Auto pro manželku kolem 0,5m
Auto pro manželku kolem 0,5m
Zdravím ve spolek,
řeším zapeklitou ale relativně příjemnou věc. Manželka po mateřské začala pracovat relativně daleko od domova a měsíčně najezdí do práce (momentálně na poloviční úvazek) cca 2400 km což se tak za rok až dva změní na 4800 měsíčně. Většinu cesty jezdí po dálnici. Jako primární auto máme v rodině MB C220 (2014) a jako druhé Renault Scénik 1,5 dCI. Ale Renault prostě ženě nevyhovuje a mě zase připadá, že strašně žere. Pravdou je, že manželka jezdí na dálnici průměrně 150 a když je volno, tak i 170. To žere každé auto. Teda kromě C220. Ale ten jí nedám. Takže řeším, za co vyměním Scénika. Momentálně uvažuju o naftaku MB A180 protože ho v rozumné konfiguraci můžu koupit za cca 550k ale rád bych přibral do rozhodování nějaké další rozumné alternativy, o kterých je aspoň trochu známo, že při těchto vyšších rychlostech tak strašně nežerou (míň než 7 litrů, ideálně kolem 6 nebo níž.) Primárně tam chce mít vyhřívání kaďáku a BT připojení tydlifonu.
Jestli jsem naivní, tak mi to klidně dejte vědet. Ale když neco poradíte, čím bychom se měli zkusit projet, budu moc rád.
smajlík nesmí chybět.
řeším zapeklitou ale relativně příjemnou věc. Manželka po mateřské začala pracovat relativně daleko od domova a měsíčně najezdí do práce (momentálně na poloviční úvazek) cca 2400 km což se tak za rok až dva změní na 4800 měsíčně. Většinu cesty jezdí po dálnici. Jako primární auto máme v rodině MB C220 (2014) a jako druhé Renault Scénik 1,5 dCI. Ale Renault prostě ženě nevyhovuje a mě zase připadá, že strašně žere. Pravdou je, že manželka jezdí na dálnici průměrně 150 a když je volno, tak i 170. To žere každé auto. Teda kromě C220. Ale ten jí nedám. Takže řeším, za co vyměním Scénika. Momentálně uvažuju o naftaku MB A180 protože ho v rozumné konfiguraci můžu koupit za cca 550k ale rád bych přibral do rozhodování nějaké další rozumné alternativy, o kterých je aspoň trochu známo, že při těchto vyšších rychlostech tak strašně nežerou (míň než 7 litrů, ideálně kolem 6 nebo níž.) Primárně tam chce mít vyhřívání kaďáku a BT připojení tydlifonu.
Jestli jsem naivní, tak mi to klidně dejte vědet. Ale když neco poradíte, čím bychom se měli zkusit projet, budu moc rád.
smajlík nesmí chybět.
Re: Auto pro manželku kolem 0,5m
Ciste fakticky, cim bliz maximu rychlosti auta pojede, tim vic bude zrat ten motor jako takovy. Scenic s Vmax hadam 180 kmh proste ve 150 uz bude tocit hodne rpm a proti Cecku je to krabice.
Jestli chce jezdit 150, chce to auto aspon s Vmax 200, 210, 220 + sedmikvalt at to v dane rychlosti toci co nejmin, coz nevim jestli A180d splnuje.
Jestli chce jezdit 150, chce to auto aspon s Vmax 200, 210, 220 + sedmikvalt at to v dane rychlosti toci co nejmin, coz nevim jestli A180d splnuje.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Nejsou nahodou ty maly nafty v mercedesech od renaultu? Tj stejny motor jako ma v scenicu?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Ak je to A180 s automatom, je to diesel od Mercedesu, ak ma manual, je to renault. Inak auto ako celok mi pride nic moc, dvojspojka otrasna, zerie to vzhladom na vykon a dynamiku dost, karoseria neprehladna, rozne detaily nevychytane... Radsej by som sa porozhliadol po BMW 1, ak to ma byt na dialnicu tak 8AT je vyborna volba, pripadne Golf.
Ja jedno stale prodavam 2.0d s 8st automatem, jezdilo jen po dalnici a rado tam bude jezdit dal..
http://www.bdkauto.cz/karta-auta/b136-1 ... v-kn-navi/
http://www.bdkauto.cz/karta-auta/b136-1 ... v-kn-navi/
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Pokud je nutna co nejnizsi spotreba pri velkych rychlostech, tak dvoulitr v karoserii HB, nebo kombi.
Vlastni zkusenost s Golfem 6 2.0TDI variant, kdy pri rychlostech do 170km/h se skutecne slo pohybovat kolem 7l, pri 130 to bylo lehce nad 5. Ve 130 tocil na sestku 2100ktacek, v 195 to byly presne 3000, omezovac 3500ot ve 220 tacho = 210 GPS
At chcete nebo nechcetge, but ten VW ty nafotve motory fakt umi, nebo umi ojebat emise tak, ze v porovnani s konkurenci ta auta jedou a nezerou.
Vlastni zkusenost s Golfem 6 2.0TDI variant, kdy pri rychlostech do 170km/h se skutecne slo pohybovat kolem 7l, pri 130 to bylo lehce nad 5. Ve 130 tocil na sestku 2100ktacek, v 195 to byly presne 3000, omezovac 3500ot ve 220 tacho = 210 GPS
At chcete nebo nechcetge, but ten VW ty nafotve motory fakt umi, nebo umi ojebat emise tak, ze v porovnani s konkurenci ta auta jedou a nezerou.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Blbina. Vsechny dieselove 1.5 (A180 d) jsou od Renaultu bez ohledu na to jakou maji prevodovku.eMJe píše:Ak je to A180 s automatom, je to diesel od Mercedesu, ak ma manual, je to renault. Inak auto ako celok mi pride nic moc, dvojspojka otrasna, zerie to vzhladom na vykon a dynamiku dost, karoseria neprehladna, rozne detaily nevychytane... Radsej by som sa porozhliadol po BMW 1, ak to ma byt na dialnicu tak 8AT je vyborna volba, pripadne Golf.
Od Mercedesu byly vsechny predchozi s vyssim objemem a vzdy nesly oznaceni A180 CDI.
Ale ja som nikde nepisal, ze to je 1.5... Je to dieslova A180 DCT s motorom od Mercedesu. S manualnou prevodovkou sa tam davala 1.5 od Renaultu. Bolo to este pred FL, mozno to teraz zmenili.
Tak kdybys to napsal, byla by to aspon pravda, zatimco veta „Ak je to A180 s automatom, je to diesel od Mercedesu, ak ma manual, je to renault“ se tvari jako obecne platne pravidlo, tak se ted dozvidame ze snad plati jen pro soucasnou generaci pred faceliftem.
Ale zklamu te, ani to neni pravda. A-klasse W176 pred FL, naftova A180, 7° DCT: -1- nebo -2-
Ale zklamu te, ani to neni pravda. A-klasse W176 pred FL, naftova A180, 7° DCT: -1- nebo -2-