Pohodlné auto do 100.000Kč

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
micpetr
Autoškolák

Re: Pohodlné auto do 100.000Kč

Příspěvek od micpetr »

M-kový podvozek na autě není. Ono v rychlosti nad 80km/h už je tvrdost ok, ale ve městě člověk cítí každou díru. Nejhorší jsou příčné spoje, když je třeba spoj mezi různými povrchy asfaltu. Zkoušel jsem najít jiné pružiny, ale objevil jsem jen sportovní. Například HR, které jsou prý komfortní a jen omezují náklony, ale moc tomu nevěřím, když je auto o 3cm snížené...

Dnes jsem se svezl v mazdě 6 2.0 diesel r,v, 2004. Komfort tak akorát, ale auto vůbec nejelo (s benzínem snad jo) a hlavně oproti BMW E46 má takové neslané nemastné řízení... Takové "gumovější". Vím, že BMW je pořád jiná liga, ale nečekal jsem to tak zásadní. Třeba to byla chyba konkrétního kusu, ale za cca stejnou cenu bych to rozhodně neměnil.
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

HR nejsou komfortní, jsou tvrdé (vlastní zkušenost), komfortnější jsou Eibach (byly mi doporučovány, nemám zkušenost). Ale nevím, zda budou pro tohle BMW.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
karelpipa
Pan Řidič

Příspěvek od karelpipa »

mas tam runflaty?
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou :))
retron
Letec

Příspěvek od retron »

na e46 se runflaty jeste nedávaly, aspon ne sériově
každopádně, ten výběr je horší než to co máš teď, možná už neni podvozek upe OK
e46 vs e39 mi nějakej extrémní rozdíl v komfortu nepřišel
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ja bych rekl, ze na te e46 je neco spatne. mel jsem jednu se sportovnim podvozkem a na 18" a na rozbitych cestach fungovala vyborne. jen mi ji tam bylo lito nicit, tak jsem se jim vyhybal.

blby dotaz - jak =e jsou tlaky v pneu?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

Runflaty nemám, to byla první věc, která mě napadla. Tlak mám dle tabulky na dveřích 2,4 vpředu, 2,9 vzadu. Tlumiče a pružiny jsou měněny 7k km zpět v originál servisu. Na zadní nápravě byly udělané všechny silent bloky před prodejem, takže po této stránce je vše ok.

Není to tak, že by auto uskakovalo, ale právě, že mám pocit, že to auto trpí. Přesně jak píše mmira, mám pocit, že dostává auto zbytečně zabrat a každému výmolu se vyhýbám. Oproti tomu ve starém Audi A6 C4 jsem přes ně jenom plul... Neočekávám, že bude komfort stejný, jen bych rád trochu vyšší...
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

micpetr píše:Tlak mám dle tabulky na dveřích 2,4 vpředu, 2,9 vzadu.
To je nějak hodně, nejsou to údaje pro plně naložené auto?
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

to je nejak strasne moc, hlavne ten zadek - to urcite budou hodnoty pro plne nalozene auto
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
janjan
Mistr volantu

Příspěvek od janjan »

E46 330XD má mít na 17" 2,3 kPa vepředu, a 2,5 vzadu. Pokud to foukáš na 3 a máš gumy s tvrdší bočnicí, případně je celkově směs prostě tvrdší, tak to je pak hrozný rozdíl. To samé gumy, co jsou již za půlkou životnosti, ten komfort jde pak hrozně dolů...
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

Tak jsem to nafoukal na 2.3 vpředu a 2,5 vzadu a je to trochu lepší. Nevím, jak vložit obrázek, ale na dveřích mám opravdu 2,4 a 2,9 s ikonou 2 mužských a 2 ženských obrázků a 2,9 a 3,4 se stejnou ikonou + navíc mužský panáček a zavazadlo.

Jinak pneumatiky mám Dunlop SP Sport 2000E. Netuším, jak mají tvrdé bočnice. Jsou staré snad rok...

A díky moc za komentáře a snahu!
Odpovědět