáš nebo odmítáš dát?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

nejakymarko píše:takže by som išiel najradšej do nejakého spoľahlivého dízlu, možno v kombíku s automatom (to ale nie je striktná podmienka). Čo požadujem, je komfortná, bezpečná a svižná jazda na v rámci možností spoľahlivom aute.
Fiat Croma.
O spolehlivosti JTD dieselu nikdo nepochybuje, auto je pohodlné a komfortní, bezpečné také dost.
Skvělou úroveň pasivní bezpečnosti potvrdily i testy Euro NCAP, kde Croma získala 5 hvězdiček za čelní i boční náraz.
Článek - recenze na Cromu u konkurence.
nejakymarko
Autoškolák

Vdaka za rady a tipy,
Fluence sa mi veelmi nepaci, ani dizajnovo a aj jazda u francuzov mi vzdy prisla taka moc uhojdana, aj ked je pravda, ze v tom novom som este nesedel
Co sa tyka Cromy, tak priznavam, ze som nad nou vobec neuvazoval (ani nad fiatmi celkovo) skor ma to taha k alfe 159 sportwagon

Co sa tyka penazi, tak nejde o to, ze by som viac menal, skor nechcem dat (ak si uvedomim, ze este co to bude stat aj servis po nakupe) a peniaze sa daju uzit aj inac, ako vsetko strelit do auta. Ak by som s rozpoctom mierne pohol, bol by vyber zaujimavejsi?

Aby sme sa chapali, nejde mi vyslovene o to, mat za par penazi premiovku, ale pride mi, ze aj pri o par rokov starsom aute a mierne vyssiemu najazdu viem za svoje dostat povedzme hodnetnejsie auto. Dokonca som pozeral, ze v tejte cene sa uz pohybuju relativne slusne vybavene A6 avant, kopec octavii, mazdy 6 a ine
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Problém je, že u Audi/BMW/MB vždycky, i u koupě ojetiny, připlatíš za značku. A pokud netoužíš po šestiválci, je to uplně zbytečný.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
nejakymarko
Autoškolák

no E91 som pozeral najma 330d a 330xd po pravde, u tej A6 ma najviac oslovil 3.0 tdi 176kw
S tym, ze platim aj za znacku ratam a je mi to jasne
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Nemám peníze, ale chci volítanou "prémii" v dýzlu = velmi pravděpodobná cesta do finanční žumpy.

Při tvojem rozpočtu a požadavku na dýzl je každá rada drahá. Řekl bych ti kup si Mondeo, ale jejich dýzly nebyly nikdy vzorem kultivovanosti a ani spolehlivosti.
nejakymarko
Autoškolák

x2005 a co by si teda poradil pri mojom planovanom najazde a rozpocte (dajme tomu, ze to toho chcem dat 10k)
to, ze premiovka v dizli s viac km je cesta do pekla, na jednej strane suhlasim, na druhej strane v rodine mame viac takto opisanych aut, ci VW, ci Audi a bez zasadneho servisu (okrem spotrebnych veci) lietaju do dnes, takze skusenosti ako take hovoria, ze to nemusi byt uplny krok vedla (a zasa kupa ojazdeneho auta je vzdy loteria)

Nejde mi tu o to, aby ste mi odobrili kupu ci BMW, alebo Audi, ci VW, ale skor o to, usmernit ma po akych modeloch sa obzerat a na co (z objektivnych dovodov) ani nepozerat.

Zatial som dostal poradeny fluence a croma, myslim ze s mojim rozpoctom by vo vybere mohlo byt tych aut viac
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Pokud škúlaš po AR 159, pročti si toto vlákno na alfistech. Stačí posledních cca 10-15 stran, otázky a odpovědě se tam celkem opakují.
Tady máš jednu celkem objektivní recenzi od člověka, jehož AR159 má dost přes 300 000km. Jen nadpis je špatný, ve skutečnosti má 2.4JTD. Obecně se ukazuje, že AR 159 je dost odolné auto.

Jako italopozitivní bych dal ještě doporučení na nové Tipo 1.3 MultiJet. S autem jsem nejel, jen jsem v něm dost dlouho seděl a zkoušel si, jak by mi pasovalo.

Musí to být nutně kombi? Posledních víc jak 3,5 roku mám sedana, navíc s kufrem zmenšeným o rezervu danou v kufru kvuli LPG. A když se vyhodí podsedák zadní lavice, je to velký stěhovák. Zatím jen jen 2x potřeboval pujčit dodávku (stěhoval jsem se, si bych to svým autem dal, ale tak na 6x, kdežto dodávkou to bylo 3x).
Odpovědět