No, právě tady to ručkou rozhodně neutrhneš, je totiž elektronická, má zpoždění a spolupracuje s ESP. Jediná možnost, jak to auto dostat do přetáčivého smyku je do 50km/h rozjet, zatočit, nechat ESP vyrovnávat nedotáčivý smyk hozením do mírného přetáčivého a v průběhu ho vypnout, aby ten přetáčivý nevyrovnávalo.goes píše: neim jak C4 Pikasso, ale co jsem blbnul s citronama, kde uz EPS njede vypnout (nad 30kmh) radu let, tak to tou ruckou samozrejme utrhnes, ano, srovnani je pomerne rychle
ESP - opravdový pomocník?
Moderátor: řidičBOB
Re: ESP - opravdový pomocník?
Rychlost zabíjí!
ano je, to ja utahl schvalne do extremnu, protoze z toho co tu pises a nejen ty, ziskavam pocit, ze vsichni kolem vas spolehaji na onu elektroniku nejak zasadne ve stylu "mam ji = preziju, nemam ji = nepreziju" ja takove extremnisty v okoli nemam a pochybuji, ze budou zasani procento. Temer kazdy pak do urcite miry na ty systemy spoleha to ano, typicky jak jsi spal "kdyz jim to pred ocima vypnes zmeni styl jizdy" ano toto je asi nejlepsi popis one situace. Ti lide nejezdi tak, ze ten system vyuzivaji, jezdi daleko od limitu, kdy zasahne, ale kdyz jim ho vypnes, jedou jeste opatrneji, byt bezduvodne.mmira píše:tohle je extremni priklad, takove ne, ale znam temer takove. na mokru/kaluzich 200+ zatacka nezatacka, ESP to chyti.
a ja k tomu dodam jiny prikald a zcela na miste. Sjezd na kole. Jel loni sjezd a jel sem krokem a mel sem za to, ze se vybouram a ze se to neda sjet, ubrzdit apod. kolem mne jezdili borci tak 4x rychleji s prstem v nose. pokud bys byl tim co kolem mne proficel, presne bys rikal, ze lidi neumi vyuzit kolo, nevi co od nej cekat apod. - ano to jsem ja. spotrebitel, co se jel projet a zaroven vime oba, ze takovi cyklisti jsou absolutni vetsinou blizici se 100procentum. To same plati o autech.
Naposledy upravil(a) goes dne ned 20 bře 12:22, celkem upraveno 1 x.
66: stale se asi nechapeme. takze jeste jednou. ja napsal, ze jich je uz dnes rada a bude jich vice a vice. takze plne v souladu s tim, co jsi take rekl. proste jak budou pribyvat mladi, kteri auta bez ESP apod nikdy nezazili, porostou rady spolehacu. je to nevyhnutelny vyvoj, sam za sebe rikam bohuzel.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
no pak jeste muzes zabehnout do pojistkove skrine a ESP vyradit. Bavil sem se o tom z borcem z citronu (tudiz asi preklopitelne na cele PSA) a rikal, ze lze pres pocitac upravit funkci esp tak, ze se po prekroceni 30/50 kmh nesepne, proste trvale vypnuti. Zkus se na to poptat v servisu.aikoN píše:No, právě tady to ručkou rozhodně neutrhneš, je totiž elektronická, má zpoždění a spolupracuje s ESP. Jediná možnost, jak to auto dostat do přetáčivého smyku je do 50km/h rozjet, zatočit, nechat ESP vyrovnávat nedotáčivý smyk hozením do mírného přetáčivého a v průběhu ho vypnout, aby ten přetáčivý nevyrovnávalo.goes píše: neim jak C4 Pikasso, ale co jsem blbnul s citronama, kde uz EPS njede vypnout (nad 30kmh) radu let, tak to tou ruckou samozrejme utrhnes, ano, srovnani je pomerne rychle
Zkusím, ale nadějně to nevidím. Teď nám nechcou ani dát potvrzení, že si můžem do techničáku zapsat gumy 225/45 R17 místo výrazně dražších 215/50 R17 :/
Rychlost zabíjí!
problem tej poistky je ze vecsinou spojena s ABS a tak vyradis aj ABS.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
goes: ano a ne. ja psal, ze to delam jen v pripade lidi jedoucich dle meho nazoru rychleji, nez by meli. tedy nad svoje limity. a ten rozidl mezi jejich limitem a realitou ma pokryt ESP. nejedna se o jizdu za iedalnich podminek, ale prave v okamziku, kdy to hodne klouze atd. pak jsou i limity auta uplne jinde, na tom se asi shodnem. a prave v tu chvili je to spolehani se nejmarkantnejsi.
jinak extremisti jsou extremisti proto, ze predstavuji extrem. tedy malou cast vzorku populace. jiste jich nebude mnoho, presto je lze pro ilustraci pouzit.
jinak extremisti jsou extremisti proto, ze predstavuji extrem. tedy malou cast vzorku populace. jiste jich nebude mnoho, presto je lze pro ilustraci pouzit.
Autoforum.cz
mmira : z tohoto pohledu se dá souhlasit s tím, že lidí spoléhající na ESP bude přibývat, jak my budeme vymírat
Ale i tak věřím ve zdravý rozum (možná jsem jenom dreamer) a doufám, že lidé s auty s ESp budou jezdit rozumně, tedy stejně jako my dnes.
Ale i tak věřím ve zdravý rozum (možná jsem jenom dreamer) a doufám, že lidé s auty s ESp budou jezdit rozumně, tedy stejně jako my dnes.
Tomu bych moc nevěřil. Dost pochybuji, že ti borci v servisu zvládnou programování tak složitého SW, který ovládá ESP.goes píše:. Bavil sem se o tom z borcem z citronu (tudiz asi preklopitelne na cele PSA) a rikal, ze lze pres pocitac upravit funkci esp tak, ze se po prekroceni 30/50 kmh nesepne, proste trvale vypnuti. Zkus se na to poptat v servisu.
myslim ze v buducnosti pre zabezpecenie bezpecnosti bude treba stupnovat natlak na vodica, napriklad cez GPS sa bude obmedzovat rychlost.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť