Pneu koutek
Re: Pneu koutek
Jak by řekl Špidla, zdroje jsou. Co teda doporučíte, pokud cena "není" měřítkem, ale zároveň nechci za gumy vyhodit majlant?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
První slušná v tomto rozměru je o více než 1000,- Kč dražší než je uvedená relace. U pneumatik si nelze moc hrát na kompromis - buď je pneumatika v kategorii "velmi dobré", anebo v kategorii levné, průsečík není obvyklý a ani asi být nemůže.
Jen je potřeba si uvědomit, že mohu mít sebelepší motor, airbagy, brzdy apod., ale ty 4 malý gumový plošky tvoří styčný bod mezi vozem a silnicí...
Jen je potřeba si uvědomit, že mohu mít sebelepší motor, airbagy, brzdy apod., ale ty 4 malý gumový plošky tvoří styčný bod mezi vozem a silnicí...
Projed bazos nebo sbazar, daji se tam koupit rok-dva jety gumy za hezky prachy.. jeste minulej rok jsem to taky delal(jen u letnich), ale letos beru novy, protoze je to presne jak pise mafel..
Barum Bravuris by nemusela byt uplne tragicka pneu a kolem te "dvojky" se da koukam poridit nova.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Barum BravurisStepan píše:Zdravím,
Hyundai Tuscon, rozměr pneu 215x55x16. Na prvním místě trvanlivost, na druhém přilnavost. Limit cca 1700 vč. DPH na jednu. Díky za rady
Sava Intensa
Ale jak jsem psal nedávno: šetřit na gumách je vzhledem k celkovým nákladům na vlastnictví a provoz auta hloupý nápad.
Já zatím pokročil tak, že jsem z výběru vyřadil P Zero Nero GT a Michelin Primacy.
Takže zůstávají CSC 5, Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 a Nokian Z-line.
Kloním se k těm Nokianům, ale projel jsem pár uživatelských recenzí na Tyrereviews - vesměs pozitivní, ovšem asi ve dvou si stěžují na jejich velkou hmotnost (oba s r18 stejně jako já)- viz tato jedna:
"However, six pounds per tire heavier in my size for my BMW means an additional 25% tire weight per corner vs the Michelins I'm considering. The reviewer that said his car felt like it lost 20HP raised a red flag and compelled me to check the specifications on the Nokian website. My BMW won't be getting these any time soon. More weight means slower steering response, worse acceleration, ride, handling, braking, fuel mileage etc. I've been down this road before. Unsprung weight is an item you really want to work to minimize and I have with 20 pound 18" wheels. Disappointed but thank you reviewers. Check the specs in your size on the Nokian website, it didn't appear that all sizes were over weight, but mine was."
Na webu Nokianu se mi nepodařilo dostat k údajům o hmotnosti, nevíte někdo jak na to? Mám obavu, aby právě moje 235/45/r18 nebyla s nadváhou.
Takže zůstávají CSC 5, Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 a Nokian Z-line.
Kloním se k těm Nokianům, ale projel jsem pár uživatelských recenzí na Tyrereviews - vesměs pozitivní, ovšem asi ve dvou si stěžují na jejich velkou hmotnost (oba s r18 stejně jako já)- viz tato jedna:
"However, six pounds per tire heavier in my size for my BMW means an additional 25% tire weight per corner vs the Michelins I'm considering. The reviewer that said his car felt like it lost 20HP raised a red flag and compelled me to check the specifications on the Nokian website. My BMW won't be getting these any time soon. More weight means slower steering response, worse acceleration, ride, handling, braking, fuel mileage etc. I've been down this road before. Unsprung weight is an item you really want to work to minimize and I have with 20 pound 18" wheels. Disappointed but thank you reviewers. Check the specs in your size on the Nokian website, it didn't appear that all sizes were over weight, but mine was."
Na webu Nokianu se mi nepodařilo dostat k údajům o hmotnosti, nevíte někdo jak na to? Mám obavu, aby právě moje 235/45/r18 nebyla s nadváhou.
někdo tady radil hledat to na amazonu, že tam to spočítá i hmotnost
Dík za tip, Amazon jsem zkusil, udává váhu vč. balení: Nokian 9kg, Conti 11 Kg, Pirelli 12 Kg, GY 10 kg (ale mírně jiný rozměr). Ovšem taky se liší rozměry balení (někdy 60x60x20, jindy 60x60x24 cm) tak nevím, nakolik je to vypovádající. Každopádně to takhle vypadá, že by měl být Nokian spíš lehčí.
Mozna je .com presnejsi ale na uk mi to ukazuje u vsech r18 nokianu 9kg ...
Ten amazon jsem ještě kontroloval s údajema z pneunetu (data mají někde interně, jen je nezveřejňují, ale na maila mi je pro vybrané pneu poslali) a celkem to sedí jen to není úplně přesné. Až mi dorazí gumy tak poreferuju, kdo se trefil líp - jestli amazon, nebo pneunet.
Naposledy upravil(a) jarka dne úte 22 bře 15:50, celkem upraveno 1 x.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).