Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Píí
Pan Řidič

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Píí »

Dneska jsme v práci řešili prasknutí čelního skla zaviněním auta jedoucím přede mnou. Když od auta přede mnou odletí větší kamínek a závažně poškodí sklo (větší pavučina, úplné rozbití skla) je zde možnost sepsat s řidičem zápis o škodě a normálně to chtít po jeho pojišťovně proplatit? Ještě z dob stodváci jsem žil v uvědomění, že čelní sklo stojí pár tisícovek, jenže když jsem se díval na moje, tak zatmavené a vyhřívané už stojí kolem 10 000 Kč a ty jen tak na stromě přecejen nerostou :).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano, teoreticky to možné je. Prakticky to ale může řidič vozidla, jedoucího před tebou, odmítnout a pak je to krapet složité. Řešením je kvalitní videozáznam, ze kterého by bylo patrné, co a jak se stalo.
Snadnější varianta se jmenuje připojištění čelního skla nebo všech skel na vozidle. V celkové pojistce to dělá cca 500,- ročně a výhodou je, že se nic s nikým neřeší. Zrovna minulý týden jsem měnil prasklé sklo na Audi a dneska mi manželka oznámila, že má na svém autě díru ve skle jako po granátu :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Teoreticky to možné je, ale v praxi to bez dalších důkazů (např. onen zmíněný videozáznam) už nějakou dobu pojišťovny neuznávají a z povinného ručení nehradí. Vycházejí totiž z toho, že ani domnělý škůdce nemůže to, že by způsobil škodu, potvrdit.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

bohuzel muzu potvrdit, dostat to proplaceno z PR je problematicke
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

Chlapi vy mě fakt už ... :D. To je další důvod, proč si tu kameru do auta pořídit. Pojištění mám nějaké lepší než střední, ale vůbec neutuším co v něm je. Zítra na to budu muset mrknout, jestli to nemám už pojištěné v tom.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Kouknout do smlouvy, jaké máš sjednané doplňkové pojištění... Případně dopojistit - ale pojišťovák bude chtít to sklo před tím asi vidět ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

Naštěstí jsem krytý jak na sklo, tak i proti vandalizmu. No nad kamerou stejně víc a víc přemýšlím.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Potřeboval bych poradit nebo spíš nakopnout mozkovnu, ať si vzpomene.
Když jsem auto kupoval (Renault Scénic 2002 1.6 16V 79kW), tak jsem dostával od jednoho majitele tohoto vozu rady. Říkal mi, že si mám pohlídat něco na tlumičích, jenže teď nevím co. Prý to vydrží maximálně 150 000 km a když se to vymění, tak je to oprava na 1000 Kč a když to praskne, tak se nevlezu do 5000 Kč. Dokázal by mi někdo říct, co to je? Hádal bych horní uložení tlumičů, ale je to opravdu jen hrubý odhad. Paměť totiž dokonale zklamala :ymblushing: .

Auto bylo nedávno v servise a už jsem se přehoupl přes 140 000 km. Ikdyž jsem jim říkal, ať auto projdou celé, abych dosluhující díly vyměnil rovnou, tak jim moc v tomto ohledu nevěřím. Většina lidí totiž auto ošetřuje stylem "do servisu až se něco pokazí a poté stejně vyměnit jen to nutné a dál to #?#&", takže oni tak nějak k tomu už i přistupují v servise.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Já bych si tipnul spíš na manžety nebo dorazy.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Nevím no. Radši si to sepíšu všechno, díky.
Odpovědět