Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Dendy
Autoškolák

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od Dendy »

Lidi, nevíte někdo prosím jak se staví PČR (popřípadě STK) na chameleoní fólie? Vím, že nesmí být například zlatý nebo chromový polep, protože to hodně odráží světlo. Nechci to jako celopolep, ale chci to mít na přední kapotě. Ještě akorát nevím, jestli pokryji celou kapotu a na tom udělám reklamu nebo vyřežu reklamu rovnou z toho chameleoního, takže bude bílý podklad a chameleoní nápis na tom.
https://t.me/pump_upp
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Dendy píše:... Vím, že nesmí být například zlatý nebo chromový polep, protože to hodně odráží světlo...
To slyším poprvé.

Obrázek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A u pivovaru na Smíchově často stojí stejně hnusně ofóliovaná Q7, která patří nějaké ruské havěti bez špetky vkusu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

A nepleteš si to náhodou s Německem? Tam jsou tyto kolotočářské fólie opravdu zakázané (lesklé - chrom, zlato, ...).
Co se chameleonu týče, tak to má jeden kluk v ulici a je to matné, takže to nic neodráží. Má tak polepené celé auto. Sice se mi to nelíbí, ale vypadá to zajímavě. Jestli si chceš udělat jenom haupnu, tak s tím žádný problém nikdo mít nebude. Kdyby jsi tak udělal většinu auta, tak už musíš mít zápis změny barvy do TP , ale nevím, co tam píšou. Třeba tam opravdu napíšou "chameleon" ;;)
Dendy
Autoškolák

Příspěvek od Dendy »

Díky za rady. Nakonec sem je tam stejně nedával. Po přiložení k autu to vypadalo hloupě.

Ještě mám jeden dotaz. Od loňska mám koupené ojeté auto. Udělal jsem na něm větší servis, ale brzdy ještě nebyly třeba. Zhruba v srpnu, když jsem byl naposledy v servise, mi řekli, že destičky vepředu mají tak poslední 4mm a ideální by bylo při tom vyměnit i kotouče. Bylo mi řečeno, že to vydrží maximálně půl roku. 50km denně, převážně rychlostka a hodně brzdím motorem - naučená trasa.
Pořád to tak nějak oddaluju, ikdyž peníze už na to mám bokem (taky nevyhazujete nedojedený rohlík, zvlášť, když ten rohlík stojí pomalu 15 000 Kč :D ), ale vlastně ani nevím, jak se bude projevovat sjetá destička.
Úbytku brzdného výkonu sem si nevšiml a brzdy nedělají žádné nepřirozené zvuky. Vlastně jediné, co se mi stalo, tak mi jedna brzda přimrzla v zimě a při rozjetí šlo cítit silné odtržení, když jsem jel silným deštěm a poté nechal auto stát v mrazu. Jenže to jsem si zjišťoval a u mojeho auta je stím někdy problém, že je zmetek odlitý třem a je hrbatý a tam to přimrzá.
Je tedy nějaká šance poznat sjetou destičku jinak, než že sundám kolo, brzdy a přeměřím ji?
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Záleží o jaké auto se jedná, většina aut už má čidla opotřebení destiček, případně mají nějaký bazmek co vydává divný zvuky při brzdění.
Dendy
Autoškolák

Příspěvek od Dendy »

Je to na Renaultu Megane 2.0i 103kW cabrio rok 2001
il. fotografie
Obrázek
Bohužel na palubce jsem symbol nenašel a nevím, zda jsou ty křidélka na destičkách. Jak jsem říkal, mám ho teprve od loňska.
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Dotaz k povinnost chodce znát svislé dopravní značení:
Zákaz vstupu chodců (č. B 30) - Dopravní značka „Zákaz vstupu chodců“ (č. B 30) zakazuje vstup chodcům.

Pokud nevlastním řidičský prukaz a tedy jsem nemusel před státem daným komisařem prokázat svoje znalosti, mezi které patři i svislé dopravní značení, mám právo mít nějakou bílou ceduli s červeným kruhem okolo a s černým panáčkem uprostřed na háku? Patří mezi povinnosti chodce (nedržitele řidičského oprávnění) tuto značku znát a řídit se jí?
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Dendy píše:Je to na Renaultu Megane 2.0i 103kW cabrio rok 2001
il. fotografie
Obrázek
Bohužel na palubce jsem symbol nenašel a nevím, zda jsou ty křidélka na destičkách. Jak jsem říkal, mám ho teprve od loňska.
4mm ti vydrzi jjeste hodne dlouho, tipuju tak 20 - 25000km, mozna I vic, je lepsi menit I kotouce, delam to.
To, ze jsou desky uplne na konci poznas tak, ze zacnou vydavat nepekne zvuky hlavne pri brzdeni.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

vonkreuz: Ano, je to povinnost. Každý je povinen znát právní předpisy a dodržovat ty, které se na něj vztahují. Povinnost dodržovat zákon o silničním provozu nevzniká získáním řidičského oprávnění, tu má každý účastník silničního provozu (bez ohledu na řidičské oprávnění). Povinnosti řidiče pak musí dodržet každý, kdo je v danou chvíli řidičem (tj. řídí vozidlo), včetně těch, co nikdy žádné řidičské oprávnění neměli a vlezli za volant bez něj.
Tedy i chodec bez řidičáku musí respektovat tebou zmíněné dopravní značení, stejně jako nesmí třeba vstoupit na přechod pro chodce na červenou...
:ar!
Odpovědět