Dobrý den,
Jistě to tady bylo probíráno stokrát, ale vyhledávání na tomto fóru nefunguje jak bych si představoval a tak mám dotaz:
Zvažujeme koupi škody octavia II facelift. RV 2009, najeto údajně 150 000, 1.4 tsi, cena 217 000. Dovoz z Německa v ceně je přepis a vše okolo..
Můj dotaz zní jestli je to jakš takš normální cena a co můžeme očekávat za závady na tomto voze pokud by nájezd byl alespoň plus minus pravdivý.
Děkuji za všechny názory.
Koupě Škoda Octavia II facelift 1.4 TSI
-
- Spolujezdec
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koupě Škoda Octavia II facelift 1.4 TSI
Doporučuji nahlédnout do servisní dokumentace, zda se tam měnil řetěz, kladky, hlava nebo případně celý motor.
Osobně bych tento motor nechtěl.
Osobně bych tento motor nechtěl.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Uz to tu bylo 101krat. 1.4 TSI starsi nez MY2012 nema vyresene retezove rozvody. Slaby napinak, tenky retez.
Potencionalne hrozi ze se ti za celou dobu provozovani a) nestane vubec nic a auto bude slouzit, b) preskoci ti to o jeden clanek, zjisti se to opravi a jezdi se dal, c) preskoci ti to tak ze se potkaji ventily a nazdar.
Potencionalne hrozi ze se ti za celou dobu provozovani a) nestane vubec nic a auto bude slouzit, b) preskoci ti to o jeden clanek, zjisti se to opravi a jezdi se dal, c) preskoci ti to tak ze se potkaji ventily a nazdar.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Nemám úplně představu o bazarových cenách jednotlivých Škodovek (kromě toho že v ČR jsou výrazně nadhodnocené) ale přijde mi poněkud nešťastné dávat přes 200 000 za ničím nezajímavé 7 let staré auto s nájezdem, ve kterém ho akorát čekají velké servisy. V tomto případě možná kolaps motoru Myslím že za pár desítek tisíc navíc byste z prodejce Škodovky vyrazili novou Fabii Combi 1,2 TSI, kdybysme zůstali u stejné značky.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
-
- Spolujezdec
A o jake velke servisy se jedna konkretne?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Pokud varianta c), tak je to celý motor + turbo. Cca 100 - 150t. Absolvoval jsem to během 5ti let, u dvou aut, mnohokrát
Nebo to nechat preventivně vyměnit každých cca 40t km.
Nebo to nechat preventivně vyměnit každých cca 40t km.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time