ESP - opravdový pomocník?

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Smrťák
Letec

Re: ESP - opravdový pomocník?

Příspěvek od Smrťák »

Konec je neodvratný :ar! ESP nemám.Jsem občan druhé kategorie
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

merlin píše:Budem hovorit len za seba, ESP je podla mna seriovo treba len v urcitych autach (SUV). Ja sam ESP nepotrebujem a dokonca sa mi bez jeho pomoci jazdi prijemnejsie aj ked zaroven pomalsie. Nespominam si na situaciu kedy by mi ESP pomohlo v krizovej situacii (takej co by som nezvladol).
Tak to buď rád. :)

Nemyslím si, že ESP je pouze pro SUV, ESP je vhodné pro každé auto. A jak jsem zmínil výše, už se objevuje v autech další vymoženost, která ke své činnosti ESP vyžaduje.

Jak zmínil goes, většina řidičů asi plně výhody ESP ani nevyužije, protože auto mají k bezpečnému transportu z bodu A do bodu B.

A co se týče bezcitnosti aut, tak nemám pocit, že by to bylo nějak dramaticky horší.
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Bezcitní lidé potřebují řídit bezcitné stroje =)) =))
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

merlin píše:Budem hovorit len za seba, ESP je podla mna seriovo treba len v urcitych autach (SUV). Ja sam ESP nepotrebujem a dokonca sa mi bez jeho pomoci jazdi prijemnejsie aj ked zaroven pomalsie. Nespominam si na situaciu kedy by mi ESP pomohlo v krizovej situacii (takej co by som nezvladol).
mam pocit, ze vyznam ESP asi nechapes. Neumim si predstavit, ze bych s ESP neco projel rychleji, nez bez nej, to snad ani neni teorieticky mozne. To co zvladne ESP do urcite miry zvladnes i ty, byt je tezko rici, jak dokazes ovladat brzdeni kol nezavisle na sobe, ale samozrejme hodne nachystany, pripraveny na kontra apod. se da z 99,9% dosahnout stejneho vysledku. Pokud je navic situace uz extremni nepomuze ani ESP a ani ruky. Navic zcela urcite se nevenujes plne rizeni po dobu cele jizdy a rychly smyk, rychle uklouznuti apod. ktere nastane behem desetiny sekundy proste nezvladnes, budes resit az hodne naslende problemy. Navic pokud mas ESP tak i kdyz bude aktivni a ty se budes snazit spolu s nim resit situaci, tak to nicemu nevadi, na to je prave ESP delano, ze se pocita s tim, ze ridic bude sam se snazit situaci resit a tak zasahy ESP nepujdou vuci nemu apod.

ESP je prijemny i komfortni prvek, dobre jde poznat napd. v zime na 4rpoudovce. jeden prubh napr. mokry v druhem treba 10cm brecky a ono typicke prejizdeni sem a tam. Ono to samozrejme jde i bez ESP, ale jde taky citit, jak si to klouzne apod.

Nebo neco maleho pro Pjandu - pamatuji jak mne v brutalnim desti vezdl z valmezu do brna. Tempo tak 150-200, na dalnici 5-10cm vody. No parkrat mu to esp poradne zachrastilo u rousinova, jak najel do kaluzi a zacalo se to smykat. A nez vubec zareagoval, takj mse byli 20 metru od dane louze. Takze i mistr volantu ESP obcas vyuzije. Tim nerikam, ze by to sam nezvladl, jen nez vubec prisla moznost zasahnout, ESP uz to davno srovnalo a byli jsme od dane situace pryc.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

DoubleSix píše:A co se týče bezcitnosti aut, tak nemám pocit, že by to bylo nějak dramaticky horší.
v tom si naopak myslim, ze to je dramaticky jinak. dva konkretni priklady. bmw e30 vs e90 a citroen saxo vs. c3. e30 i saxo cloveku tak nejak stale rikaji, co se deje. samozrejme, take nejsou tak pohodlna atd. e90 i c3, byt to jsou zcela nesrovnatelne kategorie aut, jsou vedle tech dvou veteranu jak, ted to prezenu, zaoceanske parniky vedle jachty tridy Amerika. staci si ta auta vedle sebe postavit.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Béemvé je v zimě ztracené i s ESP. Pak ho předjíždí Trabanti na protektorech
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

mmira píše:
DoubleSix píše:A co se týče bezcitnosti aut, tak nemám pocit, že by to bylo nějak dramaticky horší.
v tom si naopak myslim, ze to je dramaticky jinak. dva konkretni priklady. bmw e30 vs e90 a citroen saxo vs. c3. e30 i saxo cloveku tak nejak stale rikaji, co se deje. samozrejme, take nejsou tak pohodlna atd. e90 i c3, byt to jsou zcela nesrovnatelne kategorie aut, jsou vedle tech dvou veteranu jak, ted to prezenu, zaoceanske parniky vedle jachty tridy Amerika. staci si ta auta vedle sebe postavit.
ale tak to je snad spravne, ze auta jsou lehci na ovladani, neotravuji tolik apod. vzdyt to jsou dopravni prostredky, ne nejake stroje na strhani ridice z kuze. Pokud byste tento prerod resili u aut typu Ultima tak to chapu, ale u naprosto bezne produkce, pro rodiny, pro zeny do mesta apod. to mi prijde vazne postavene na hlavu.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

aikoN píše:V nových autech bych se samozřejmě za jeho přítomnost přimlouval, ovšem s možností plné deaktivace a ne jako u našeho verglu, kde se to sice vypne, ale nad 50 zapne zas automaticky a člověk se může jít klouzat.
No právě že NEMŮŽE, nezablbneš si ani za zamrzlém parkovišti ;)
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

mmira píše:
Co máš na mysli pod slovy "co se děje"?
Já tedy pohyb vozu svými zády cítím stále stejně, když jsem jezdil favoritem nebo když jezdím dnešním autem.
Jo, zpětná vazba od řízení je jiná. Ale dramatično bych v tom při běžné jízdě nehledal. ;)
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

beaumont píše:
aikoN píše:V nových autech bych se samozřejmě za jeho přítomnost přimlouval, ovšem s možností plné deaktivace a ne jako u našeho verglu, kde se to sice vypne, ale nad 50 zapne zas automaticky a člověk se může jít klouzat.
No právě že NEMŮŽE, nezablbneš si ani za zamrzlém parkovišti ;)
i to esp utrhnes ;)
Odpovědět