Hothatch

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Hot hatch!

Příspěvek od řidičBOB »

a) tohle téma je tady asi 100x - čili není důvod zakládat nové
b) snad víš, co ti lépe sedne. 1000 lidí = 1000 chutí.
135i --> R6, což je proti ostatní konkurenci velká výhoda; zábava s RWD; velmi řiditelné auto jako celek; pokud je volič AT joystick, tak nic pro mne, bo s tím mám trochu problém - jsem konzerva
GolfR --> velmi povedený motor, byť čtyřválec; odladěný podvozek; rozumná cena - za stejný peníz bude lépe vybavený než 135i
FF RS --> já nikdy moc na Fordy nebyl, takže tohle bych si nekoupil už jenom z principu
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Re: Hothatch

Příspěvek od pavproch »

sloučeno s tématem, které tu už opravdu byloa dokonce i se stejným nadpisem

přeju pěkné počteníčko
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
matar
Autoškolák

Příspěvek od matar »

Podobne jsem vybiral pred koncem minuleho roku viz minule prispevky. Tenkrat nebyl focus RS jeste poradne predstaveny(zadne testy, zadne predvadeci vozidlo), ale byl o 40tis levnejsi nez ted a zadna slevicka se nedavala. Pojem premiovy ford store si predstavuji jinak, nez 40 minut cekani po dohodnute schuzce a prodejce, ktery nebyl moc ochotny a krome obecnych zvastu toho moc nevedel prd(orech).

Nakonec jsem vybral Rko a myslim, ze bych ho porad uprednostnil i v aktualni dobe. Vypada mnohem civilneji zvenku a interier u RS opravdu neni muj salek caje. Kazdopadne RS bude rychlejsi a zabavnejsi na limitu. Na druhou stranu, podle dostupnych testu je pro civilni jizdu lepsi Rko.RS ma kompletne vlastni pohon 4x4 a je otazka, jak to bude se spolehlivosti oproti uz vychytanemu haldexu.U Rka je i vyhoda, ze si clovek muze volit automat/manual.

Puvodne jsem taky chtel m135i, ale cenova nabidka me odradila. Jizdne nejzabavnejsi a R6 je fajn, ale z meho vyberu suverene nejdrazsi.

Kdyby se davala velka sleva na m135i a nebo jsem mel vetsi budget, tak bych nevahal a sel do RWD verze. Nicmene u mel byl rozdil asi 250tis proti Rku s horsi vybavou a o tolik bmw lepsi neni.

Ohledne razeni - po par predvadecich jizdach jsem se nechal presvedcit na DSG. Celkove mi to ke golfu sedi lepe.

Mozna jeste vyzkousej cupru. Na suchu je minimalne stejne rychla a je o dost levnejsi. Na me pusobila jako vic neurvala motokara, ale porad civilni motokara. Interier nic moc, ale prad mnohem lepsi, nez focus.

Kazdopadne si to projed a uvidis, co bude sedet tobe.

BTW moje Rko akorat dorazilo z rise.

Obrázek
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

V UK je pry cekacka na RS 12+ mesicu (predpokladam, ze to u nas nebude o moc lepsi), to bych mohlo pri vyberu hrat roli.
koffee
Autoškolák

Příspěvek od koffee »

Vybíral jsem podobně a před rokem pořídil Golf R. Koupil bych si ho dnes znovu? Nevím, nedávno jel jsem s 135i v xDrive a dost mě zaujalo - zvuk, výkon, zpracování, ale ještě o něco víc se mi líbilo 340i..

Silnou devizou R je jeho cena - jen díky tomu vyhrává nad ostatními v Česku (co si budeme povídat RS3, A45 i M135i jsou lepší, ale jeslti je příplatek za ně oprávněný je na každém z nás). Nevím, jestli bych jej bral znovu - abyste si s ním užili, musíte jet opravdu hodně hodně rychle a hodně přes limity, na druhou stranu umí odvézt rodinu i lyže, stejně jako zahanbit silnější auta..

Taky přemýšlej co po takovém autě, protože se pak dostáváš do úplně jiných cenových sfér ;)
Lukasp
Autoškolák

Příspěvek od Lukasp »

Díky moc za rady, o focusu RS a jeho spolehlivost a interiéru jsem přemýšlel úplně stejně. Proto mi asi zbylo na výběr mezi Rkem a tím 135i. Cenový rozdíl v tomto případě je cca 150 tis (v ceně bez DPH) a obdobné výbavě, dalo by se říct až na pár maličkostí v plné výbavě, u BMW je totiž sleva podmíněna výbavou. R6 a zvuk motoru je pro mě prozatím největší argument pro BMW (ještě také trochu 8-stupeň ZF, ve kterém bych to vzal), cena a design hraje do karet VW. V pátek mam domluvené 135i na zkoušku, avšak bohužel v xdrive, což jak jsem v diskuzi četl, je velký rozdíl, a tak se budu snažit splašit i RWD.

Jinak Rko nádherné, hrozně se mi takto líbí!
TO matar: Pokud to není interní informace, kolik si dostal slevu na Rko? Abych se přiznal, nikdy jsem VW nekupoval a nemám tušení, jak se dá u prodejců s cenou hýbat, u BMW jsou vyhlášení tím, že slevy bývají velké, ale VW netuším. Díky
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Kdyz jsem vybiral ja, tak focus ST vypadl taky diky provedeni interieru a kvalite obecne. Kdyz to srovnam s cuprou, tak ta je sice brutalne jednoducha a stroha, ale v sakra lepsi h materialech a kvalite. Rko bude jeste lepsi a 1er bude mit o chlup horsi materialy, ale lepsi ergonomii.

Kup 135i rwd jestli mas tu moznost, podle me je v tom nejvic zabavy a soucasne je to nejlepsi univerzal. Oproti cemukoliv na mqb platforme je to dospelejsi auto a bude mit pohodlnejsi, tissi a jistejsi podvozek. Ne ze by DSG bylo spatny, 8ZF je lepsi a hlavne, na dalnici ti bude tocit o 1000ot min a budes jezdit presuny o 2 litry na sto za min.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Ja se tomu sice moc nedivim, ale stejne je zajimave, ze ve vsech diskusich na podobne tema nikdo ani nezvazoval Civic Type R.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
matar
Autoškolák

Příspěvek od matar »

Lukasp píše: Jinak Rko nádherné, hrozně se mi takto líbí!
TO matar: Pokud to není interní informace, kolik si dostal slevu na Rko? Abych se přiznal, nikdy jsem VW nekupoval a nemám tušení, jak se dá u prodejců s cenou hýbat, u BMW jsou vyhlášení tím, že slevy bývají velké, ale VW netuším. Díky
Tak moje sleva je 1/4roku stara. Daval se bonus na 4kolku,nebo DSG 25tis a na ICO dalsich 25. A pak dostanes individualni slevu, ktera zalezi od dealera, jak plni plan, kolik vozu odebira a kolik vozu beres ty ... to se v case hodne meni.

Golf bude mit brzo FL, takze mozna jsou dalsi nove bonusy, nevim. Napis email na par prodejcu a uvidis, co ti nabidnou. Ja nakupoval v auto podbaba a sluzby muzu jenom pochvalit.
matar
Autoškolák

Příspěvek od matar »

Type R je super stroj, ale rekl bych, ze pro velmi omezenou skupinu lidi. Ikdyz uznavam jeho kvality a vybiral ve stejnem segmentu, nebyl jsem ho ani projet, protoze uz jen ten vzhled neprekousnu.
Odpovědět