Jak na meziplyny?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
Bond007
Economy Run Master

Re: Jak na meziplyny?

Příspěvek od Bond007 »

merlin píše:Skusal to niekto na diesli? Podla mna pri tych spomalenych reakciach na plyn to nie je mozne.
diesely maji nekdy rychlejsi reakci na plyn nez soucasny benziny... obzvlast ty s turbem... jak jsem psal, jde to u vseho, i u deffendera
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

merlin: Samozrejme, tady neni zadny obecny rozdil. Vetsina dnesnich dieselu dokonce reaguje na plyn lepe nez benziny (patrne kvuli emisim, tyka se to hlavne poklesu otacek). Jedine auto z posledni doby, ktere nereagovalo prakticky vubec, nebo tak pomalu, ze se na to nedalo pockat, byla O1 Tour 1,9 TDI 77 kW. Tam jsem pri snaze o brisknejsi akceleraci musel i podrazovat pres plyn jako strycek Vana :) Ale to nebylo dieselem, nybrz naprosto tristnim elektronickym plynem...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

merlin píše:Skusal to niekto na diesli? Podla mna pri tych spomalenych reakciach na plyn to nie je mozne.
Skúšal som na Passate B5,5 1,9 TDI a pri podradeni bez brzdenia, to možné bolo(iba falošný medziplyn :ymblushing: ), no chcelo to ráznejší pokyn do pedálu...
Pri brzdení medziplyn bol takmer nemožný...pedál plynu bol utopený snáď 10 čísel pod brzdou a bolo možné sa on oprieť až pri núdzovom brzdení (no možno to spôsobovala moja malá mlandravá noha :D )
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

to rozlozenie pedalov je na niektorych autach skutocne nepouzitelne (hlavne ak zaroven pri medziplyne aj brzdis)... ja mam zasadny problem ked mam zimne topanky.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

merlin: je to o cviku, me to jde i v crocsech :D
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

tak ma napadlo ze som cital ze Nissan ZX 370 dava automaticky medziplyn aj pri manualnej prevodovke, skusal to niekto ako to fungujev v praxi?
Obrázek
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

merlin: no to rozloženie tam bolo fakt strašné, zabilo to všetku moju snahu to skúšať a zlepšovať sa...určitý problém je aj moja malá a úzka noha, ktorou nebolo možne do toho plynu kopnúť...
Ale niektoré autá neboli nikdy mienené na niečo iné ako na presun z A do B s čo najmenšou účasťou šoféra na celom procese...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

merlin píše:tak ma napadlo ze som cital ze Nissan ZX 370 dava automaticky medziplyn aj pri manualnej prevodovke, skusal to niekto ako to fungujev v praxi?
Obrázek
jel sem asi 10 km a kope to male neziplyny, ale spise takovy symbolicke, to zmacknuti plynu je stabilne stejne, on proste nevi co tam podradis. takze pomaha to, ale neni to uplny zazrak. nevic meziplyn dava jen tak, ze prida plyn
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

merlin: Ten Sync Rev Match (nebo jak tomu rikaji) v 370Z funguje otresne, takove meziplyny bych nedaval snad ani po 10 pivech.

Kazdy meziplyn je sice lepsi nez zadny, ale tohle je vazne akorat pro zlost. To se snad i to nejvetsi nemehlo nauci davat lepsi. Je ot takova neschopnost presnosti automatu na druhou - tyto systemy proste nevi, jak intenzivne hodlate brzdit, takze nejsou s to presne trefit otacky. Jen pokud jedete zcela pravidelne a rovnomerne, ale to v provozu prilis caste neni...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
one-z
Autoškolák

Příspěvek od one-z »

pjanda píše:onez-z: S puvodni Deltou? Nemel jsem tu cest :) Ale vyrustal jsem na Skode 105, kde to je take dost slozite (vzdalenosti i vzajemnou polohou pedalu a omezenou resp. zadnou nastavitelnosti sedadla a volantu) a take to nakonec slo solidne.

Merim cca 2 metry, takze do nekterych aut se skladam tezko. Ale nakonec to nejak slo opravdu ve vsem. Samozrejme, jednou musi prijit vyjimka potvrzujici pravidlo :)
jj, původní, ale pokud to šlo ve 105 vám s 2 metry, tak to musí jít i zde... Asi začnu zkoušet a vymýšlet jak :)
Odpovědět