Pneu koutek

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
oxik
Letec

Re: Pneu koutek

Příspěvek od oxik »

Já s těma zLine zkoušel 130kmh a naprostý ticho a to mají mít o 1dB větší hlučnost než zimní Sottozera 3..:D
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

oxik píše:Já s těma zLine zkoušel 130kmh a naprostý ticho a to mají mít o 1dB větší hlučnost než zimní Sottozera 3..:D
tak ona hlucnost pneu zavisi na spouste faktoru a vyviji se v prubehu zivotnosti pneu.... nejhur, dle mych zkusenosti, dopadaji pneumatiky defensivnich ridicu s velkym najezdem. U tech se většinou vytvori ve vzorku "zuby" a ty potom zpusobuji hlucnost...
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Bond007 píše:
ExFun píše:Line jsem měl na MB. První sezónu nadšení, ale jak se trochu sjedou, tak začnou řvát jako kráva.

Navíc mám v TP rychlostní index W, V mi nestačí
ty nekdy jezdis tak, abys potreboval W?
Legislativne problemove. Potize na STK, potize u pripadne pojistne udalosti.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

Není pravda. Jen si řidič musí dát před sebe upozornění.

Edit: ted ale koukám, že je to asi přípustné jen pro zimní pneu... Žil jsem v omylu
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Jeden nas zakaznik za mnou loni prisel at mu sezenu nejake normalni gumy a, ze uz mu letni nokiany nesmi na auto.. Koupil je po dobrych zkusenostech se zimnima na 17" a letni 18"pry delaly od novoty nesnesiteny kraval a po 7tkm to daval pryc.. Jestli oni taky nemaj vic fabrik :D ja dneska obul yokohama c drive 2 205/55 R16, ale jel sem jen z sichty domu, tak je na nejake hodnoceni brzo. Jen prvni dojmy proti zimnim conti na 15" ze je to az prekvapive tuzsi. Coz na vymekle i30 cw neni na skodu.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

mmira píše:Není pravda. Jen si řidič musí dát před sebe upozornění.

Edit: ted ale koukám, že je to asi přípustné jen pro zimní pneu... Žil jsem v omylu
A ještě, pokud se nepletu, tak ty zimní můžou být jen o 1 rychlostní kategorii. W->V ; V->H

V letních holt W,Y,ZR Je to u rozměru R16 směšné, ale tak si to v Mnichově vymysleli
Back to basics.
Příčina -> následek
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

ctrl_j píše:
Bond007 píše:
ExFun píše:Line jsem měl na MB. První sezónu nadšení, ale jak se trochu sjedou, tak začnou řvát jako kráva.

Navíc mám v TP rychlostní index W, V mi nestačí
ty nekdy jezdis tak, abys potreboval W?
Legislativne problemove. Potize na STK, potize u pripadne pojistne udalosti.
Nezazil jsem ze by na stk zkoumali rychlostni index... vim ze tam vxkladaji spoustu bludu ohledne pneu, ale na plneni z pojisteni to nema vliv, pokud napriklad sjeta pneu nemela pricinnou souvislost s nehodou...neteoretizuji, vychazim z praktickych osobnich zkusenosti
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Bond007: Je to vsechno hezke, ale z hlediska zakona je takove vozidlo technicky nezpusobile k provozu.
To je zcela jiny level nez pouhe dokazovani, ze v zime pouzite letni pneu byly/nebyly pricinou nehody.

ExFun píše:A ještě, pokud se nepletu, tak ty zimní můžou být jen o 1 rychlostní kategorii. W->V ; V->H
Nejsem si vedom ze by to bylo stanoveno, nejspis je to bez omezeni.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

ctrl_j píše:Bond007: Je to vsechno hezke, ale z hlediska zakona je takove vozidlo technicky nezpusobile k provozu.
To je zcela jiny level nez pouhe dokazovani, ze v zime pouzite letni pneu byly/nebyly pricinou nehody.

ExFun píše:A ještě, pokud se nepletu, tak ty zimní můžou být jen o 1 rychlostní kategorii. W->V ; V->H
Nejsem si vedom ze by to bylo stanoveno, nejspis je to bez omezeni.
Nezpusobilost k provozu zapricinuje kdejaka ptakovina resitelna zapisem do TP, a rychlostni index ma na provoz vozidla a jeho bezpecnost zcela nepodstatny vliv..
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Zimní mohou (teda dříve - asitak před 3 rokama - mohly) být až o 2 rychlostní indexy pomalejší.... ale musíš mít v zorném poli řidiče viditelné upozornění (nebo musíš mít v BC nastavený zvukový a optický signál při dosažení jejich Vmax)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět