Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
blah
Pan Řidič

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od blah »

To jsou ale rekl bych diametralne odlisne systemy (predevsim co se narocnosti tyce). Takze prestoze v autech to je spis fe fazi rozsireneho testovani, v letadlech se daji oznacit za spolehlive...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tomasfuk píše:
řidičBOB píše:V tom videu co jsi dával ale není vidět, zda ten manévr udělalo auto nebo řidič. Takový důkaz zásahu autopilots mohu natočit i v Trabantu.

Když to bereš touto optikou tak ano. Každopádně jsi mi neřekl jak by to dopadlo s těmi asistenty u Tebe.
To je jednoduché: dovolím si tvrdit, že jsem lepší řidič než jakákoliv technika a tak bych rozeznal problém již z podivné jízdy toho auta dávno před kolizí. V nejhorším případě bych reagoval jako ten autopilot - uhnul bych. Tedy, jestli ten zásah byl opravdu autopilota, že?! :-??
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Tomasfuk
Adept autoškoly

Příspěvek od Tomasfuk »

Jsem se ale neptal jaký jsi řidič, ptal jsem se jak bys dopadl nechat podobnou situaci na té elektronice se kterou teď jezdíš.
Tomasfuk
Adept autoškoly

Příspěvek od Tomasfuk »

blah píše:To jsou ale rekl bych diametralne odlisne systemy (predevsim co se narocnosti tyce). Takze prestoze v autech to je spis fe fazi rozsireneho testovani, v letadlech se daji oznacit za spolehlive...

Nejsem expert, ale zkusil jsem si na trenažéru pro piloty pod dohledem ovládat Boeing a neměl jsem šanci jen přebrat řízení za letu od autopilota. Podle mě náročnost bude podobná, ale ty mezní situace se vyskytnou u obou.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tomasfuk píše:Jsem se ale neptal jaký jsi řidič, ptal jsem se jak bys dopadl nechat podobnou situaci na té elektronice se kterou teď jezdíš.
Mé auto nemá autopilota a ani jsem to netvrdil. Pouze jsem komentoval video, kde byl Tesla autopilot, že mé auto umí to stejné, co bylo vidět na tom daném videu. Nic víc a nic míň. Nechápu tedy, kam směřuje tvá otázka, jelikož je zcela mimo.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Tomasfuk píše:Ono to bylo myšleno spíše pro pobavení. Každému co jeho jest :ymblushing: .

A jedna aktualitka Humpolec-Vystrkov plánované otevření 6 stojanů Supercharger od Tesly je na 28.6.2016. Plus nějaké nabíječky od Eonu na staré elektrošroty :) .
Vzhledem k tomu ze to stavi a provozuje E.ON tak jaksi musi taky za neco inkasovat. Ony elektromobily nejsou jen Tesla a byly tu davno pred ni.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Josef
Pan Řidič

Příspěvek od Josef »

Ten Tesla autopilot je docela sofistikovaný, tedy skenuje celý prostor kolem auta, nedrží se jenom v pruzích ale reaguje i na auta po straně a udržuje od nich odstup. Na dálnici to ještě chápu, ale v té Jeremenkově se chvíli držel aut a obrubníků, pak musel zvládnou zatáčku kde zmizí auta i obrubník a jsou jenom pruhy a pak zase užší silnice s autama po pravé straně, vše bez chyby. Přidržoval jsem prsty volant, měl jsem docela strach že to nedá, ale bylo to v pohodě. Teď jsem dostal nabídku na Teslu na celý výkend s 50% slevou, škoda, jsem pryč.
Josef
Pan Řidič

Příspěvek od Josef »

Když se chce, tak to jde udělat lépe.

http://www.autoforum.cz/predstaveni/bmw ... -v-evrope/
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

Ano výborně. Dokonce se tím už dostali z levelu "k ničemu "do levelu "mizerný"
řidičBOB