Elektromobily a vse kolem nich
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektromobily a vse kolem nich
ctrl_j: pokřivený je celý ten systém emisních povolenek na úkor spalovacích motorů. A to jenom proto, že to je hrozně eco, což samozřejmě není pravda.
Celé to vnímání ekologie v automobilovém průmyslu, je mimo. Ale je to trendy.
Já to beru jako další kapitolu vývoje. Nikoliv jako něco, co bude spásou pro žabičky a ptáčky.
Já to beru jako další kapitolu vývoje. Nikoliv jako něco, co bude spásou pro žabičky a ptáčky.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Přestože je to mimo téma, zajímalo by mě kdo před stodvaceti lety přišel s laserovýmí světlomety. A na kterém autě nebo i mimo auta byly laserové světlomety před 50 lety využity. Nikdy jsem o ničem takovém neslyšelJosef píše:Laser je technologie stará celkově 120 let, 50 let využívaná, nic nového ani světoborného, ale proč ne když to někdo pokládá za výhodu. Jsme oba mimo téma, takže za mě jsem řekl vše co jsem k tomu chtěl.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
V nové 7er jsem jel a ač sám mám LEDky, tak laser světla pokládám za výhodu a určitě bych si je do auta připlatil
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
V tomto pohledu ja souhlasim. Je proste kolem toho hype, protoze nekdo rozhodl ze ropa a jadro je spatne a musi se tlacit tzv. "setrna" a obnovitelna el. energie. Vsak sem tu kdysi daval graf jak se v NL zelenalo tak moc az se nestacilo vyrabet a musely se pristavit uhelne!! elektrarny.řidičBOB píše:ctrl_j: pokřivený je celý ten systém emisních povolenek na úkor spalovacích motorů. A to jenom proto, že to je hrozně eco, což samozřejmě není pravda.
Tlacit cokoliv na silu je fail, kdyby elektromobilita koexistovala vedle spalovacich aut prirozenou cestou a sla postupnym vyvojem byl by klid a trh by ukazal. Ono se totiz casto ukazuje ze chceme byt tak moc eko az se na konci zjisti ze to stoji nasobne vic penez a jeste je to skodlivejsi. Viz kauza palmovy olej.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Takto vypadá "zápis z jízdy" Tesly...
Koukám že kdyby rekuperace neexistovala tak se to ani nepozná
Jakto že ve městě není vůbec žádná ?
Jakto že ve městě není vůbec žádná ?
Rekuperace vzniká pouze při brždění motorem a musí být dost intenzivní, ve městě to prakticky, až na nějaké vyjímky, nelze splnit, nicméně zde elektromotory potřebují při popojíždění minimální výkon. Na dálnici nebo silnici mimo město nastupuje faktor odporu vzduchu a zde musí motory daleko více zabrat, navíc valivý odpor není lineární a začne více stoupat při rychlostech vyšších než 90km/h nebo stoupá v zatáčkách.
Fakt jsem překvapený, čekal bych že právě ve městě se rekuperace projeví významněji
Protože rekuperace na tom grafu je minimální a pokud ještě zahrneme její účinnost tak je přínos prakticky nulový
Jediná výhoda že to taky skoro nic nestojí
Protože rekuperace na tom grafu je minimální a pokud ještě zahrneme její účinnost tak je přínos prakticky nulový
Jediná výhoda že to taky skoro nic nestojí
Ano je to tak, přínos rekuperace je minimální, neviděl jsem, že by i velkou rekuperací se navýšil jízdní dosah byť o jediný kilometr. Aby byla rekuperace znatelná, musí jet auto z kopce, na který předtím spotřebovalo auto mnohem více energie. Možná že se tím pokryje sptřeba přístrojů.
Taky se mi nechce věřit jak je to k ničemu. Muselo by se to protáhnout po nějaké členité trati, aby se to pořádně prověřilo.