Fukušima

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Fukušima

Příspěvek od ExFun »

KoPP: taky nevím, spekuluju. Ale dokážu si představit situaci, kdy na energetickém trhu nakoupili nějaké opce se zafixovanou nízkou cenou, odpojili elektrárny, zvedla se cena a poptávka a teď je budou draze prodávat...
Back to basics.
Příčina -> následek
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

Fun: v ramci ceny za odstaveni a znovuzprovozneni atomovky bych to tak zhave nevidel. jedni by vydelali a druzi prodelali a pochybuji, ze soukrome spolecnosti majic elektrarny v majetku by chtely prodelat.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

to by bylo na jinou debatu. Každopádně hysterická reakce Německa bude mít svůj důvod...
Back to basics.
Příčina -> následek
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

kdyby chteli majitele elektraren apod. zvysit zisky spekulacemi s rustem ceny energie, tak to odpoji sami a jeste ziskaji body, ze prohlasi, ze se rozhodli to zastavit aby udelali zlepseni apod.

nicmene do toho nevidime, tak muzeme spekulovat
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

podle mě mají amíci zemětřasogenerátor, nejdřív zatřásli Japončíkům a další nařadě jsou logicky Němci... bo beztak číňani mají svůj vlastní zemětřasovač taky. a nebo Japíkům zatřásli rovnou Číňani... když spekulace, tak já tady budu zastávat konspirační stranu, když tu spekulační už obsadil Fun.
Slow and serious
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

fu o tom vi az moc
powerball
Pan Řidič

Příspěvek od powerball »

no kazdopadne je to vcelku draha sranda :) http://world-nuclear-news.org/newsartic ... rms=german
brasci
Pan Řidič

Příspěvek od brasci »

goes píše:kdyby chteli majitele elektraren apod. zvysit zisky spekulacemi s rustem ceny energie, tak to odpoji sami a jeste ziskaji body, ze prohlasi, ze se rozhodli to zastavit aby udelali zlepseni apod.

nicmene do toho nevidime, tak muzeme spekulovat
tiež všetci kalkulujú s tým, že tí čo o tom rozhodli vedia čo robia... možno nevedia :D
-pb-
Autoškolák

Příspěvek od -pb- »

v Německu budou volby a zelené smýšlení je tam vcelku silné, víc za tím není...
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

tak at ty elektrárny naložijou a vyložijou u mě na zahradě, já si budu klidně jednu provozovat a konec konců v rámci školy mám 50-tku jak sfiňa tak bych to aj zapojil :)
Slow and serious
Odpovědět