ESP - opravdový pomocník?

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
DoubleSix
Pan Řidič

Re: ESP - opravdový pomocník?

Příspěvek od DoubleSix »

goes píše:ah jo, tak jinak. Oni nemeni nastaveni ESP, oni meni schema jeho aktivace, tzn. RJ hlida rychlost, jakmile se prekroci stanoveny limit, RJ sama vyda signal a ESP se aktivuje. Do toho vstoupi program a posune napr. 30 na 130 a nic jienho se nemeni, pripadne se odstrani zaznam o automatickem spusteni.
Taky kdyz si vypnu automaticke sterace pres nastaveni v systemu auta, tak to neznaemna, ze jsem ty sterace preprogramoval.
Zkusím to zjistit, ale obávám se, že to nebude tak snadné, jak se domníváš. ESP má totiž vlastní senzory pro snímání rychlosti. ;)
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

tak to ti nevim okud bere esp rychlost, nechce se mi verit, ze jsou v aute dva snimace rychlosti jedno pro tachometr, RJ a druhy pro ESP. Nicmene jak jsem koupil, tak prodavam. A jelikoz temer vschny tyto hodnoty lze pres RJ upravovat verim, ze i ta automaticka aktivace pujde zmenit.
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

ESP má 4 snímače rychlosti ;)
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

goes : nechci se hádat, také nevím všechno. Proto jsem psal, že to zkusím zjistit. Ono každá automobilka to může mít řešeno trochu jinak (jsou totiž i různé druhy ESP)
Naposledy upravil(a) DoubleSix dne ned 20 bře 12:51, celkem upraveno 1 x.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

A jake snimace rychlosti mas namysli?
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

goes : ESP si bere rychlost z každého kola přes snímače ABS.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

a nejsou to spise snimace otacek kol ;)
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

Jsou, ale ESP si z toho vypočítává rychlost.
Ale jak říkám, mohou být ESP, co si tu rychlost berou "z tachometru", ikdyž o tom dost pochybuji.
ESP těch svých nezávislých čidel má v autě více.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

no jo, ale takto pocita rychlosti a auto ;) nevim o tom, ze by nejake dnesni tacho melo rychlost delanou tak, ze taha lanko do prevodovky ;) jinak ESP nema tusim krom cidlu na volantu zadne vlastni cidlo a vuziva pouze to, co je do auta dano pro jine systemy - asr, abs... vse je jen o sberu dat, vyhodnoceni a davani pokynum na dve kola, aby se pripadne pribrzdila. vse ostatni uz v aute je at tam esp je ci neni.
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Batman píše: njn, jenze casem vetssina lidi zjisti ze ono se da jezdit i bez toho... driv se taky nepouzivaly bezpecnostni pasy, autosedacky, kondomy, cyklisticky helmy atd atd... a stejne je lidi 6+ miliard...
To je jasné, lidé si zvyknou na všechno. Je to o přizpůsobení. Jen jsem tim chtěl naznačit, že souhlasim s vlivem na řízení člověka a dávají mu pocit bezpečí. Neřikám, že je to můj případ, často vypínám abych nevypadl z řidičské ostražitosti a nudy, ale u ostatních lidí co jsem slyšel za rozhovory tak to bylo k zamyšlení.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
Odpovědět