Ahoj, takže som hrdým majitelom Freemont Pentastar ½ roka, z toho 4 mesiace na benzín. V tomto období som mal občas priemerku aj nad 20L/100KM. 2 mesiace je tam LPG, montovali mi ho v Púchove (autoklinika Holčík), je to holandsky systém PRINS.lacomme píše:Budu doufat ze se dockam odpovedi - je dobry napad koupit Freemont s Pentastarem a predelat to na LPG? Jaky na to mate nazor/zkusenosti.
Pokud se nepletu tak motor je primovstrik? Nemusi se tam privstrikovat benzin kvuli ochlazeni trysek? Lze to prestavet bez ztraty zaruky? Otazek je spousta, rad bych o tom tady konstruktivne popsal
Pri soucasnych cenach pocitam navratnost baj ocko 30tis. km s tim ze provoz by byl za 2,8kc/km a to je porad lakavejsi nez naftak. Plynari se tady mezi nama snad najdou.
A co jsem nasel, jeden hrdina si to koupil a provozuje - 14-17l plynu
KOmplet cena za prerábku bola 2800 Euro, aj s kolkami a pod. Prestavba trvala týždeň.
Používam aplikácio Fuelio na evidenciu nákladov a podľa toho to teraz vychádza na 15-17L LPG na 100KM, Jediná nevýhoda, že sa nezmestila väčšia nádrž ako 50L, a mierne zvšený zvuk motora. Inak u mňa spokojnosť.