Hothatch
Re: Hothatch
A abych taky přidal něco do diskuze, tak když už někdo zmiňoval Cupru, doporučil bych se podívat i na Astru OPC. Pro někoho může být problém, že je už trochu starší a má zadní tuhou nápravu. To první je na každém, to druhé ve skutečnosti nepůsobí žádné problémy - dokázali to naladit fakt dobře.
OPC
Tady mas test R vs RS. RS neni nijak extra rychlejsi, viz tabulka dole.
RS|R|RS3
0-60/30-70mph 5.0/4.3 secs 5.6/4.6 secs 3.8/3.1 secs
http://www.autoexpress.co.uk/ford/focus ... gen-golf-r
Ja bych podle toho sel jednoznacne do RS, fajn plasty mi neprijdou az tak podstatny u HH. Spis jizdni projev a zajimavy zvuk.
A jeste AC:
http://www.autocar.co.uk/car-news/new-c ... -twin-test
RS|R|RS3
0-60/30-70mph 5.0/4.3 secs 5.6/4.6 secs 3.8/3.1 secs
http://www.autoexpress.co.uk/ford/focus ... gen-golf-r
Ja bych podle toho sel jednoznacne do RS, fajn plasty mi neprijdou az tak podstatny u HH. Spis jizdni projev a zajimavy zvuk.
A jeste AC:
http://www.autocar.co.uk/car-news/new-c ... -twin-test
Fast, usable, temptingly priced and huge fun to drive, the new Focus RS isn’t just the affordable driver’s car of the moment, it’s also probably the best
Reagoval na moji poznamku, procti si to cele…opc píše:Ale tady se baví o Golfu R, ne Civic Type R.
Vyborny, jak se u toho da serizovat geometrie (sbihavost)? U auta za 0,75M s predpokladem ostrejsiho vyuziti bych tohle bral za dost velky fail.opc píše:A abych taky přidal něco do diskuze, tak když už někdo zmiňoval Cupru, doporučil bych se podívat i na Astru OPC. Pro někoho může být problém, že je už trochu starší a má zadní tuhou nápravu. To první je na každém, to druhé ve skutečnosti nepůsobí žádné problémy - dokázali to naladit fakt dobře.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
135i rwd bez samosvoru nema smysl, bez spery nebrat... takze jeste +80 s dani za speruLukasp píše:Díky moc za rady, o focusu RS a jeho spolehlivost a interiéru jsem přemýšlel úplně stejně. Proto mi asi zbylo na výběr mezi Rkem a tím 135i. Cenový rozdíl v tomto případě je cca 150 tis (v ceně bez DPH) a obdobné výbavě, dalo by se říct až na pár maličkostí v plné výbavě, u BMW je totiž sleva podmíněna výbavou. R6 a zvuk motoru je pro mě prozatím největší argument pro BMW (ještě také trochu 8-stupeň ZF, ve kterém bych to vzal), cena a design hraje do karet VW. V pátek mam domluvené 135i na zkoušku, avšak bohužel v xdrive, což jak jsem v diskuzi četl, je velký rozdíl, a tak se budu snažit splašit i RWD.
Jinak Rko nádherné, hrozně se mi takto líbí!
TO matar: Pokud to není interní informace, kolik si dostal slevu na Rko? Abych se přiznal, nikdy jsem VW nekupoval a nemám tušení, jak se dá u prodejců s cenou hýbat, u BMW jsou vyhlášení tím, že slevy bývají velké, ale VW netuším. Díky
Myslím, že pro místní "ostřejší" použití je OPC dostatečně nastavené už od výroby.
99,5% zdejších pilotů nevyužije ani zdaleka standartní potenciál auta.
99,5% zdejších pilotů nevyužije ani zdaleka standartní potenciál auta.
MG - radost až na kost.
Moznost korekce rozhozene sbihavosti nebo odklonu na zadni pevne naprave nema s celkovym nastavenim auta co delat.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
matar píše:Type R je super stroj, ale rekl bych, ze pro velmi omezenou skupinu lidi. Ikdyz uznavam jeho kvality a vybiral ve stejnem segmentu, nebyl jsem ho ani projet, protoze uz jen ten vzhled neprekousnu.
Přesně, kdybych vybíral hothatch, tak Type R by vypadl bez vyzkoušení.
Golf R by byl pro mě žhavý kandidát, samozřejmě jsem nadšenec BMW, ale 135 je o dost dražší a pokud se s autem nechystá žádné závodění, absenci samosvoru nepoznáte, i když doporučuju připlatit.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Neska odpoledne sem nad tímhle taky přemýšlel - i když se teda do katehorie hothačů nechystám.. vše samozřejmě 6MT
Type-R - dyzajnově nezkousnutelné
Renault RS - jen v případě, že by to bylo třetí/čtvrté auto a POUZE na okruh (a možná ani to, bo FWD)
cupra: ditto RS, ale líbí se mi víc než RS
G-R: pokud by to mělo být opravdu jediné auto v rodině, tak jednoznačně ano
A3 RS: sice zřejmě fantastický R5, ale povinný AT, čili neakcepovatelné
m135i: zřejmě největší favorit (RWD se svorem), podmínkou by ale byla možnost přesednout do nějakého 4x4 pro ježdění do hor
a ještě dodám dva mini-hothače, nad kterými bych i uvažoval:
A1 RS ..... (prcek čtyřhrab!)
500 Abarth... (dokonalá pocket rocket, ani by mi FWD nevadilo...)
Type-R - dyzajnově nezkousnutelné
Renault RS - jen v případě, že by to bylo třetí/čtvrté auto a POUZE na okruh (a možná ani to, bo FWD)
cupra: ditto RS, ale líbí se mi víc než RS
G-R: pokud by to mělo být opravdu jediné auto v rodině, tak jednoznačně ano
A3 RS: sice zřejmě fantastický R5, ale povinný AT, čili neakcepovatelné
m135i: zřejmě největší favorit (RWD se svorem), podmínkou by ale byla možnost přesednout do nějakého 4x4 pro ježdění do hor
a ještě dodám dva mini-hothače, nad kterými bych i uvažoval:
A1 RS ..... (prcek čtyřhrab!)
500 Abarth... (dokonalá pocket rocket, ani by mi FWD nevadilo...)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jen tak pod carou, 500 Abarth je jen desny a hlavne nejedouci nesmysl. s A1 RS jsem nejel, ale papirove je se mi velice libi. je ale otazka, jak se s ni realne bude jezdit. kratky rozvor je mrcha.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou