Tiguán - 1.4TSI v 2.0TSI
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tiguán - 1.4TSI v 2.0TSI
navíc ani 2.0TSI minulé generace nebyl nijak problematický... Současný EA888 chodí okukovat i ynženýři z Mnichova
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
To nepochybně. V Bavorsku je totiž obrovské množství nových inženýrů. Jen se trochu bojím, až nás přijdou okukovat ti noví doktoři.
caddy s 1,4 TSI 92 kW jezdí v pohodě. dálnicu to 130 jede kopec-nekopec (točí to sympatické 3000). Předjíždění lze provádět, obvykle potřeba vybrat správný převodový stupeň nebo vytáhnout věštíci kouli. Divočina to není, ale pokud je tazatel poklidnější řidič bez ambicí být všude o dvě sekundy dřív tak si myslím, že je to úplně v pohodě motorizace
Rychlíci by měli vzpomenout, že není tak dávno doba, kdy se to vyrábělo s SDI a taky se s tím dalo jezdit. Předpokládám, že tiguááán bude váhově +/- to samé co caddy. spotřeba nějaký šolichy po městě, nějaký dálky, normální řidič, co patří spíš k těm 30% rychlejším (jasně po dálnici flákaná 120) 7L/100km... ano kdyby do toho šlo objednat 2.0 TSI asi bych to zvážil ale pokud ta 1,4 dynamicky dostačuje nevidím důvod do ní nejít.
Rychlíci by měli vzpomenout, že není tak dávno doba, kdy se to vyrábělo s SDI a taky se s tím dalo jezdit. Předpokládám, že tiguááán bude váhově +/- to samé co caddy. spotřeba nějaký šolichy po městě, nějaký dálky, normální řidič, co patří spíš k těm 30% rychlejším (jasně po dálnici flákaná 120) 7L/100km... ano kdyby do toho šlo objednat 2.0 TSI asi bych to zvážil ale pokud ta 1,4 dynamicky dostačuje nevidím důvod do ní nejít.
Slow and serious
Caddy s 2,0SDI 51kw byl totalni dynamickej pruser
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
jsem kdysi jezdil s tdi 55kW a dokonce jsem i fotku vyhrabal. je to foceno ještě sony ericssonem T630
je to 180kmh, čitelnost slabší
je to 180kmh, čitelnost slabší
- Přílohy
-
- Obrázek(1).jpg (12.02 KiB) Zobrazeno 10288 x
Pravda vyděsí
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
2.0SDI v Caddy byl ve firmě...bylo to slušné peklo. Rozjelo se to akorát z kopce, když to bylo naložený
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Současné generace motorů TSI je v pohodě. Na ježdění po městě s předohrabem bude 1.4TSI stačit. Na dálnici záleží, jakou se chceš pohybovat běžně rychlostí. Ale určitě ušetříš na nákupní ceně 1.4TSI proti 2.0TSI, tak si na dálnici můžeš dovolit vyšší spotřebu. Když vynechám otázku "proč tiguan", tak si v klidu kup 1.4TSI předohrab. Stejně jsi si už odpověděl na začátku dotazu.mandrinka píše:Chci si koupit novy tiguan, v podstate splnuje, to co pozaduju. Mam ho na jezdeni ve meste do prace, obcasne vylety a dalnici do Prahy popr. do Nemec..... 2,0 je ale jenom 4x4, coz vzhledem k vyssi vaze, vyuziti auta a spotrebe nechci. ....
P.S.: proč ne třeba nový Touran místo Tiguanu? Já nevím, jak je to cenově a co vlastně v tom chceš vozit. Já prostě Tiguan nechápu jako auto a v předohrabu mi to nedává smysl vůbec.
Chci tu silnější 1.4 150 koní. Na dálnici budu jezdit předpisově, takže 120-130. Spíš mi jde o silnice první třídy, které jsou jednoproudé, kde se předjíždí, tak aby se s tím dalo v klidu předjet.x2005 píše:Současné generace motorů TSI je v pohodě. Na ježdění po městě s předohrabem bude 1.4TSI stačit. Na dálnici záleží, jakou se chceš pohybovat běžně rychlostí. Ale určitě ušetříš na nákupní ceně 1.4TSI proti 2.0TSI, tak si na dálnici můžeš dovolit vyšší spotřebu. Když vynechám otázku "proč tiguan", tak si v klidu kup 1.4TSI předohrab. Stejně jsi si už odpověděl na začátku dotazu.mandrinka píše:Chci si koupit novy tiguan, v podstate splnuje, to co pozaduju. Mam ho na jezdeni ve meste do prace, obcasne vylety a dalnici do Prahy popr. do Nemec..... 2,0 je ale jenom 4x4, coz vzhledem k vyssi vaze, vyuziti auta a spotrebe nechci. ....