Gastronomické okénko
Re: Gastronomické okénko
PP stejně vždycky co ho pamatuju tvrdil, že jidlo nemusí chutnat, hlavně aby zasytilo a dodalo sílu. Takže je mu v podstatě jedno co baští, hlavně že je to teplý a má plnej břuch.
Re: Gastronomické okénko
@vK: no a neska sem ten břuch plnej neměl, taxem si hned postěžoval...
@Brus: naopak, neska sem byl obsloužen rychlostí meteleskumbleskum (za 10 minut sem byl po mikro-obědě...)
@Brus: naopak, neska sem byl obsloužen rychlostí meteleskumbleskum (za 10 minut sem byl po mikro-obědě...)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Re: Gastronomické okénko
a kvalitní živiny a bylo rychle vdechnutelné. V tom se s PP shodnu.vonkreuz píše:jidlo nemusí chutnat, hlavně aby zasytilo a dodalo sílu.
Sranda teď ve Vídni, kdy nám drahá objednala nějaký lanýžový dort. Vychutnávala si kousek asi 30min. Já na ni 28 min. čuměl, protože to bylo dobré, tak jsem stejný kousek za 2 min. vdechnul Vím, že byl dobrý, ale kdybyste mě zabili, tak si už chuť nevybavím. Nepamatoval jsem si chuť už 10min. po pozření, takže pro nás ne-gurmány nemá atribut chuť žádný smysl.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Re: Gastronomické okénko
Já je vařím a vyndám. Pak se kouknu jestli mám brambory a nebo bramborovou kašíPajjoun píše:Když tu padly ty brambory. Jak dlouho je vaříváváte? Nějak jsem na ně zapoměl, tak nevim, jestli je ta hodinová lázeň ve vroucí vodě nijak nepoznamenala.
Re: Gastronomické okénko
Právě sem požil..... restaurace Nautilus Krmelín..... fááááántastický špikovaný králík..... mňam.....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Re: Gastronomické okénko
Neska sem byl snad po 10 letech zastavený v Melikaně na D1 (84km směr 100vježatá) a.... jo, drží pořád stejný vysoký civilizovaně evropský standard.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Re: Gastronomické okénko
Jestli děláš kaši tak sis možná ušetřil práci se štouchánímPajjoun píše:Když tu padly ty brambory. Jak dlouho je vaříváváte? Nějak jsem na ně zapoměl, tak nevim, jestli je ta hodinová lázeň ve vroucí vodě nijak nepoznamenala.
Re: Gastronomické okénko
O vikendu jsem by nakopci http://www.nakopci.com/ na novym podzimnim menu a bylo to skvely jako vzdycky, takze opet doporucuju
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Re: Gastronomické okénko
V pátek bylo martina, neska přijel na bílém koni, takže nezbylo než uposlechout tradici... pravda místo husičky byla kačenka.... s čebreným zelim a brknedlem.....
(a fčíl popravdě: konfitovaná kačení stehna z žabožroutské kunverzy.... ale bylo to dobré.... )
(a fčíl popravdě: konfitovaná kačení stehna z žabožroutské kunverzy.... ale bylo to dobré.... )
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Re: Gastronomické okénko
Dneska jsme s přítelkyní navštívili v ČB Fresh Food Festival, docela jsme si pochutnali.
Vepřové líčko po burgundsku, bramborový fondant
Hovězí pupek z belgického plemene s bylinkovo-smetanovým dipem a kořeněnou zeleninou pečenou na medu
Hovězi bacon cheeseburger s anglickou slaninou, gouda, domácí majonézou a bulkou
Miniburger z hovězího bio masa v domácí sezamové bulce s cukrovou cibulkou, čedarem a BBQ omáčkou
a třešničkou na dortu byl wagyu steak s teryiaki omáčkou udělaný od mistra Pohlreicha
Kdo máte možnost jít, určitě doporučuji
Vepřové líčko po burgundsku, bramborový fondant
Hovězí pupek z belgického plemene s bylinkovo-smetanovým dipem a kořeněnou zeleninou pečenou na medu
Hovězi bacon cheeseburger s anglickou slaninou, gouda, domácí majonézou a bulkou
Miniburger z hovězího bio masa v domácí sezamové bulce s cukrovou cibulkou, čedarem a BBQ omáčkou
a třešničkou na dortu byl wagyu steak s teryiaki omáčkou udělaný od mistra Pohlreicha
Kdo máte možnost jít, určitě doporučuji