opravili mi to co nechci
opravili mi to co nechci
Zdravím, mám takový dotaz, jela jsem do opravny kol s tím, že bych ráda věděla, jestli kola půjdou opravit a nebo ne. Bylo mi řečeno, že to asi nepůjde, ale že pokud je chci mít opravený, tak mi to klidně opraví, ale nedají mi k tomu fakturu ani nic a nebudou se k věci přiznávat pokud by se něco stalo.. Takže jsem jim řekla, že ok, že to chápu a kolik by asi stála oprava. Borec házel nějaký čísla od boku, tak jsem mu řekla, že ať to zjistí a zavolá mi (to jsem mu řekla asi 10x). Na to mi řekl, že odpo přijede nějaký pán, co se na to podívá a řekne ortel jestli to půjde nebo ne a případně za kolik. Opět jsem mu řekla, že ať mi zavolá za kolik by to asi bylo a jestli to vůbec půjde a pokud ne, že si asi ze některých nechám udělat stolek do obýváku, ale že potřebuju vědět cenu. No na druhý den mi borec volá, že dvě kola mám opravený a mám mu dovést 2.800.. Hned jsem mu řekla, že na tom jsme se teda nedohodli, že jsem chtěla vědět zda kola půjdou opravit a případně za kolik. Následně jsem jela do opravny se nějakým způsobem domluvit. No nabídl mi to, že mi sleví o 700 Kč, ale že buď mu dám peníze a nebo ať mu tam ty kola nechám a oni je prodají. Já teď nemám 2.100 na opravený dvě kola, kerý stejně na auto dát nemůžu, protože na dvou kolech auto nejezdí a musím stejně koupit celou novou sadu kol. Na obojí bohužel nemám. Čas mi dal do příštího týdne, že buď pro kola přijedu nebo je prodá, že mu tam ležet nemůžou. Kontakt na majitele mi odmítl dát. A otázka zní !! Co mám dělat? Máte někdo zkušenost s něčím podobným? Děkuju za každou odpověď
Re: opravili mi to co nechci
Nechat někde svůj majetek, ještě takový ke kterému nejsou žádné doklady (telefon, kola od auta...atp.) a nenechat si napsat protokol o převzetí chce obrovský koule nebo notnou dávku naivity.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Aha, takze nejde to, ale stejne to kdyz tak opravime.„…to asi nepůjde, ale že pokud je chci mít opravený, tak mi to klidně opraví…“
Na posouzeni to je malo informaci:
Co presne to bylo za zavadu? Podle popisu soudim nejaka fatalni, k cemuz se radeji nechcou znat.
Temi koly je mysleno disk, nebo pneu, nebo sada disk+pneu?
Co to je za rozmer?
Pokud opravil neco na co nema objednavku kde to bude prokazatelne uvedene, tak je to slovo proti slovu, navic chybi smluvena cena, coz bude prokazovat tezko, nezname povahu zavady a tedy adekvatnost zadane sumy. Jestli obratem zlevnil o ctvrtinu bylo to zjevne nadsazene. V pripade ze je to typ zavady tzv. o hubu nebude moc v jeho zajmu se k tomu priznavat, coz by mohla byt cesta.
Bud to vzit smirnym zpusobem, at si kola necha a proda, ty si kup ctyri nova, ale soucasne at ti zaplati adekvatni pomer za ta stara. On je sice opravou zhodnotil, ale predmet plneni byl tvuj, tudiz jedete na podil.
Druha moznost je prijit tam a rict at ti vyda co tveho jest, s tim ze sis zadnou opravu neobjednala, at to uvede do puvodniho stavu a nazdar. Pripadne s mirnou obmenou, ze sis tu opravu v takove cene neobjednala, ale jsi ochotna za ni uhradit castku X.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
No nevím, nikdy mi v servisu ani nikde nedali žádnej papír ani nic, když jsem tam auto nechávala. Do autorizovaných servisů nejezdím, tam to asi zvykem je.
Jsou to po bouračce odřený 18" (M3 CSL), na některých místech chyběly kusy, byly fakt v šíleným stavu, ale v mailu mi napsali, že je mám přivést na posouzení, že z fotek to nepoznají. A jím vím uplný prd, o tom, kerý kola se opravit dají a kerý ne, takže jsem se jela poradit.
To jsem jim taky říkala, ať je dají do původního stavu- no prý neexistuje.
Děkuji za radu, ještě na ně zkusím zatlačit.
To jsem jim taky říkala, ať je dají do původního stavu- no prý neexistuje.
Děkuji za radu, ještě na ně zkusím zatlačit.