Spolehlivé auto do 170 000,-

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
JancjaF
Adept autoškoly

Spolehlivé auto do 170 000,-

Příspěvek od JancjaF »

Zdravím vás,
nastala doba na kterou jsem se děsně těšila a teď jsem opravdu v koncích! Výběr auta mi bere víc času, než jsem si kdy myslela. Není mi jedno, co řídím, proto jsem se rozhodla obrátit sem a zažádat o pomoc.
Naše požadavky jsou: cena kolem 170 000 Kč, auto nekazící se (teď náš Fiat Marea víc stojí, než jede, chudák..), roční nájezd je cca 15 000 Km, když už auto bereme, tak jedeme dál než za roh. Chceme vyjíždět i na větší dálky, aniž bychom se báli, že se nám to někde rozsype. Velikostně spíše combi, rodina výhledově bude, nebo něco s dobrou velikostí kufru. Auto chceme svižnější, ale zároveň s rozumnou spotřebou (ideálně do 6l/100 Km).
Taky nám jde o pohodlí i požitek z jízdy - oba s manželem rádi řídíme.
V hledáčku máme: Octavii (nelíbí se nám, budeme muset asi dělat ústupky ohledně výbavy a požitek při řízení nepřichází), Mondeo (relativně splňuje naše požadavky, ale nevíme, zda Fordu věřit), Volvo S40 (bojíme se řad s Renault motory - osobní zkušenost) a BMW řada 3 (zde jsme varováni na vysokou cenu náhradních dílů - osobní zkušenost není), VW Passat (nelíbí se nám moc vzhledově, ale asi by se dalo zkousnout, na řízení mě neohromil, ale řídila jsem jediného).
Nejsme bláhoví, abychom si mysleli, že koupíme ojeté auto a nebudeme do něj nikdy investovat. Na druhou stranu bych si představovala, aby se náklady na běžné opravy nešplhali do hodně vysokých částek. Můžeme opominout to, že jeden kus je takový a druhý jiný, stejně tak neovlivníme předchozího majitele.
Budu ráda za každé zkušenosti a rady.
J.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Spolehlivé auto do 170 000,-

Příspěvek od řidičBOB »

možná bych do výběru přihodil i nějaký ten Avensis, Lagunu... Podle spotřeby předpokládám, že uvažujete o naftě...což na nájezd 15000km není nijak výhodné. Diesel bude, v této cenové kategorii a počtu najetých km, určitě dražší na opravy a lehce se může stát, že opravy přeplatí rozdíly mezi cenou NM a N95 na dlouhou dobu dopředu. Je potřeba si uvědomit, že do takto ojetého auta nikdo nevidí a klidně se může stát, že u dobře vypadajícího auta, za pár týdnů odejde čerpadlo, turbo nebo vstřiky.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Pokud 15000km ujedou stylem, že sednou do auta a ujedou 1000 km, proč ne...
Na druhou stranu, bych podle popisu očekávaných zážitků počítal, že chtějí benzín.
Ovšem, chtějí-li spotřebu do 6l, tak jen nafta .
MG - radost až na kost.
JancjaF
Adept autoškoly

Příspěvek od JancjaF »

Když auto použijeme, tak jedeme třeba 100-200 Km. Samozřejmě občasně i méně.
Mezi benzín/nafta stále váháme, ale nemáme preference. Od automechanika jsem se dozvěděla, že to v současnosti nehraje roli... Ovšem nevím jak moc na něj dát, protože mi řekl, že nejlepší auto je Octavia a nic jinýho si kupovat nemáme, plus navrhoval auto rok 2001. Chápu, že pro něj na opravy možná ano.. Nebo je to fakt takový top?
Uvedená spotřeba 6l/100 Km by byla super, ale asi raději častěji dojedu na pumpu, než jen tak vysolit desetitisíce za opravy motoru.
Osobně si představuji výrobu kolem roku 2006 a to, že auto s provozními opravami (o auta se vždy starám) bude dalších 8 let jezdit.
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Teď jsem si všiml budoucí rodiny, takže tohle asi ne ;;)
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list

, ale co něco takového, dá se i v kombi :

http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list

U té nafty bych hleděl na auto bez DPF, které jinak v budoucnu prodraží STK.
MG - radost až na kost.
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Ještě k tomu mechanikovi....z popisu bych k němu auta nedával. Velmi pravděpodobně bude k opravě jiných aut, než preferuje přistupovat skepticky a to nikdy nedopadne dobře.
MG - radost až na kost.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

a preferovat octu z roku 2001, je dnes už skoro na Dg.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Souhlas, navic pise ze chce nejakej pozitek jizdy k cemuz ma jednickova okta docela daleko. Zas rozpocet by pak byl na 2 :D
Jinak ta 159 od KDB by mohla byt dobra volba
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Ford Focus II, motor 1.6 74kw, 85kw, 1.8 92kw nebo 2.0 107kw
ridicsky zabavne auto, za 170tkc jich je na vyber mrak, hlavne teda 1.6tek, spotreba do 6 ale nebude skoro nikdy. Na 15tkm za rok jednoznacne benzin, vyhnete se drahym opravam
Mondeo idealne nejake pekne MKIII, motor 1.8 92kw nebo 2.0 107kw a jeste hromada penez zbyde!
spotreba spis 8 - 10l podle motoru a provozu, ale velice schopne
nevim jak jsou na tom benzinova mondea IV. generace cenove, ale mozna se neco najde
Pokud OII tak pouze s motorem 1.6MPI 77kw, nebude to kdo vi jak auto zabavne, ale ucelne, o OI ani nebudu psat, muzejni koutek je jinde.
Alfa je dobrej vtip
Volil bych nejakou rozsirenou znacku, penez na to nemate moc, ale I tak se da vybrat pekne a schopne vozidlo.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
JancjaF
Adept autoškoly

Příspěvek od JancjaF »

KDB píše: http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list

U té nafty bych hleděl na auto bez DPF, které jinak v budoucnu prodraží STK.
Nad Alfou jsme neuvažovali a po Fiatovi se mi do ničeho italskýho nechce :).

Mechanik je šikovný, jen tímto názorem mě trochu "dostal". Možná jednal podle toho, že to jednou bude opravovat a neba ho auto rozebírat na součástky, když má měnit svíčky... Kdoví?

Za mě bych chtěla BMW, ale protože jen chtěla a je mi pohodlné. Ale částku máme danou a nevím, zda auta, co se takto nabízí nejsou spíš nějakej error nebo šunt. Máte zkušenost?

A ještě mě napadl Opel?
Odpovědět