Ahoj,
co se tyce aut jsem naprosty laik a timto zpusobem bych chtel poprosit o radu ,ktere auto vybrat do 50 tisic plus 10-15 tisic na pocatecni servis.
Nafta nebo benzin? Denne najezdim neco mezi 10-20 km po Praze a jednou do mesice Praha- Morava.
Celkove mi jde spis o nizsi spotrebu nez o vybavu a vzhled a samozrejme o co nejlevnejsi servis.
Uvazoval jsem o Octavii 1,9tdi nebo fabii 1,4mpi (mozna i neco v plynu,ikdyz to me vetsina lidi rozmlouva).
Budu rad za kazdou radu...predem dekuji za odpoved
ojete auto do 50 000
Re: ojete auto do 50 000
Benzín pravděpodobně bude na servis lepší než nafta (která má turbo, vstřiky, dvouhmotu, občas DPF. atd.), ale bude zase citelně víc žrát, hlavně po městě. Navíc v ceně 50 tisíc budou k mání jen samý ojetý vraždy a vybírat si bude dost obtížně, neboť tomu bude technicky mizerně odpovídat i zbytek auta.
Pokud by se podařilo sehnat kvalitní O1 1.9TDi tak bych neváhal, ale ta pravděpodobnost je dost malá, furt je to v česku dost nedostatkový auto. To už bych spíš doporučil tu Fábii 1.4MPI, která má "nerozbitný" benzín. Jinak cokoliv dalšího, aut do padesáti tisíc bude mraky, např. Citroen Xsara, Ford Focus 1/Fiesta, atd. atd.
Pokud by se podařilo sehnat kvalitní O1 1.9TDi tak bych neváhal, ale ta pravděpodobnost je dost malá, furt je to v česku dost nedostatkový auto. To už bych spíš doporučil tu Fábii 1.4MPI, která má "nerozbitný" benzín. Jinak cokoliv dalšího, aut do padesáti tisíc bude mraky, např. Citroen Xsara, Ford Focus 1/Fiesta, atd. atd.
Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
Dik za rady...a co si myslis LPG ? treba focus 1.6 ,mondeo 1.8 ,2.0 ,octavia 1.6...?
Pokud je na to motor přizpůsobenej a je kvalitní výrobce, proč ne. Lze dokonce sehnat i LPG přímo už z továrny, kupř. Ford to dělal, Subaru, Fiat tuším a tak. Tam je jistota největší. Jinak bych se po LPG přeptal spíš na nějakém plynařském (LPG) fóru, tam budou vědět víc. Já zkušenosti s LPG mám minimální.narctq píše:Dik za rady...a co si myslis LPG ? treba focus 1.6 ,mondeo 1.8 ,2.0 ,octavia 1.6...?
Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium