Za kolik jezdíte s benzínem?
Re: Za kolik jezdíte s benzínem?
Odlišné zdanění benzinu, nafty a LPG deformuje celý trh. Kdyby nebylo, nebudou přestavby na plyn, ale ani diesely. Bavíme se o osobácích, ne o náklaďácích, autobusech a kamnech
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Já s tím vším samozřejmě souhlasím, kromě pavprochova výroku o opicích a banánech. Ty peníze raději investuju jinam, třeba do auta..pokud to motor umožňuje, jakože ano a konkrétně s tímto motorem znám auta, co najela na LPG půl mega km a jezdí dál bez problému, opravdu s použitím netovárního LPG problém nemám.. jak jsem psal, každý má jiné priority a mojí je pohodlné, bezpečné a zábavné cestování a jsem ochotný kvůli tomu v autě plyn mít, než abych seděl v něčem typu Octavia/Focus/Fabia...doufám, že jsem to napsal pochopitelně, benzín je správné palivo, ale plyn je alternativa za možnost jezdit v autě jiných rozměrů, hlavně v autě které má duši
btw. daňové zvýhodnění (spotřební daň) LPG je oproti zvýhodnění CNG prd
LPG podléhá spotřební dani stejně jako benzín, jen nižší..osvobozené je od silniční daně, ale asi jsi to tak myslel, jen nenapsal celékarelpipa píše: lpg není zdaněn
btw. daňové zvýhodnění (spotřební daň) LPG je oproti zvýhodnění CNG prd
Oxiku, píšeš o studentských létech, plně tě chápu, ač studia již dávno za sebou Ta úspora pro tebe může být významná, každý má trochu jiné hledisko, podle toho jak je stár, jak se mu finančně vede, jaké má priority. Navíc to LPG netlačíš do nového auta. Horší je, když milionář koupí nové auto za skoro 2 mega v naftě a oči mu svítí radostí, jak ušetří při tankování. To jsem teda nikdy nepochopil, proč si nekoupí benzin, radost z jízdy a chodu motoru nesrovnatelná a na banány má dost
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Ty opice a banány nebyly adresně určeny přímo oxikovi (nebo jen tak trošku .... bez zlého úmyslu)
jo, jerry to popsal úplně přesně - může mě urvat, dyž se někdo s takle tlustou šrajtoflí tetelí radostí nad tím, že ušetřil čtvrtku banánu (např. si koupí nové 5er, ale se čtyřhrnkem 20d a ještě do teho lije B100)
jo, jerry to popsal úplně přesně - může mě urvat, dyž se někdo s takle tlustou šrajtoflí tetelí radostí nad tím, že ušetřil čtvrtku banánu (např. si koupí nové 5er, ale se čtyřhrnkem 20d a ještě do teho lije B100)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Drobná poznámka :pavproch píše:A pomineme-li finanční stránku (ref opice a banány), tak jde taky o technickou stránku věci - ty motory prostě NEBYLY konstruovány pro spalování čehokoli jiného než benzínu, takže už jen to je pro mě zcela nepřekonatelný důvod, proč ten motor NEkurwit.
Když se tady pěje óda na benzín jako na nejbožštější palivo, nevadí vám jeho zkurvení biobabišem ???
Z toho pohledu vidím LPG jako rozhodně lepší variantu.
MG - radost až na kost.
já teda žiju v (bláhovém?!?) přesvědčení, že jak Verva100 tak MaxxMotion100 neobsahují biobabiše a místo toho obsahují ETBE
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To je jednoduchá matematika. U mne je rozdíl mezi benzínem a naftou, ročně asi 150-180t korun. To už jsou peníze, u kterých se mi vyplatí přemýšlet, zda je proleju hrdlem nádrže nebo investuji jinam.jerry píše:Horší je, když milionář koupí nové auto za skoro 2 mega v naftě a oči mu svítí radostí, jak ušetří při tankování. To jsem teda nikdy nepochopil, proč si nekoupí benzin, radost z jízdy a chodu motoru nesrovnatelná a na banány má dost
Provozoval jsem 5let 3.6FSI a nyní jsem přešel na biTDI, které mi teda i osobně vyhovuje více, jelikož FSI točilo ve 160kmh 4000ot a biTDI točí půlku.
Alternativu 8AT a benzín V6 jsem měl akorát u BMW (čili R6) a tam jsem nebyl ochoten akceptovat xDrive jako pohon všech kol. Zvolil jsem biTDI, byť na to nejsem úplně finančně odkázaný. A ušetřené peníze si užiju jinde. No stress
Tohle je samozřejmě úchylárna.pavproch píše:jo, jerry to popsal úplně přesně - může mě urvat, dyž se někdo s takle tlustou šrajtoflí tetelí radostí nad tím, že ušetřil čtvrtku banánu (např. si koupí nové 5er, ale se čtyřhrnkem 20d a ještě do teho lije B100)
BTW: mne oči radostí nesvítí a ani se netetelím... Ale mám radost, že na trase Pha - BA a z5 nemusím 2x tankovat, ale dám to v klidu na jednu nádrž bez zbytečných prostojů...těch baget bylo za 5 let už tak akoráth
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
jenomže mezi biTD a 20d (viz co sem psal výše) je krapet rozdíl, ni?
jo, leda že bys tam dal "polarizátor" nafty, lil do toho B100, uvažoval o přemístění baterky a místo výměny ramen opotřebených velkým nájezdem nechával převložkovávat silenbloky atd..... (nejsi přece Dyx z bmwklubu, ni?)
jo, leda že bys tam dal "polarizátor" nafty, lil do toho B100, uvažoval o přemístění baterky a místo výměny ramen opotřebených velkým nájezdem nechával převložkovávat silenbloky atd..... (nejsi přece Dyx z bmwklubu, ni?)
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
dyk píšu, že 520d je úchylárna.... To, co píšeš pak dále - polarizátor nafty, atd. - to už je na hospitalizaci v Bohnicích.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Vždycky je to otázka priorit. Nakonec oxik a Bob jsou toho příkladem. A každý jsem jiný, máme jiné priority, jiné nájezdy km. Proto věci, které moje hlava nebere, jsou pro jiného nad slunce jasnější. A tak to má být, ta různost názorů. Já třeba raději ušetřím za různé elektronické "opičárny" a proleju to hrdlem nádrže. Navíc nemám nijak obrovské nájezdy (cca 20 tis.ročně), proto je pro mě volba jasná. Ale znám plno lidí, co najedou daleko míň než já a libujou si, jak málo nafty to jejich dost drahé auto žere. A zub času jim z něj ročně ukusuje statisíce