Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
vonkreuz
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od vonkreuz »

Předek i zadek mám komplet ATE a spokojenost, brzdí to tak akorát (čti: moja se vzteká, že to brzdí moc a je jí z toho občas zle 8-x ). Masozřejmě nejlépe i s novými vodícími trny (+ upevnňovací šrouby a krycí harmoniky) a novými těsněními a prachovkami v samotném brzdiči a brzdovými hadicemi. Nemluvě o výměně brzdové kapaliny. Taková jedna technická poznámka - nádržka na brzd. kapalinu v motorovém prostoru mívá odkalovací přepážku a při normání výměně bordel stejně dál zustává v systému na dně nádržky. Koupil jsem ve zdravot. potřebách velkou 150ml "proplachovací" stříkačku+silikon hadičku z aquaristiky a vytáhnul starou brzdovku z nádržky a hlavně z prostoru za odkalovací přepážkou.

edit: na mazání a konzervaci brzd zvenku a nebo zevnitř ideálně tyto produkty:
PLASTILUBE - Univerzální mazací pasta ATE - AT 700015 (vnější použití)
Pasta na hydraulické části brzd a spojek ATE - AT 700009 (vnitřní použití v brzdiči)
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Vymen to co je potreba, desticky, kotouce, vsechno ma predepsany limitni hodnoty, nech si to zmerit a nevidim duvod menit kotouce, jestli maj dost materialu, nejsou popraskany, nemaj vydreny drazky. Jestli tam nebudes davat original material, tak doporucuju set kotouc + desky od jednoho vyrobce a jedne rady. U tehle levnejch aftermarketovejch dilu je dost rozdil v materialech a neni problem treba nevhodnou destickou prehrat kotouc, kterej se ti pak zkrouti.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Já mám na předku teď už cca rok starý destičky ATE a špiní neskutečně.. teď bych asi dal vrtaný zimmermany i s destičkama na ně určenýma.. a klidně udělej jen předek, zadek se tolik nesjíždí..
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

vonkreuz: Zas tak moc tomu neholduju, takže nechám na servisu ať to projdou a řeknou, co je třeba a co ne.
honziss: Viz. výše. Já poznám max. tak, že mi odchází destičky. Kotouč má už pěknou hranu a ani nevím, co to je zač, takže ho nechám taky vyměnit. Koneckonců už je tam přes 3 roky co mám toto auto a kdo ví, kdy jej měnil bývalý majitel.
oxik: Zadek mám právě ještě dobrý. Asi jej tedy nechám. To je blbé s tím špiněním. Myslel jsem, že u těchto lepších už to není tak závratné.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Tak ono záleží na kombinaci kotouč/destičky, já mám zřejmě kombinaci špatnou :)
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

Hádejte kdo je tu zas? :))
Kdo používáte v autě polarizační (sluneční) brýle? Koupil jsem si nějaké tmavé od vietnamců. Polarizačně fungují skvěle, ale nevidím ani prd na budících :-\ . Podle všeho je to tím, že podsvícení displejů a celkově celé kapličky je dělané ledkama. Navíc brýle mají tmavá sklíčka, takže nevidím ani ručičky.
Myslel sem, že když už to označují jako brýle pro řidiče, tak to budou mít nějak vymyšlené. Třeba, že spodní 1/3 brýlí nebude mít ten polarizační filtr. Znáte nějakou firmu, co to tak dělá? Pokud to nikdo nedělá, tak mi nezbude nic jiného než spodek brýlí prostře odřezat, abych měl místo na sledování budíků. Stejně je používám jenom v autě takže užitečnost>design.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Mám polarizační od Ray-B a ty zase nevidí některé displeje mobilů.
Btw: když kupuješ u vietkongu, tak se asi nebavíme o tom, že sis koupil brýle pro řidiče asi v optice, ale ne na tržnici.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Jednou jsem mel pujceny polarizacni brejle od kolegy kdyz jsem chytil zanet spojivek a black panel v budicich bmw byl vazne black :D myslim ze to bude vlastnost polarizacnich bryli...
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

Jsou z tržnice. Měly na obalu takový krásný obrázek oslepeného řidiče a v balení byl nějaký tvrdý papírek s rybářem, na kterém se dalo otestovat, jestli jsou polarizační. Chtěl sem je jenom vyzkoušet, protože mě do toho nahuškal kamarád, jak je to prý super. Další bych koupil klidně kvalitnější, ale ty budíky mně štvou.
S tím mobilem mně to ani nenapadlo a tak jsem to vyzkoušel. Můj telefon je v brýlích jak vypnutý. Ty od Ray-B neruší budíky v autě? Ono asi taky bude záležet, co tam máš za displej.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já mám oldschool Audi budíky + MMI. Ale vidím vnich i to tamagoči, co má B8 za příplatek.
Co se týče řízení, tak polarizace je super, žádná prasátka a ani jiné rušivé odlesky... Pak mám cestovní Armani bez polarizace a v tom se prakticky nedá řídit, když je sluníčko.
Pak je také ale důležitý UV filtr.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět