Alternativní rozměry pneu - zápis do TP
Re: Alternativní rozměry pneu - zápis do TP
retron: to je právě problém - systém je nastavený aby odfiltroval kretény (tím nemyslím tebe) co tam dávají nebezpečný kombinace a rozumný lidi, co chtějí jen optimalizovat to pak mají takhle kurevsky složitý. Přitom, když si třeba porovnáš jen šířku pneumatik různých výrobců v jednom konkrétním rozměru, tak se může lišit až třeba o 6% na celkový šířce a třeba až o 17% na běhounu (uvedený příklad platí pro pneu 215/40/R17 co mě zajímali a našel jsem k nim info). Pak mi něco říkej o tom, že změna et o 5-10mm než je v TP je něco kritickýho a automaticky to z auta dělá nebezpečnou věc.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
retron: je to jednoduche - nechci 19, chci 18 a soucasne chci zachovat sirku a obvod kola. disk ma spravne ET a sirku, jde tedy jen o formalni zalezitost.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
mmira: tipuju to na cupru
jarka: ET nikdo na STK neřeší, pokud to neni extrém, který praští do očí, kontrolují pouze rozměr gum, ani nemají jak, museli by sundavat kolo, při nehodě zase kontrolují maximálně hloubku vzorku, případně M/S
jarka: ET nikdo na STK neřeší, pokud to neni extrém, který praští do očí, kontrolují pouze rozměr gum, ani nemají jak, museli by sundavat kolo, při nehodě zase kontrolují maximálně hloubku vzorku, případně M/S
ET byl jen příklad. Ale jinak můžeš narazit na technika a ten to řešit bude (stalo se mi - vetšinou je et na disku vidět když jsi na rampě). Jde o to, že jakkoli se odchyluješ od toho co je uvedený v techničáku (i kdyby o 1mm) tak v principu můžeš mít problém. Bohužel tu neplatí nějaké pásmo tolerance.retron píše:mmira: tipuju to na cupru
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
u mne to taky řešil - řešil/kontroloval vše, co bylo zapsané v typovém listě
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
mam pokrok v tom mem pripadu. zkontaktoval jsem TUV-SUD, ti se k tomu postavili velice kladne. provedou fyzickou kontrolu montaze, vystavi protokol a muzu zapisovat bez ohledu na typovy list.
v principu tedy - existuje-li ke kolum typovy list na dane vozidlo a rozmer pneu "dava smysl", lze je touto cestou reativne snadno dopsat do TP.
v principu tedy - existuje-li ke kolum typovy list na dane vozidlo a rozmer pneu "dava smysl", lze je touto cestou reativne snadno dopsat do TP.
Autoforum.cz
Hned se zeptám odborníka Koupil jsem si litá kola, jediný rozdíl oproti techničáku je o 2 mm jiné ET (ET38 místo 40). Mám to řešit? Hrozí mi něco?
byt je to uplna blbost, hrozi problem na STK.
Autoforum.cz
Takže abych to měl v pořádku tak klasika typovy list - razitko stk - magistrat?
tak
Autoforum.cz