WAZE

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
driver
Letec

Re: WAZE

Příspěvek od driver »

Já nemám s designem problém, je to modernější.
Nemám ani problém s funkčností, na Note4 android 5.1.1 vše šlape OK.
Dokonce je to i lepší.
Třeba problém se zobrazováním tachometru je vyřešen.
Přibylo i zobrazování povolené rychlosti.
Takže je fér napsat, že polovina lidí má telefony v bordelu, všichni to ROOTují, hrabou ve složkách systému a přitom tomu rozumí prd a pak bečí, že jim něco nejede.
Od Note1 poslouchám pět nebo šest let kecy o tom, jak se TouchWizz u Samsungu seká a nikdy to nebyla pravda.
Jedině tehdy, když si někdo na složité výpočty (hry aplikace) koupil low-end.
Prostě IQ tykve.
Takoví pacienti by jeli na Formuli1 závodit s trabantem a stěžovali by si, že trabant je pomalý?
Takže za mě vše OK.
Co mi chybí mohu jen citovat:
řidičBOB píše:Policie ale pouze jako "policie" - nelze přiřadit aktivitu - hlídka/radar.
Místo aby tam přibylo menu CLO, BAG, Dopraváci, tak to zruší? x_x
řidičBOB píše: Co je ale opravdu nepochopitelné, že v protisměru nelze označovat nebezpečí - klasicky stojící auta/kamiony na dálnicích na krajnici - velmi rozšířený nešvar.
Já to chápu zcela přesně. Z jedinečné sociální sítě integrované do navigace v reálném čase, WAZE spěje tam, kde jsou desítky jiných aplikací. Prostě nebude důvod ji používat.
Majiteli to je zřejmě jedno. Už má uživatelů celkově mraky...
No, ale reálně jedu okolo pump, kde TÝDEN nikdo neaktualizuje ceny paliv.
Nechci rýpat, je to nepodstatné, ale dokresluje to, kam se to celé vyvíjí.
Úplně stejně to bylo s TMC. Nejdřív to v německu běhalo okamžitě, pak s hodinovým zpožděním, a dnes je i 3h prodleva běžná. Takže to funguje, ale nedá se na to spoléhat.
Ta poslední věta chrakterizuje celý projekt Waze dnes. Bohužel.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
driver
Letec

Příspěvek od driver »

Ještě jsem chtěl uvést jedno.
Waze nepodporuje Mirror Link.
Neumí Android Auto.
Zaspali krutě tedy.
Nehlásí už ani kolony tak dobře, jako kdysi.
Netvrdím, že je špatná, ale řekl bych, běžná, nemá už ten náskok a výkon.
Zejména hlídky nehlásí v polovině případů vůbec atd, nebudu to rozebírat, všichni ví, jak to je.
Takže už to ani často nepoužívám, originál navi je na tom funkčně ještě hůře, ale má ergonomii, hlasové ovládání které funguje lépe a nemusím ji dobíjet atd atd.
Prostě waze u mě spadla tam, kde jsou mapy Here, google mapy na telefonu, a další a další... Je fakt, že se každá významně liší, ale z pohledu řidiče to bylo višichni ostatní kam spadala i ta vestavěná a daleko na vrcholu byla waze. Dneska mám na vrcholu vestavěná a pak vše ostatní. A to mám vestavěnou offline. Kdo má google mapy vestavěné on-line v autě, ten waze odinstaloval dávno. A že to je téměř totéž? Je a není. Waze byla aktivní s možností přispívat.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
kidli
Řidič začátečník

Příspěvek od kidli »

Driver: můžu tvůj seznam doplnit :-)

- kolonu zahlásí v okamžiku kdy do ní vjedu
- poslední asi 2 měsíce má naprosto tragický algoritmus výpočtu trasy (např. včera trasu Praha 4-Kladno vypočítala nejdřív přes jižní spojku (stojící), tunely (prý zavřené) místo volného okruhu a následně se mě snažila poslat přes Chrášťany, Chýni... i přes to, že má navigovat nejrychlejší cestou včetně dálnic a placených úseků
- celá mapa zas.ekaná upozorněním na neexistující výmoly
- každá bezpečnostní kamera je tam označená jako fake
- upozornění na maximální povolenou rychlost na spoustě míst blbě a ani přes upozornění neopraveno
- navigace např. na název hotelu/penzionu/hradu apod. naprosto neodpovídá skutečnosti
- naviguje i na cyklostezku, do parku apod
God save me from my friends, I can protect myself from my enemies
7heaven
Adept autoškoly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 7heaven »

Včera vyšla aktualizácia na 4.0.1.1, tak zajtra ju očekujem...
Fiat Freemont 3.6, AR 156, Kia Carnival
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Nemozem uplne nesuhlasit s tym co tu zaznelo, ale aspon ja so svojou starou verziou pre Android 2.3 som viac nez spokojny :ymhug:

Nahlasovanie v protismere ziadny problem, nepada, GPS chyta vzdy a vsade a rychlo a aj to navigovanie mu viac-menej ide, ano obcas sa kiksne ale hned sa uz zase chyti. Vsetko sa ale odohrava v BA a okolie, co zrovna teraz ked je polovica BA rozkopana, tak nie je uplne najlahsi oriesok...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
driver
Letec

Příspěvek od driver »

Snowman: Běda Ti, jestli máš něco mladšího, než android 1,6 a Ford T.
7heaven píše:Včera vyšla aktualizácia na 4.0.1.1, tak zajtra ju očekujem...
Konečně lze foto místa uložit a navíc se zobrazují okolní firmy a mista ke kterým tu foto lze připojit.
V hodnocení přibyli přátelé
A myslím, že náhradní trasy nešly dříve zobrazit na mapě všechny tři najednou.
Fotomapy nejsou
Dynamické povely, (mluví jen, když sjedu z trasy) taky nejsou
Protisměr kolony nejdou nijak ani krkolomně;
Protisměr už hlásím měření! Kliknout na Policie, protisměr a odeslat. Pak kliknout v mapě na vytvořenou ikonu policie a komentovat: měří.
Je to sice děs, ale lze to komentovat i hlasem: (zase měří v poli sedmdesátku na těch zastávkách mezi Vysokým Mýtem a tou obcí, jak se za ní prodává koňský salám, ano Jaroslav)
A hodil bych tam i foto, ale je tma. \m/
jbcb
Spolujezdec

Příspěvek od jbcb »

driver píše:Ještě jsem chtěl uvést jedno.
Waze nepodporuje Mirror Link.
Neumí Android Auto.
Zaspali krutě tedy.
Stejně jako (skoro) všichni ostatní.
driver píše:Nehlásí už ani kolony tak dobře, jako kdysi.
Pravda. Hlásí je ještě líp díky vyššímu počtu wazerů. ;)
driver píše:Zejména hlídky nehlásí v polovině případů vůbec atd, nebudu to rozebírat, všichni ví, jak to je.
Toto je na nás řidičích-uživatelích Waze. My to musíme hlásit. Pak to vidí i ostatní.
driver píše:Dneska mám na vrcholu vestavěná a pak vše ostatní. A to mám vestavěnou offline. Kdo má google mapy vestavěné on-line v autě, ten waze odinstaloval dávno. A že to je téměř totéž? Je a není. Waze byla aktivní s možností přispívat.
Já zase nepoužívám vestavěnou ani Google Mapy, které neumí aktuální informace a aktuálnost map taky nic moc.
jbcb
Spolujezdec

Příspěvek od jbcb »

kidli píše:- kolonu zahlásí v okamžiku kdy do ní vjedu
Někdo do ní musí holt vjet první. Do ostatních už ale nevjedeš, protože o těch už Waze ví. Ale to si samozřejmě nezapamatuješ. :)
kidli píše:- poslední asi 2 měsíce má naprosto tragický algoritmus výpočtu trasy
Neřekl bych.
kidli píše:- celá mapa zas.ekaná upozorněním na neexistující výmoly
Blbečci z Impulzu? :(
kidli píše:- každá bezpečnostní kamera je tam označená jako fake
Protože fake jsou. Myslím, že do Waze se zadávají je pokutové kamery.
kidli píše:- upozornění na maximální povolenou rychlost na spoustě míst blbě a ani přes upozornění neopraveno
Tak to musíš nahlásit a pak se bavit s editorem mapy. Já co jsem nahlásil, tak vždy obratem opravili.
kidli píše:- navigace např. na název hotelu/penzionu/hradu apod. naprosto neodpovídá skutečnosti
To je často pravda. Je tam spousta špatných výsledků z Map Google.
kidli píše:- naviguje i na cyklostezku, do parku apod
Nahlas to. Opraví to.
7heaven
Adept autoškoly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 7heaven »

Tak posledné 2 dni WAZE píše že žiadne GPS, zapnem sygic v pohode funguje... začína ma to s...ť
Fiat Freemont 3.6, AR 156, Kia Carnival
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

V Beta verzích zase mají problém se signálem - 4G full a ono to píše, že hledá...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět