Víkendovka
Re: Víkendovka
já teda bych hlasoval jednoznačně za miatku....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Souhlas, MX-5 se mi taky jeví jako optimál. Za rozumný peníz máš lehký a docela odolný auto co jsem tak četl. Sundávací střecha je podle mýho taky velký plus, když ti jde primárně o zábavu. Teď mx-5 dost sleduju, ale v čr jich je minimum a kurz eura je teď bohužel velkej nepřítel . Hlavně se nenech ukecat k něčemu težkýmu, prostě lightweight je totální základ.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
-
- Autoškolák
Asi to tak dopadne, že půjdu cestou té MX-5. Z těch požadavků vychází nejlíp. I pro případné další úpravy (brzdy, podvozek) to bude asi nejlepší základ. Nevím jestli s ní máte někdo zkušenost a zda-li má vůbec smysl uvažovat o té 1.6ce nebo rovnou hledat 1.8/1.9?
Snad se do jara něco hezkého objeví a asi případně nezbude nic jiného než hledat za hranicema.
Snad se do jara něco hezkého objeví a asi případně nezbude nic jiného než hledat za hranicema.
To je otázka, jednak k silnějšímu motoru jsou většinou delší převody, které ultumí část výkonu, takže tohle doporučuju vyzkoušet a osobně srovnat. A má-li jít o výkon, je 1,8 stejně málo.....stejně jako jakýkoliv jiný motor
Druhak MX5 patří k autům, kde výkon nehraje hlavní roli, takže když člověk přijme původní myšlenku Miaty, zjistí, že 500 koní není potřeba, aby člověka bavil asfalt...
Druhak MX5 patří k autům, kde výkon nehraje hlavní roli, takže když člověk přijme původní myšlenku Miaty, zjistí, že 500 koní není potřeba, aby člověka bavil asfalt...
MG - radost až na kost.
-
- Autoškolák
No ono kdybych chtěl jít třeba do NAčka s 1.6 která má tušim cca 90 koní, tak už mi to přijde málo. Těch 110k v NB mi už přijde optimálních. Zase co jsem slyšel, tak NA se pak dá líp upravovat na okruh a i celkově je auto lehčí. Jeden kluk teď prodává NA 1.8 s Torsenem za 90k. Sice auto má 290 kkm najeto, ale je tam udělanej komplet podvozek včetně vyvaření. Nevim tedy jestli nejít touhle cestou a proinvestovat nějaké peníze navíc přes zimu do pronájmu garáže.
Saxo, 106 1.6 16V 118k by bylo auto, který by mě při takovým požadavku zajímalo jako první. A Stupínek výš Clio 172.TondaPolak píše: Přemýšlím co by se dalo ještě sehnat za lehkej, hravej předokolkovej základ na kterém by se dalo stavět. Snad jen 205 GTI, ale za tyhle peníze už se asi nesežene
RWD
-
- Autoškolák
Na tyhle kousky jsem taky koukal, upřímně jen nevím jak jsou tyhle auta na tom pak s celkovou bezpečností. U toho auta by u mě asi první investice byla ochrannej rám
SSSTondaPolak píše: Přemýšlím co by se dalo ještě sehnat za lehkej, hravej předokolkovej základ na kterém by se dalo stavět. Snad jen 205 GTI, ale za tyhle peníze už se asi nesežene
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Pokud budeš zvažovat FWD, tak s tímhle se běž určitě svézt (už jsem to sem jednou dával): http://www.sportovnivozy.cz/70232-suzuk ... t81s-tabor
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
-
- Autoškolák
Na tohle auto už jsem taky koukal celkem se mi to líbí. Je to asi v ČR celkem originál. Co vim tak tady na Autoforu to někdo má ne?