Fukušima
Re: Fukušima
Já ěmám žádné teorie. Jen jsem podal jedinou myšlenku která mi dává smysl a má ekonomický význam.
Rád si poslechnu jiné alespoň trochu smysl dávající vysvětlení, proč se Němci s geologicky stabilním podložím a nezaživší Tsunami, na druhém konci světa, zbláznili kvůli nehodě v Japonsku... To že strmě vyletí cena elektřiny museli vědět. Resp. věděli, že cena stoupne a jejich rozhodnutím ji ještě více vyhnali nahoru.
Rád si poslechnu jiné alespoň trochu smysl dávající vysvětlení, proč se Němci s geologicky stabilním podložím a nezaživší Tsunami, na druhém konci světa, zbláznili kvůli nehodě v Japonsku... To že strmě vyletí cena elektřiny museli vědět. Resp. věděli, že cena stoupne a jejich rozhodnutím ji ještě více vyhnali nahoru.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
proc bychom meli vymyslet nejake teorie. Jen proto, ze postavis nejakou, ktera navenek dava smysl neznamena, ze to tak je (tim nerikam, ze to tak neni). Mne proste nebavi vymysleni podobnych ptakovin, reseni nejakych konspiraci a zemetresneho pristroje a kde ceho. Tim se tady dlouhodobe zabyvas vice mene jen ty a nebudu ze sve strany na tom nic nemit. Samozrejme, ze pokud to vezmes tak, ze kdyz jsem s nicim lepsim neprisel, plati to tvoje, tak ok, je mi to burtik.
Ono vice nez kratkodobe zvyseni ceny energie prinese vsem zucastnenym vice, kdyz vybrane partaje zustanou u zezla a tema energie apod. se muze ve volbach hodit vice.
Ono vice nez kratkodobe zvyseni ceny energie prinese vsem zucastnenym vice, kdyz vybrane partaje zustanou u zezla a tema energie apod. se muze ve volbach hodit vice.
Mluvit o politice jako o cíli je jako vyjet z Brna do Prahy a zabalit to na Vysočině.
Reagovat tě nikdo nenutil.
Opakuji, že nevím jak to je, jen mi to jako jediné dávalo alespoň minimání smysl.
Reagovat tě nikdo nenutil.
Opakuji, že nevím jak to je, jen mi to jako jediné dávalo alespoň minimání smysl.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
tak jinak, vyhrat volby, zustat u zdroje financi, moci apod. je daleko lepsi z dlouhodobeho pohledu, nez kratkodoby vydelek z navyseni cen energii. Samozrejme prinos muze byt soucasny z obojiho, ale jiste je lepsi nez ziskat ted par penez zustat u moci po dalsich 5 let a resit veci ku prospechu vybrane skupiny vlivnych. Napr. tim, ze se bude vydelavat na energii dal a pote se jen ukonci vyroba s velkou dotaci statu na nahradu daneho kapacity energie apod.
koukas se na to moc kratkodobe
koukas se na to moc kratkodobe
exfun: Sazka je mi u prdele a o ni se nestarám. Nicméně v Říši je opravdu eko smýšlení vyšší a to ne jen ohledně energetiky, ale např. plakety pro vjezd aut do měst, vratné pet lahve atd... a pokud vím tak Schroder už jednou atomovky zaříz, takže nic nového pod sluncem, po volbách může být zase všechno uplě jinak
Jednoho dne povstane Fuhrer druhý a on tam udělá pořádek... kua kde je ten pickuper?
Slow and serious
Me dnes pobavila reportaz, jak v Belgii chtejoi skoncit s 2ma atomovkama co delaji 50% energie... To asi budou muset zhasnout na dalnicich a v Bruselu si budou eurokorytari svitit na dokumenty svickama Jako ta Fukusima je pruser a ponauceni by se z toho melo vzit, treba ze dieselgeneratory umistit do vodotesnych boxu a 2x tolik. Ze atomova elektrarna bez energie je megapruser je proste zaklad vsech zakladnich vedomosti...
Kdo ví, jak to v tom JP je http://neviditelnypes.lidovky.cz/japons ... ranici_wag
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
někoho to překvapuje?
stačí se podívat jak se z normálně jedoucího člověka udělá, pirát, vrah, bezmozek a ...
ale DMSku jsem poslal, to zas jo, abych se mohl večer poplácat, že zas nejsem takový sobec a že jsem i lida nejen nelida
stačí se podívat jak se z normálně jedoucího člověka udělá, pirát, vrah, bezmozek a ...
ale DMSku jsem poslal, to zas jo, abych se mohl večer poplácat, že zas nejsem takový sobec a že jsem i lida nejen nelida
Slow and serious
Tak jasne, z te DMS bude mit hodne lidi nejakou provizi a mozna i nejaky halir doputuje do Japonska Kdyby sis radsi koupil echt Japonsky auto