Na tuto cestu se vjíždí z křižovatky na kterou vedeou dva souběžné pruhy. Za křižovatkou dále pokračují stím, že na levém jsou i koleje pro MHD. Řidiči stojí v pravém pruhu, já přijedu a všechny předjedu v levém pruhu. Na konci je semafor který když svítí červeně brání v připojení do pravého pruhu (stojící kolona vozdiel) Přijede tramvaj a já ji tedy blokuji - podle mě ale prostě musí počkat až se dostanu do pravého ZIPem. To že stojím na kolejích je podle mě vpořádku - nemá nárok na troubení zvonění blikání atd.Značka ukazuje sbíhání až za 300m, kde je pak i šipkami značený konec pruhu. Ulice Husova - Brno od hl. nádraží.
Pokud stojí všichni vpravo tak blokují už i křižovatku před touto cestou a vznikají tak další komplikace.
Jízda v levém pruhu společném pro tramvaje
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jízda v levém pruhu společném pro tramvaje
pokud jsou tam dva jízdní pruhy, tak v tomto místě je dovolená jízda v obou pruzích...tudíž i po kolejích. TRAM nemá nárok.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Re: Jízda v levém pruhu společném pro tramvaje
JJ, kolem Petrova, nahoře by měl fungovat normálně zip, tramvaj nemá nárok. BTW ta zatáčka nahoře je po kolejich dost zrádná, protože tam jsou jednak ty koleje a jednak velké bílé šipky naznačující sbíhání pruhů. Tam ustřelí zadek, ani nevíte jak