koutek experta Standy

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
kazysvjet
Pan Řidič

Re: koutek experta Standy

Příspěvek od kazysvjet »

pan Huml je jediny politik na svem miste. bohuzel je sam, takze nezatoci se silnicnimi piraty tak rychle a tak tvrde jak by si zaslouzili
jezdím pod své možnosti a jsem ovce
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jiste, i takove nazory se bohuzel vyskytuji. nechces se odstehovat treba do Severni Koreje? tam je takovych Humlu jiste dostatek. a jsem si temer jist, ze na silnicniho pirata tam nenarazis.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

mmira: proc takove narazky, kdyz ma nekdo jiny pohled. Co je spatneho na tom, kdyz nekdo chce, aby se na silnicich jezdilo v mezich zakona a aby represivni slozky toto hlidaly? Je to naprosto legitimni v kazde jen trochu demokraticke spolecnosti, aby byly prijaty zakony, ktere se pak dodrzovaly. Naopak diktatorske spolecnosti se dost casto vyskytuji bez pravniho radu s ruznym metrem dle poslusnosti k systemu apod.

Ale chapu, toto forum neni staveno lidmi, pro ktere by bylo dodrzovani zakona necim dulezitym. Samozrejme je treba dodrzovat ty zakony, ktere tato skupina urci. Podstatne taky je, aby podrizena skupina lidi v pripade porusovani stejnych zakonu, ktere schvaluje vyvolena skupina nijak svym porusovanim nezasahovala do zivota vyvolenych. Toto pravo maji jenom vyvoleni.

Jednoduse receno - respketujte nazory a pohledy druhych. Obzvlaste, pokud po tom tolik volas u druhych.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

zasadni vyhodou soucasne situace je ta, ze at treba pod rouskou populismu a honeni "stada" obcanu, kteri jsou jen cleny jineho stada, nez ta druha skupina, bude pristup cele unie v teto veci cim dal prisnejsi, tzn. velky bratr to nakonec vyhraje a oklesti to tak jako tak. Kdysi jsem proto nebyl, ted, kdyz vidim, jak je vybrane skupine lidi naprosto jedno, jak se chovaji, ze pro ne nejaky zakon je par slov, krtery se hodi, jen kdyz jim nekdo ublizi, jsem vice a vice pro zavadeni podobynch veci apod.
kdyz nekdo neumi v pokore a tichosti zneuzivat system a stavi to naopak pomalu za zachranu sveta, sklidi to, co zasel. bylo to tak i napr. v italii a mafii. Dokud mafie neprekrocila urictou mez, tak byt se o ni vedelo, nechala se byt. Ale byli nenazrani...
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Radku ty tak kecáš z hladu...

I ty víš, že o žádnou bezpečnost na silnicích nejde, ale jde o zvýšení výběru do kasy.

K tomu, aby stát vybral víc, není třeba rušit osobu blízkou. Ono stačí trochu myslet a využít současné zákony. IMHO by úplně stačilo, aby výzvy k podání vysvětlení posílali dopo a lehce je přeformulovali. Je to osobní závazek, takže nikoho za sebe poslat nejde. Pokud se po výzvě nedostaví - pokuta za nedostavení se.
Když už se tam člověk dostaví, tak srovnat záznam z kamery a realitou je jednoduché. Odepření výpovědi neznamená, že dotyčného nemůžou za přestupek pokutovat na základě důkazu podobiznou/záznamu.
V trestním právu platí, že i když se přiznáš, stejně ti čin musí prokázat i jinak. Doznání nemá na zhodnocení viny žádný vliv. A přesto to jde a lidé jsou odsuzováni...

Prostě kdyby úředníci chtěli, tak odbourají 50% výmluv na osoby blízké a naplní kasu. Jenže místo toho aby donutili úředníky makat raději budou utlačovat a ždímat obyvatelstvo....

A když naplní státní kasu, nebude velký bratr potřeba...
Back to basics.
Příčina -> následek
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

goes: vyvracim snad jeho nazor? ja mu jej nevyvracim, ani mu nebranim jej vyjadrit. jen mu davam tip na zemi, kde se takove tvrde ruky, ktere se dozaduje, jiste docka. takze tvuj hystericky vykrik s narazkami na forum je opet mimo. uz si prijdu jak kolovratek. jestli se ti tu nelibi, nechod sem. mmch, mel jsem pocit, ze jsi uz takove rozhodnuti ucinil. ovsem prilis dlouho ti to nevydrzelo. ze by zavislost?

ke zbytku se nema cenu vyjadrovat. snad jen dotaz, uz sis vyholil misto na predlokti, aby ti tam mohli soupnout cip? jiste se tomu nebudes branit, vzdyt nic neporusujes, ze.
Autoforum.cz
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

vladimire prosimte a moc te o to prosim, dej si mne do ignor listu. vazne je neco neskutecneho ty tvoje komentare naprosto mimo tema, ktere at napisu cokoli jsou vzdy naprostou negaci. Pokud nejsi me nazory schopen vstrebat, bude lepsi je nezobrazovat, nekomentovat a bude klid.
Vis zasadni rozdil mezi tebou a mnou je v tom o co a jak nam jde. Ja verim, ze kdyby tobe nekdo zastrelil rodice a vrah by byl pusten jen proto, ze vsechny ziskane dukazy byly ziskany v rozporu se zakonem, ze budes na strane vraha. Ja ne. Jelikoz je v tomto nas nazor tak odlisny a oba vime, ze se neshodneme, je zbytecne rozvirovat v tomto nejake diskuse u kterych oba vime, ze nenajdeme spolecnou rec a jeden druheho nepresvedcime.
Vsichn pak oceni to, ze se tu nebodu tahat dva lide o to, kdo ma vetsiho pindika a ci nazor je ten lepsi. Ani jeden neni lepsi, jsou proste jine.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

mmira píše:goes: vyvracim snad jeho nazor? ja mu jej nevyvracim, ani mu nebranim jej vyjadrit. jen mu davam tip na zemi, kde se takove tvrde ruky, ktere se dozaduje, jiste docka. takze tvuj hystericky vykrik s narazkami na forum je opet mimo. uz si prijdu jak kolovratek. jestli se ti tu nelibi, nechod sem. mmch, mel jsem pocit, ze jsi uz takove rozhodnuti ucinil. ovsem prilis dlouho ti to nevydrzelo. ze by zavislost?

ke zbytku se nema cenu vyjadrovat. snad jen dotaz, uz sis vyholil misto na predlokti, aby ti tam mohli soupnout cip? jiste se tomu nebudes branit, vzdyt nic neporusujes, ze.
klidne si ten cip necham dat, az bude. Nemam s tim problem. Jinak jde proste videt, ze ty mas problemy s temi, co dodrzuji zakony. A lidi, kteri se takto chovaji posilas do diktatorskych zemi. A ja mel vzdy za to, ze prave ona demokracie je o tom, ze se dohodnou pravidla a ta se dodrzuji a nad tim dodrzovanim stoji napr. policie. Proc je spatne se ridit zakony?

PS - ukaz mi, kde jsem takove rozhodnuti ucinil a okamzite se tak zacnu chovat. Nevytvarej tu prosim nejake desinformace apod.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

napsal jsem veco v tom smeru, ze zakony se maji porusovat? ne, pokud si dobre pamatuji, byl jsi to ty, kdo vykrikoval, ze policajt se zakonem ridit nemusi.

ad to rozhodnuti. nevytvarim dezinformace, pisu o pocitu.
Autoforum.cz
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

ne, nerikal jsem, ze se policajt nemusi ridit zakonem. Rikam to, ze mi nevadi, pokud policie prekroci zakon, aby zbavila me okoli grazlu, zlodeju vrahu apod. opravdu mi nebude vadit
Odpovědět