Spolehlivé auto do 170 000,-

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
goha
Adept autoškoly

Re: Spolehlivé auto do 170 000,-

Příspěvek od goha »

Tak poraď, i mě to zajímá kde a za kolik.
JancjaF
Adept autoškoly

Příspěvek od JancjaF »

Nad Subaru jsem ani nestihla přemýšlet... Zkus mě přesvědčit :)
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Jakmile koupite spatnej kus, tak budete jen sypat a sypat, pokud neni potreba z nejakeho duvodu 4x4, nebral bych to ani za cenu vybornych jizdnich vlastnosti. Bohuzel tech veci ktere muzou odejit je plno - poloosy, diferaky, viskospojka, ulozeni kardanu.
U starsich subaru jsou problemy s druhovydobou vyfuku. Originaly stoji desetitisice a dalsi moznosti moc nejsou. (tim nerikam ze se nedaji nejak sehnat) Spotreba odpovida trvale 4x4 (+1,5 - 2l oproti podobnym autum a dynamika neodpovida papirovemu yvkonu motoru. Casto se davaji na LPG, ubere to uz tak maly kufr a jsou potreba kontroly a vymezovani vuli ventuli, coz u boxeru neni zadnej med.
No ale po podvozkove strance je to velice slusne auto
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
JancjaF
Adept autoškoly

Příspěvek od JancjaF »

To k86: Reálně o Subaru neuvažuji. Auto budu používat na "normální" ježdění, jen se v něm chci cítit pohodlně a vědět, že jsem před koupí dobře zvážila všechny aspekty ovlivňující můj život s právě tím jedním autem :).

Řekněte mi ještě prosím, Mondeo se tu objevuje hodně často... Jak je to tam s náhradníma dílama? Zase jsem četla a četla a dočetla se, že cenově nejsou zrovna super - co je na tom pravdy?
goha
Adept autoškoly

Příspěvek od goha »

k86: Pokud to auto (Subaru) bude mít řádnou péči (kterou nakonec musí mít KAŽDÉ auto), tak se svými užitnými vlastnostmi NADSTANDARDNĚ odvděčí, což rozhodně nelze říci o všech autech. Takže poudačky o zvýšených servisních nákladech jsou jaksi irelevantní. Když se pro montáž LPG zvolí vhodný motor (SOHC), tak je kontrola ventilové vůle 1 x za cca 30000 km otázkou 2-2500 Kč, což úspora na palivu díky LPG MNOHONÁSOBNĚ předčí.
Já (a nejsem sám) bych dnes rozhodně do dieselu nešel, neboť jeho dřívější výhody (levnější nafta) jsou ty tam. Naopak zde dominují vyšší servisní náklady, než u benzínového motoru ... jaké si jistě každý dokáže najít sám, ale rozhodně jich není málo a nejsou "za hubičku" ... spíše naopak. A ani příznivější průběh MK to nemůže vykompenzovat.
Ale "...každému co jeho jest...".
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

JancjaF píše:Řekněte mi ještě prosím, Mondeo se tu objevuje hodně často... Jak je to tam s náhradníma dílama? Zase jsem četla a četla a dočetla se, že cenově nejsou zrovna super - co je na tom pravdy?
Ceny a dostupnost ND jsou zrovna u Fordu naprosto OK. Toho bych se bál ze všeho nejmíň.
JancjaF
Adept autoškoly

Příspěvek od JancjaF »

To budik: I co se benzínu týká?
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

goha píše:k86: Pokud to auto (Subaru) bude mít řádnou péči (kterou nakonec musí mít KAŽDÉ auto), tak se svými užitnými vlastnostmi NADSTANDARDNĚ odvděčí, což rozhodně nelze říci o všech autech. Takže poudačky o zvýšených servisních nákladech jsou jaksi irelevantní. Když se pro montáž LPG zvolí vhodný motor (SOHC), tak je kontrola ventilové vůle 1 x za cca 30000 km otázkou 2-2500 Kč, což úspora na palivu díky LPG MNOHONÁSOBNĚ předčí.
Já (a nejsem sám) bych dnes rozhodně do dieselu nešel, neboť jeho dřívější výhody (levnější nafta) jsou ty tam. Naopak zde dominují vyšší servisní náklady, než u benzínového motoru ... jaké si jistě každý dokáže najít sám, ale rozhodně jich není málo a nejsou "za hubičku" ... spíše naopak. A ani příznivější průběh MK to nemůže vykompenzovat.
Ale "...každému co jeho jest...".
Proto tam pisu, jestli je 4x4 potreba, jesltli ne, za cenu vyssi spotreby znatelne horsi dynamiky bych po Subaru nesel.
S tim souvisi I uzitne vlastnosti, ktere jsou postavene tady jen na 4x4, jinak vnitrni prostor je maly.
Pokud se pro LPG zvoli konkretni motor, tak je nabidka asi hodne limitovana. Nevim presne ktere motory jsou SOHC a kam se davaly.
O diesel se ani nebavim, to byl peknej pruser.
Takze opakuji, pokud 4x4 neni nutnost, podminka, prani Subaru nebrat.
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

JancjaF píše:To budik: I co se benzínu týká?
Platí to obecně, ceny dílů a servisu na fordy patří k těm nižším na trhu. Jinak pokud je řeč o Mondeu Mk3 (2001-2007) tak o jiném než benzínu bych ani neuvažoval.
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Ceny dilu jsou dnesna snad u vsech na nizke urovni co se tyka mechanickych spotrebnich dilu - brzdy, spojky, tesneni, rozvodove sady,....
jen se musi umet nakupovat. treba www.autodily-cardo.cz
Pro srovnani cenu autorizaku:
Focus II 2011 kompletne brzdy 9900kc vcetne prace
VW golf 6 2010 pouze predni brzdy! 13800kc - original dily, nabidka z toho sameho servisu jen jine dily 8900kc
Odpovědět