Čo dalej po E46?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Čo dalej po E46?

Příspěvek od Snowman000 »

Houston mame problem!!!

Clovek si ide pozriet NBcko MX-5 s 1.8, ktora bohuzial potrebovala vela lasky spolu s novymi nosnikmi, kedy som si zaroven potvrdil ze kozene sedacky s vyhrevom do NB fakt ne...proste sme si nejak nesadli.
Co ale cert nechcel...majitel NBcka, dosiel na MX-5 NC 1.8 ktora je jaksi tiez napredaj...jej zivot bol na dialniciach, takze ma cez 200tisic, kazdy panel karoserie ma svoj maly pribeh, ale bez hrdze a je to len 1.8, ale v momente ako som sa rozbehol to bolo fakt pecka, riadenie presne, prevodovka genialna a vsetko uzasne pevne, ako bonus este klima a na SVK SPZ a tu vznika problem...zacinam mat dilemu ci ako druhe auto radsej nepriplatit a nemat NC, predsa len to bude daily a k tomu musi byt OK aj v zime a kym ja sa pozriem na nejaky okruh... :)
Alebo NC tiez hrdzavie a 1.8 mi proste bude slabe a bez svoru ani nakrok ? :D

http://auto.bazos.sk/inzerat/62215373/M ... 18-16v.php
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Ja bych klidnil nadseni a pokud bych bral nc tak rovnou 2.0, precijen to chces jako sportak a ne jen cruiser ... Mne osobne by po case s1.8 stvalo, ze nemam 2.0. Vzdyt i ta pry moc nejede.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Nechal som si to rozlezat v hlave a ano...presne k tomu som aj dospel...

Ked NC tak uz bych asi urcite chcel 2.0 ale to uz je ina cenova a nasledne ta cenova je uz nebezpecne blizko Z4 a to uz bych skor zahucal do Z4, no nasledne bych velmi rychlo vytriezvel a vratil sa na nohy ze za druhe auto (a moju hracku) je to z naseho rozpoctu az moc velka suma...

Bohuzial na NB som sa takmer nepreviezol, kedze bola bez SPZ a ten posed bol vdaka kozenym a vyhrievanym sedackam fakt strasny (s miestom problem nebol, ale sedelo sa na aute a ne v nom) :/
Z NC som mozno tak mimo bo som si do nej sadol a bola presne tak ako som vsetko chcel a zaroven ze som cakal ze jazdit v MX-5 po rozbitej Blave bude sakra vacsie utrpenie, hlavne co sa tyka urcitej chatrnosti a taktiez ohladom na komfort, ale NC na malych kolesach bola v tomto lepsia jak E46 a zaroven aj zabavou a pocitom z toho vsetkeho...minimalne som si potvrdil, ze presne toto som chcel :)

No nic idem hladat cim zachovalejsiu NB bez kozenych sedaciek a budem verit, ze to jazdne nebude horsie ako NC :)
NB to u mna vyhrava aj po dizajnovej stranke...obzvlast v porovnani s NC...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Komfort u NC je lepší, než u spousty nových rodinných aut, rozbitá cesta není žádný problém.

Já jsem dost náročný na výkon a můžu říct, že 2,0l jede velmi slušně, rozhodně líp, než jsem čekal.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

A přišla Ti ta 1,8 nedostatečná ?
Fakt bych to řešil, až po svezení v obou autech. Zvlášť u takovéhleho auta nejsou ty excelovské tabulky moc platné.
Vezmu to, co mi dělá větší radost.
Add motor: teď jsem byl projet SLK (120kw kompresor, 6kvalt) - ač to objetivně (přes větší váhu) jede víc, než MG, tak mě motor v MG baví víc.
A to mě ten motor v SLK ze začátku docela bavil - zachovává si gradaci atmosféry....
MG - radost až na kost.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

NBFl je pěkná, ale kdych si mohl vybrat, tak jdu raději do NC. Klidně i 1.8.
2.9T RWD
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

V tom momente to samozrejme vyslovene malo nebolo, ale to bola az moc kratka jazda a este aj s majitelom v aute...proste na kochacku a na daily by to bolo dostatocne, ale ja bych z toho chcel mat proste viac...najviac tomu motoru ale pocitovo chybal akykolvek zivot, nejaka dramaticnost...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
mánička
Autoškolák

Příspěvek od mánička »

A to chceš na víkendy nebo jako daily? Jestli daily, pak určitě NC. NB klidně, ale na víkendy. Ty auta jsou úplně někde jinde. NB je v podstatě převlečené NA, NC je už úplně jiné auto i co do bezpečnosti (rollbar, bagy).. NB je na tom taky nejhůř z mx-5 co se týká koroze. Prahy, blatníky a nosníky motoru jsou na tom zpravidla hodně špatně i u FL = další investice a čas bez auta, kterou když připočteš, jsi skoro na ceně nejlevnějších NC.
Co se týká motorizace je to hezky popsané tady http://www.auto.cz/test-srovnavaci-test ... 2-0i-59561
U NB ten rozdíl mezi 1.6 a 1.8 takový není. Takže za mě, když už NC určitě 2.0 s bilsteinem a svorem.
Autobus a malé veselé autíčko
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Tady jim vysla NC jako nejlepsi. Jako nejpresnejsi nastroj.

Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

2. auto...hlavne vikendy, ale musi fungovat po BA aj cez tyzden (do roboty je to 6km), garaz samozrejme k dispozicii a planujem aj HT.
Ano najsamlepsia by samozrejme bola NCFL s 2.0 ale tak luxusne si nezijem...rozpocet staci na max na NC vid odkaz vyssie abo na luxusnu NBFL, alebo akukolvek NBFL a polovica rozpoctu na dozivotnu zasobu blatnikov, nosnikov a prahov ;))
Problem je ze NB sa mi jednoducho vzdy pacila :)

Vroom: No jo no NCFL je mnohymi povazovana za tu najsamlepsiu, opravnene :)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Odpovědět