Jaký automat kombi za 300 000 Kč ?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
frysacek
Spolujezdec

Jaký automat kombi za 300 000 Kč ?

Příspěvek od frysacek »

Dobrý den, potřebuji vzhledem ke svému tělesnému postižení koupit auto s automatickou převodovkou. Chci kombík (kufr podobné a větší velikosti jak Ford Focus). Na koupi mám řekněme 300.000,-Kč. Může být ojeté. Mělo by vydržet 10 let (to budu mít nárok na další příspěvek od státu). Dosud jsem měl Ford Focus, byl jsem spokojen. Uvažuji o nové Dacii Logan mcv. Ale rád bych doporučení nejen na Dacii. Poměr cena, kvalita, spotřeba, cena udržby... Děkuji
Koldy
Spolujezdec

Re: Jaký automat kombi za 300 000 Kč ?

Příspěvek od Koldy »

jaké jsou zkušenosti s automaty u Dacie?, myslím že to bude o vývoji, a tam R/D pokulhává... Finální rozhodnutí byde jen na vás..
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

V posledním SM DIesel dost chválí Kiu Cee'd. Cenové relace nevím, ale něco ročního by se za to snad mohlo dát pořídit?
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Také není nepodstatné, kolik km za těch 10let hodláte ujet.
Pokud bude auto stát v garáži, vydrží to každá značka....
MG - radost až na kost.
frysacek
Spolujezdec

Příspěvek od frysacek »

Jo zapoměl jsem napsat - ročně ujedu tak 20.000 km denně do práce a zpět cca 30 km po městě
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Protože v poslední době sem chromajzlík na nohu, pravou (naštěstí jen dočasně), tak mám "live" zkušenost se soukáním se do/z auta s "postižením"... proto bych jako rozhodující kriterium výběru viděl ty věci, které souvisí s postižením (a učiní nástup/výstup snadnější, manipulaci s vozíkem či berlemi jednodušší atd....) a až potom, esli to bude rumun, francouz či němec...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
frysacek
Spolujezdec

Příspěvek od frysacek »

jo díky, ale moje postižení je, že mám kratší ruce, nohy jsou naprosto v pořádku :-) takže o soukání se do auta nejde. Vím co píšu, potřebuji prostě automat, abych nemusel řadit. Apotřeboval bych poradit jaký je spolehlivý. díky
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Jo, tak to je potom jiná. S automatem ale neporadím, protože to je pro mě cizí sprosté slovo.... :D To budou muset poradit jiní...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Za průser se obecně považují dvojspojky se suchými spojkami, zářným příkladem je sedmistupňové DSG od VW (světlou výjimkou je snad současné DSG od Kii, to je jednoduché, je na něj dlouhá záruka a dá se případně opravit za rozumné peníze, toho bych se asi nebál). Nechválí se také robotizované převodovky od francouzů a mnoho nevydrží také CVT. Všechny tyhle kousky si řeknou o víc peněz okolo 100 000 km, což přesahujete. Co zbývá? Klasické měničové automaty a dvouspojky s mokrými spojkami. Pokud se o tato auta člověk stará, což znamená hlavně měnit náplň automatu tak po 60 - 80 000, měly by vydržet vysoko přes 200 000.

Pozor - mnoho výrobců tvrdí, že náplň automatu je na celou dobu životnosti auta. Vedou se o tom dlouhé diskuse, ale je bezpečné předpokládat, že to neplatí vůbec u žádného a náplň by se měnit měla.

Dacia... proti Focusu to je krok zpět. Pokud ale vystačí..zkušenosti s nimi nemám. Momentálně mi jako nejpřijatelnější auta téhle ketagorie přijdou Mazdy (ne nafta) a korejci.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já myslím, že dneska už je jakýkoliv AT (snad kromě robotizovaných nesmyslů) tak rozšířený, že není potřeba ze servisování tohoto typu převodovky, dělat strašáka. Sic jsem neměl 7DSG, ale ve dvou autech 6DSG a jedno najelo přes 250t (V6 FSI) a druhé přes 300t (TDI) bez jediného zásadního problému...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět