Renault Grand Espace - problemy,zkusenosti

Když se chcete ponořit do nitra...
Arkis
Letec

Re: Renault Grand Espace - problemy,zkusenosti

Příspěvek od Arkis »

Já mám také Scénika, akorát ten starší model - rok 2002.
Nevím, jak by se tvářili na nějaké větší věci, ale když jsem donesl svoje svíčky, protože jsem tam chtěl NGK, tak mi řekli, že je tam v klidu dají. Jinak většinu dílů si nechávám objednávat od nich. Respektive většinu spotřebních věcí mají na externím skladě. Ceny berou doporučené od výrobce, takže na cenovky z internetových e-shopů zapomeň (teda z těch, co podráží cenu).
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Arkis: to co popisujes ze ti delali v autorizaku jsou normalni opravy co se delaji bezne, takze na to jsou normovane postupy a ceny, ale nevim jestli by autorizak dokazal prijit na to proc to huli cerne, zacal by menit, ne opravovat, turbo - 10000, vstriky 30 - 40000, kontrola cesty vzduchu, shozeni palice,..........
naopak tohle bych do autorizaku nedaval
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jj, zrovna včera jsem se díval na jednu S4, co stála na dílně - že prej se přehřívá. Postup opravy: postupně měnit věci od nejlevnější. A když to nepomůže, tak hlava motoru, atd. To je prostě autorizák. Tam jsou dané postupy a hotovo.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
francis
Mistr volantu

Příspěvek od francis »

Arkis píše:Já mám také Scénika, akorát ten starší model - rok 2002.
Nevím, jak by se tvářili na nějaké větší věci, ale když jsem donesl svoje svíčky, protože jsem tam chtěl NGK, tak mi řekli, že je tam v klidu dají. Jinak většinu dílů si nechávám objednávat od nich. Respektive většinu spotřebních věcí mají na externím skladě. Ceny berou doporučené od výrobce, takže na cenovky z internetových e-shopů zapomeň (teda z těch, co podráží cenu).
Tak to je stejny Scenic. Prvni generace po fl. Jak teda vis, co ti tam montuji, kdyz si tam nenosis vlastni? Tim padem souveti: Já bych nesnesl mít auto ve špatném technickém stavu. Tankuju vyloženě jen u jedné Benziny. Dávám kvalitní spotřební materiál (oleje, nemrzky, části podvozku, ...) pro me nabira uplne jiny smysl :-) Nechci rypat, jen me to zajimalo. Nemam dobre zkusenosti se servisy, proto jsem se toho chytil
Mirek
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Chlapi, v tom máte pravdu. Já sem zatím nechal dělat jen běžnou údržbu. No zase by stálo alespoň za to se tam jít zeptat nebo ať auto prohlédnou. Bude ho to stát 1 hodinu práce a třeba na závadu přijdou hned.

francis: Vím, co tam montují, protože se vše konzultuje a hlavně je vše napsané na protokolu. Není tam napsané "olej", ale "Olej Elf Exc. LDX 5W40". Dokonce máš na výběr. Originální díly ti nabízí buď Renault a nebo potom nějaké horší a levnější. Je to nějaká jejich podznačka, ale nevzpomenu si na název. Co se týká filtrů a takových drobností, tak i ty konzultují dopředu, jaké chceš. No nesmíš jim dát volnou ruku. Musíš jim říct, že chceš vědět, co ti tam budou dávat a chceš se ohledně dílů domlouvat.

Naopak teď jsem si vzpomněl na jeden menší servis, jak mně oje*al. Také to bylo se svíčkama. Chtěl jsem dát do Felicie NGK v hodnotě skoro 900 Kč a když už jsem to měl v servise s něčím dalším, tak jsem to nechal dát tam. Když jsem je potom vyměňoval doma, tak tam byly Denso v hodnotě necelých 500 Kč. Tolik k dodávání vlastních dílů do servisu :ymsick: .
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

mam pocit ze si s tebe delaji vrtuli uplne vsude
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Odpovědět