Rychlodotazy
Re: Rychlodotazy
V tom servisu, kde to mám dělané, dělají střední třídu TRW a ATE (nižší Roadstar a pak socky Starline). Nikdy se jim nestalo, že by kombinace ATE/ATE pískala. To většinou dělá, když se kombinují různí výrobci destiček a kotoučů. V pondělí jim to tam mám dát, že se na to podívají a zkusí to reklamovat.
Hacek je v tom, ale u levnejsich alternativ ne vzdy vse se vsim funguje. Kdyz jsem potreboval dat na focuse desky a kotouce pred prodejem, tak kamarad co ma servis volal autokelly cloveku co ho zavazi, aby mu poradil nejakej funkcni set, nakonec jsme davali desky ate a kotouce bosch, protoze kdyby se daly kotouce taky ate, tak je to prej zkrouti... Pocitam ze cim levnejsi material, tim vetsi alchymie to bude to spravne sparovat. Kdyz jsem potreboval brzdy na bmw, tak mi rovnou rekl at se na to vykaslu a dam rovnou oem.Arkis píše:V tom servisu, kde to mám dělané, dělají střední třídu TRW a ATE (nižší Roadstar a pak socky Starline). Nikdy se jim nestalo, že by kombinace ATE/ATE pískala. To většinou dělá, když se kombinují různí výrobci destiček a kotoučů. V pondělí jim to tam mám dát, že se na to podívají a zkusí to reklamovat.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
jen na okraj, bmw je ate, jen s vlastnim razitkem a o 30% vyssi cenou
pro zajimavost, ja ted dal na focuse nejake absolutni blato - uz jezdi jen kolem komina, tak je to jedno - a to jsou desky, co zacinaji vadnout po druhem prudsim zabrzdeni. soucasne delaji hrozny randal.
pro zajimavost, ja ted dal na focuse nejake absolutni blato - uz jezdi jen kolem komina, tak je to jedno - a to jsou desky, co zacinaji vadnout po druhem prudsim zabrzdeni. soucasne delaji hrozny randal.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Ja kdysi dal na E36 Compact Kotouče ATE a desky Starline, že to ten půlrok co jsem plánoval si to auto nechat vydrží. Ve finále, když šel za rok a půl pryč, tak to pořád fungovalo úplně v pohodě. Ale já s tím nejezdil pořád ostře. Používal jsem to jako "normální" člověk jediné co bylo na houno, že špinily jak prase. Ale nějaký hluk, nebo předčasné vadnutí tam v rámci mojí jízdy nebyly..
BMW muze mit oem material od ate, bosch, trw, cinu, cokoliv, podle toho kdo pro dany projekt dodavky vysoutezi. Pointa je v tom, ze dily do prvovyroby jsou spolu vyzkouseny a v pripade desticek se urcite bude delat smes dle nejakeho zadani zakaznika.mmira píše:jen na okraj, bmw je ate, jen s vlastnim razitkem a o 30% vyssi cenou
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Ja treba hodil dozadu komplet textar a vse v poradku. Casto se davali i v prvovyrobe spolecne s juridem na zetko.
Ale prakticky na kazdou znacku si clovek vyslechne nejaky stiznosti vc. oem. Nasel jsem par pozitivnich zkusenosti s textarem i na porsche, tak sem si rek, ze to na to moje auto musi stacit kdyz to neni zadna zavodnicka.
Tady je taky pekny popis.
http://www.turnermotorsport.com/t-buyin ... brake-pads
Dopredu dam asi zase textar, budu uvazovat i treba nad zde doporucovanym ebc, ale na netu jsem nasel velmi smiseny zkusenosti ...
Ale prakticky na kazdou znacku si clovek vyslechne nejaky stiznosti vc. oem. Nasel jsem par pozitivnich zkusenosti s textarem i na porsche, tak sem si rek, ze to na to moje auto musi stacit kdyz to neni zadna zavodnicka.
Tady je taky pekny popis.
http://www.turnermotorsport.com/t-buyin ... brake-pads
Dopredu dam asi zase textar, budu uvazovat i treba nad zde doporucovanym ebc, ale na netu jsem nasel velmi smiseny zkusenosti ...
Lidi, dneska jsem si všiml ještě jedné věci. Ty destičky nepískají, pokud brzdím na rovině, ale jakmile zatáčím koly, tak se rozpískají. Zkoušel jsem to i na letišti v různých intenzitách brzdění a opravdu pískají jen když zatáčím a při určité síle.
Takový menší dotaz ohledně světelných výstražných zařízeních. Kamarádovi se stala nemilá událost a to, že za snížené viditelnosti musel měnit kolo a ikdyž dal výstražných trojúhelník dost daleko a na krajní pruh a měl zaplé světla i s výstražnými, tak projíždějící auto si ho nevšimlo a za kvičení gum málem nabouralo do auta.
Jak by to bylo v případě, že by umístil do zadní části vozu oranžový výstražný maják při podobných událostech? Vím, že je to zneužití majáků a při případné kontrole PČR by to bylo až za 2 500 Kč. Spíš mně zajímá pohled zdejších policistů a popřípadě i "bězných řidičů". Pokud se nepletu, tak jsou zde alespoň 2 policisti. Přivřeli byste oči, pokud by to měl zaplé opravdu jen za účelem zvýšení viditelnosti odstaveného (nepojízdného) vozidla, které představuje překážku?
Jak by to bylo v případě, že by umístil do zadní části vozu oranžový výstražný maják při podobných událostech? Vím, že je to zneužití majáků a při případné kontrole PČR by to bylo až za 2 500 Kč. Spíš mně zajímá pohled zdejších policistů a popřípadě i "bězných řidičů". Pokud se nepletu, tak jsou zde alespoň 2 policisti. Přivřeli byste oči, pokud by to měl zaplé opravdu jen za účelem zvýšení viditelnosti odstaveného (nepojízdného) vozidla, které představuje překážku?
O zneuziti majaku se v takovem pripade nemuze jednat, nebot je to presne ucel proc oranzovy majak existuje.
Pokud ma majak prenosne konstrukce a umisti jej na vozidlo odstavene na krajnici kde provadi nejakou cinnost, je to zcela v poradku. Za tohle mu nic hrozit nemuze.
Jestli nekdo pouziva oranzovy majak v rozporu se zakonem jsou to ruzne bezpecnostni agentury, vyssi level pak je, kdyz si jeho pouzitim vynucuji prednost v jizde.
Pokud ma majak prenosne konstrukce a umisti jej na vozidlo odstavene na krajnici kde provadi nejakou cinnost, je to zcela v poradku. Za tohle mu nic hrozit nemuze.
Jestli nekdo pouziva oranzovy majak v rozporu se zakonem jsou to ruzne bezpecnostni agentury, vyssi level pak je, kdyz si jeho pouzitim vynucuji prednost v jizde.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Já měl za to, že to můžou používat jen "pracující" stroje, které omezují provoz popřípadě nadměrné náklady a podobně. Tak to je super. Chtěl jsem kamarádovi nabídnout, že mu seženu reflexní kříž přes kufr na magnety. Je to vlastně podšitý reflexní pás s magnety na konci, který se dá na střechuu a na spodek pátých dveří a vytvoří reflexní X přes celý zadek auta.