Octavia III

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Octavia III

Příspěvek od pavproch »

A taky záleží jak kerý auto: mám za posledních eN roků zkušenost (stejná trasa) s promrzlým (stání venku) autem: Pindica (1.2i), 3er (330i), Leguán (2.0TSI), scout (1.8TSI) a .... (první tři km sou do kopca - asi 150 výškových metrů, pak 500m zkopec a pak rovina, dlouhé rychlé úseky)

pindica topí a ukazuje 90st C ze všech nejdříve - už nahoře na tym prvním kopcu, leguán okolo 6km, 3er asitaky tak a scout sa na 90st dostal až asi po 15-20km (a dyž bylo pod mínus 15, tak asi až na závěr celodenního ježdění....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Fiat možná trochu klame tělem...minulý týden jsem se rýpal v našem GP a ručka se vyhupuje na provozních 90°, když čidlo má slabých 70°....Jinak ale topí fajn, nežere (do 6,5l) a jede (už 120.000 :D ).
MG - radost až na kost.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

samozřejmě, že může klamat "tělem".... navíc, jak už tady bylo napsáno - těplota vody jen velmi vzdáleně koreluje s těplotou woleje/motoru....
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Když je míň než -5°C, tak mi Cčko nevyleze nad 70°C ani po 200km, ze kterých byla 100km dálnice :D
Back to basics.
Příčina -> následek
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

ExFun píše:Když je míň než -5°C, tak mi Cčko nevyleze nad 70°C ani po 200km, ze kterých byla 100km dálnice :D
To znam z mondea 2.0tdci, to bylo schopny schladnout na 60° vody kdyz se v zime zastavilo a stalo v kolone a dokonce prestavalo topit. Podle vyrobce to bylo ale uplne normalni....(kravina).
R4...258k
R3...261k
EV...264k
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Mně to i přes nefunkční přídavnou vodní pumpu na volnoběh topí jako kráva a na 105°C je auto teď v zimě cca po 7-10 km..
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Mě takhle na volnoběh netopila ani O1 1.9TDI 66kW a ani O2 2.0TDI 103kW.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Dix
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

Od jara 2016 bude v nabídce bezdrátové nabíjení.
Bez bodů
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

naše jediná firemní Oct III má trable... 1.6CrD 77kW

kolega ji parkuje venku před barákem (panelákové sídliště) a kunda mu přegryzla drut, bohužel se ale při startu nic nerozsvítilo, tak vyjel a v půlce pinduly mu to přestalo jet, taxa na dvojku třicítkou přeplazil přes kopec. Dvorní mechanik Michal pak zistil příčinu, opravil drut a .... nic, stejně to nejelo.... podrobná diag v autorizáku odhalila zkurwené natáčení lopatek turba (na 99% důledek te kundy a pinduly). Nicméně škodovka sa k temu postavila čelem a schválila kulanci - oni nové turbo (to auto má nalítáno ani ne 60 tis), práci my. Až potud vše OK.

Nové turbo dorazilo, namontovali (velký autorizák v Ově), nastartovali, rozjeli, vše OK, pak rána a nové turbo se !mechanicky! rozpadlo na prvočísla.... a úlomky poslalo všude možně... takže fčíl se mění půlka auta (nikoli na naše náklady) ..... ~x(
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Dix: to by se ještě museli u Jabka pochlapit :D

pavrpoch: tak to věřím, že nasere ~x(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět