Vybiram si nove auto je mi 27 let

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Zajda
Letec

Re: Vybiram si nove auto je mi 27 let

Příspěvek od Zajda »

No, zahřát před vytáčením a zátěží by se měl každý motor, s turbem nebo bez. U long life intervalů výměny oleje to vidím podobně, s rozdílem že u motoru bez turba se ničí jenom motor, u turbomotoru pak motor i turbo :-) Osobně nikdy nezahřívám na místě, ale hned jedu, velmi zlehka a nevytáčím motor, ale jedu. Dochlazování turba občas pro jistotu praktikuju, ale jen když jsem předtím jel svižněji, nemyslím že ho na volnoběh dochladím nějak líp než při nenáročné jízdě, kdy kolem něj aspoň proudí vzduch. Ale to jsou témata na nekonečnou hospodskou debatu :-) U dnešních turbomotorů je při zahřívání výhoda, že i v nízkých otáčkách mají rezervu výkonu.

Jen pro pořádek Romane, píšeš to z mobilu nebo proč věty nedělíš čárkama a tečkama? Je fakt těžké po tobě něco číst.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Motor zahřívám jízdou. Cca prvních 500 -1000 metrů. Pak už jedu normálně svižně. Když je potřeba přidat, přidám.
S dochlazováním to mám podobně. Pokud nejedu po německé dálnici na max a pak na benzínku nebo na okruhu, tak to neřeším. Většina cest začíná i končí ve městě, což považuji za dostatečné.
Imho se to dost přeceňuje a lidem, kteří stojí na ulici s nastartovaným motorem jen aby to jejich miláčkovi udělali dobře bych strčil hlavu k výfuku.
2.9T RWD
roman25451
Adept autoškoly

Příspěvek od roman25451 »

Jo pochopil jsem co mi chtěl basník říci. Ale ještě ohledně vyběru těch vozidel,přiklanite se spíše k hondě 1.8 nebo fordu 1.5 cenově jsou na stejné urovni :)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

honda
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Honda
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

honda
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
roman25451
Adept autoškoly

Diky za vaši volbu jsem spokojen. ale ještě bych se chtěl zeptat když tomu autu přitlačiš na plyn tak ve vyššich otačkach je celkem hlučne sani timpadem mně zajma jestli jde auto nejakym zpusobem odhlučnit ? našel jsem toto http://www.asc-tuningimports.cz/product ... --hon/1119 myslite že bude nejaky znatelny rozdil nebo si zvyknu čili po naběhani cca aspon 10 000 km auto trosku ubere zvuk ? ;;)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

rozzuřený hodní i-vtec má skoro tak krásně návykový zvuk jako baworské R6.... nebál bych se toho.....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

A proč by to s tím Takeda sáním mělo být tišší? Nikde to v popisku neslibují. Že se zvukový projev změní po zajetí je možné, ale nic zásadního to asi nebude.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
roman25451
Adept autoškoly

jen se mi zdalo že by mohlo :D
Odpovědět