Hothatch
Re: Hothatch
v tehle skupine prodava nekdo komplet brzdy z RS5 za 45t
https://www.facebook.com/groups/3738860 ... 7/?fref=nf
https://www.facebook.com/groups/3738860 ... 7/?fref=nf
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Dekuji za tip. V prvni momente me to uplne nadchlo, ale pak jsem si uvedomil, ze bych musel menit jeste letni/zimni/ohruhova kola, protoze na 18" s mym ET se tenhle set nevejde. Nicmene je to opravdu dobra nabidka za BBK.
Asi pujdu cestou pokus omyl a vyzkousim na sobe EBC kotouce a desky, co jsem zminoval. Nasel jsem spoustu dalsich vyrobcu, ale pro golfa R zas tak velka nabidka neni.
Asi pujdu cestou pokus omyl a vyzkousim na sobe EBC kotouce a desky, co jsem zminoval. Nasel jsem spoustu dalsich vyrobcu, ale pro golfa R zas tak velka nabidka neni.
vykasli se na EBC, zkus sehnat Endless popr Dixcel. to jsou desky, ktere se pouzivaji pri vytrvalostnich zavodech na NS a fakt vydrzi hodne.
jsou tedy drahe, ale soucasne setrne ke kotoucum. www.special-brakes.de je maji za rozumnou cenu.
jsou tedy drahe, ale soucasne setrne ke kotoucum. www.special-brakes.de je maji za rozumnou cenu.
Autoforum.cz
Souhlas s Mírou, desky od EBC nebrat - to je fakt bláto. Kup od EBC tvrdé turbogroove kotouče a nakombinuj to s nějakýma osvědčenýma deskama. Když to doplníš pancéřovýma hadičkama a odolnější kapalinou (tady nezapomeň, že tyhle kapaliny je třeba měnit častěji - zhruba po 1-2letech, ne jako oem po 4) by to měl být setup, který na okresce neutaháš a při správným brždění vydrží i na okruhu, případně budeš jezdit 2 ostrý a 1 chladící kolo. BBK se vyplatí až ve chvíli, kdy budeš na okruhu více-krát do roka, pokud plánuješ pár návštěv za rok tak je jednodušší lepší materiál. Nevím jestli znáš, pokud ne pročti toto: http://typer.cz/forum/viewforum.php?f=9. Ještě nezvažoval jsi větší kit z Cupry (jestli teda pasuje)?
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Dekuji moc za rady. Dam vedet finalni setup a jak jsme spokojen.
Čau, nemáte někdo zkušenosti s distančníma podložkama? Má to negativní vlastnosti na podvozek? Koupil jsem RS5 brzdy, ale zimáky se mi nevejdou kvůli malému ET.
Mám 5mm resp. 10mm podložky na obou autech (pod letními koly se správným ET), značkové podložky a prodloužené šrouby vč. prodloužených pojistných šroubů.... cílem podložek bylo rozšířit rozchod a.....a měl sem před instalací obavy jak kráva z vibrací kol/volantu atd .... naštěstí se obavy nenaplnily, navíc jako bonus se auto neskutečně zklidnilo na výmolech/nerovnostech (3er = všechna 4 kola stejně tlusté podložky +10mm) resp. mírně zmírnila přetáčivost a taky zklidnilo na nerovnostech (Z4 = vepředu +5mm, vzadu +10mm)
Takže za mně rozhodně ano, "rozumné" podložky jsou imho přínosem pro ovladatelnost/předvídatelnost chování auta na limitu
Takže za mně rozhodně ano, "rozumné" podložky jsou imho přínosem pro ovladatelnost/předvídatelnost chování auta na limitu
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak to si mě uklidnil. Mám z toho bobky. Potřebuji +10mm na obě nápravy. Jakou značku používáš? Eibach?
na 3er mám Schmiedmann, typ 12124, 10mm s centrovacím nákružkem, na Z4 vzadu stejné taky 10mm, vepředu 5mm bez centrovacího nákružku
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
podlozky musi byt udelany velice presne, roli hraji desetiny mm. odchylky vedou k vibracim, takze pozor na zdroj.
Autoforum.cz