Onboard videa
Re: Onboard videa
koukam, ze to tu zacina byt jak v rusku
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Udelal to spravne, jediny spravny postup je co nejvic snizit rychlost a pokusit se uhnout. Tecka.Zajda píše:Ano, měl se přiblížit návěsu a hrdinně vyčkat na trojprůjezd A teď tedy vážně - bylo jasné, že se s rezervou zařadí zpět, proč riskovat kontakt s koly návěsu? Navíc ještě na úkor možnosti pozvolna se zařadit zpět (nalepený ke kraji by musel až úplně za koncem návěsu a o to ostřeji). Bezvýhradní aplikaci takových pouček stavím na roveň zmíněnému sledování vodorovného značení jakožto hlavního parametru pro okamžik předjetí.driver píše:6. vejdou se tři auta nebo se škrtnou mimo nosníky.
Predjizdeni je obecne nebezpecny manevr a ohlidat vsechna rizika nelze. Dulezite je, kdyz krizova situace nastane, ji resit a nezpanikarit. Dokazu si predstavit jak mene zkuseny ridic nevyhodnoti situaci tak rychle nebo se pokusi predjizdeni dokoncit nebo by jenom neumel dostatecne brzdit a pak to zkonci srazkou nebo uhybnym manevrem do stromu.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Hele, já bych taky řekl, že ten řidič Audi to udělal schválně... Dokonce si myslím, že pár vteřin i koketoval s myšlenkou ujet.
Úplně nechápu, proč by měl být s touto nehodou bez kamery problém, jelikož z místa nehody a z poškození vozidel muselo být zcela zřejmé, že řidič s kamerou naboural do řidiče Audy, který má ovšem povinnost neohrozit řidiče v jízdním pruhu, do kterého přejíždí.
Úplně nechápu, proč by měl být s touto nehodou bez kamery problém, jelikož z místa nehody a z poškození vozidel muselo být zcela zřejmé, že řidič s kamerou naboural do řidiče Audy, který má ovšem povinnost neohrozit řidiče v jízdním pruhu, do kterého přejíždí.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Můžu potvrdit, že němečí řidiči z bývalého východního bloku občas jezděj jak dementi. Podjíždění tam je normální předjíždějí manévr a když spatřej auto s českou RZ, tak občas chtěj i školit. Probliknout je, znamená občas koledovat si o to, že helmut na vás zavolá dálniční polici, že ho ohrožujete.honziss píše:Bych se vubec nedivil, kdyby ten manevr audi byl naschval. Uz jsem se s podobnym zakernym a lstivym chovanim nemeckych ridicu vuci ostatnim setkal na DE dalnicich, byt ne vuci me osobe...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Můžu potvrdit, že němečtí řidiči obecně jezdí jak dementi. Mohu potvrdit i to, že helmut volá Simíra s Gerchánem a vymyslí si klidně i docela slušnou pohádku, aby na vás navléknul TČ ohrožení a nátlak v silničním provozu. Takové čtení protokolu je pak docela velká legrace...a u soudu také
Nakonec se z toho dají vytřískat docela slušné evry
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Obzvlast vysilujou kdyz za nima nedodrzim dostatecne velkou vzdalenost, kterou 3s predtim vyrobili presunem do levyho, bez blinkru, v kiludvacet a ja musel fest brzdit abych se jim nepodival do kufru. A nejtypictejsi msta je takova, ze pak uhnou doprava a zacnou zrychlovat co to jde aby je clovek nepredjel. A co si budem povidat, 116d na tyhle 100-200 sprinty moc nebyla, takze s jednim takovym trotlem jsem se pretahoval vetsinou dost dlouho :/řidičBOB píše:Můžu potvrdit, že němečtí řidiči obecně jezdí jak dementi. Mohu potvrdit i to, že helmut volá Simíra s Gerchánem a vymyslí si klidně i docela slušnou pohádku, aby na vás navléknul TČ ohrožení a nátlak v silničním provozu. Takové čtení protokolu je pak docela velká legrace...a u soudu také
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Tak tohle zdržování v levém a následná akcelerace po zařazení do pravého je oblíbená kratochvíle i jezdců u nás... Na to je jen jeden recept - power... A když nejsou koně, tak trpělivost, protože takoví při následném předjíždění opět zpomalí atd...
Jinak kromě nedodržení odstupu jsou němci ještě obzvlášť citliví na blikání (na dálnici zakázano a bráno opravdu jako nátlak) a pak hlavně podjetí. Jednou se mi stala následující situace - jel jsem v pravém pruhu tříproudé dálnice asi 160 a dojížděl jsem starou Fiestu jedoucí vesele v prostředním pruhu asi 120-130. Zároveň nás v levém dojížděla asi světelnou rychlostí Panamera. Nejrozumnější pro všechny mi v tu chvíli přišlo prostě pokračovat dále v pravém, trojbliknul jsem ještě pravým blinkrem abych dal vědět jezdci v Panameře, že se mu tam opravdu nehodlám nacpat těsně před čumák přes dva pruhy. Tak jsme objeli Fiestu zároveň z obou stran - nikdo nemusel ani sundávat nohu z plynu a jelo by se v klidu dál. Po té začala Fiesta pro mě dost neuvěřitelně zrychlovat, pán mě dojel a začal vedlě mě zuřivě troubit, blikat a něco gestikulovat...
Jinak kromě nedodržení odstupu jsou němci ještě obzvlášť citliví na blikání (na dálnici zakázano a bráno opravdu jako nátlak) a pak hlavně podjetí. Jednou se mi stala následující situace - jel jsem v pravém pruhu tříproudé dálnice asi 160 a dojížděl jsem starou Fiestu jedoucí vesele v prostředním pruhu asi 120-130. Zároveň nás v levém dojížděla asi světelnou rychlostí Panamera. Nejrozumnější pro všechny mi v tu chvíli přišlo prostě pokračovat dále v pravém, trojbliknul jsem ještě pravým blinkrem abych dal vědět jezdci v Panameře, že se mu tam opravdu nehodlám nacpat těsně před čumák přes dva pruhy. Tak jsme objeli Fiestu zároveň z obou stran - nikdo nemusel ani sundávat nohu z plynu a jelo by se v klidu dál. Po té začala Fiesta pro mě dost neuvěřitelně zrychlovat, pán mě dojel a začal vedlě mě zuřivě troubit, blikat a něco gestikulovat...
3.0 B58 & 2.2 M54 & TSI
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
no nevím - mám mnoho kolegů v D a ani jeden z nich neví o tom, že by to bylo zakázané a dělají to velmi často také. Je ale pravda, že oni na to nereagují. To už víc reagují na levej blinkr...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Daleko vic dementnich ridicu, skolitelu a naschvalniku potkam v CR a SR, nez v Nemecku, a to najezdim nepomerne vic km prave v DE. Nemecti ridici patri porad k tem nejukaznenejsim a nejvyjezdenejsim ridicum v Evrope.
- GeneHawkins
- Letec
Nesouhlasím.