v ramci toho, ze vetsina z majitelu esp ani nevi ze to ma, tak bych tu spise resli tve blizke, protoze zrejme vychazis z osobnich zkusenosti, ne?Batman píše:vypni v zime nekomu v aute ESP a uvidis zasadni zmenu jeho chovanigoes píše:ja toho umim. Nicmene zasadne slysim o tom, ze si nekteri lidi mysli, jak jsou tyto systemy samospasitelne, jak ne ne vsichni spolehaji od lidi typu Kuba, mmira apod. nikde se v realnem zivote s timto nazorem nesetkavam. Spise se priklanim, ze je to iluze par lidi, kteri k ni prisli tezko rici kde.
ESP - opravdový pomocník?
Moderátor: řidičBOB
Re: ESP - opravdový pomocník?
ne...myslim ze nema cenu dal neco resit...z me strany jsem rekl vse podstatne
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
no je jen skoda, ze ti, co prohlasuji fenomen spolehani se na tyto systemy nejsou schopni z jakeho zdroje maji svoje informace o tom spolehani se na tyto systemy. Zda vychazi z nejake statistiky, kterou jiste zverejni, nebo nabyli toho pocitu na zaklade neceho, nebo vychazi ze zkusenosti sveho okoli.
proste dalsi tema, kde se tak pekne nenapadne delaji z lidi blbci a z vybrane skupiny ti spravni...
proste dalsi tema, kde se tak pekne nenapadne delaji z lidi blbci a z vybrane skupiny ti spravni...
svoje poznatky opiram jak o zkusenosti ze sveho okoli tak i z diskusi ketere probihaly na garazi autorevue...v obou pripadech se mi potvrdil muj nazor a proto nemam potrebu dale toto tema zkoumat
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
vis goesi, my jsme tu uz od tebe vsichni slyseli, ze znas mnoho lidi, kteri.... (dosadit lze cokoliv, treba najezdili statisice kilometru s haldexem, jezdi s 300 k auty za 12 l atd atd). tak nam rekni, kdo z nich si dovoli si ESP vypnout. otazka, zda nekdo na ESP spoleha, totiz neni o tom, ze by o tom mluvil, ale o tom, ze to dela podvedome. udelej si pokus, ktery ja obcas delam. kdyz me nekdo veze a mne se zda, ze jede nad sve moznosti. pozadam ho, aby ESP vypnul. v 90% pripadu odmitne, pak by pry musel jet pomaleji. a tech zbyvajicich 10% vypne, ale vzapeti zpomali.
to je pro me zcela jasny dukaz spolehani se na ESP.
to je pro me zcela jasny dukaz spolehani se na ESP.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Ze svýho okolí znám jednoho člověka, který si v záchraný síti těchto systémů přímo libuje. Po roce co jezdil jen s autem s ESP, tak na břečce nasedl do auta, který nemělo ani ABS a po cca 0.5km ho skoro rozbil. Jen náhodou, že nic nejelo to dobře dopadlo. Takový lidi, který popisuje mmira a batman tedy existujou.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
takze goesi: jsme tu prozatim 3:1 s podobnou zkusenosti...coz je dle meho nazoru vcelku jasna prevaha...
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
batman: na základě mýho pozorování bych se trochu bál nějakých statisticky silnějších prohlášení . Ale z toho co jsem se kde dočetl, tak člověk se prý chová tak, že si zachovává nějakou míru rizika, která je pro něj únosná a je více-méně konstantní. S vyšší bezpečnostní výbavou si víc troufá a pouští se (možná podvědomě) do většího rizika.
Nějaký statistik prý spočítal, že pokud by se na volant místo bagu dal ocelový hrot směřující na srdce, tak by to prý zachránilo víc životů než airbag .
Nějaký statistik prý spočítal, že pokud by se na volant místo bagu dal ocelový hrot směřující na srdce, tak by to prý zachránilo víc životů než airbag .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Přidávám se k většině. Opravdu hodně lidí spoléhá na systémy. Běžný člověk přesednout z moderního auta s ESP, ABS bla bla bla do něčeho starýho, co nemá ani posilovač, tak by se hodně divil a jel by hodně jinak. A myslim, že přirovnání dobrý sluha, ale zlý pán je trefné
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
Heh, tak toto je hodně dobré!jarka píše: Nějaký statistik prý spočítal, že pokud by se na volant místo bagu dal ocelový hrot směřující na srdce, tak by to prý zachránilo víc životů než airbag .
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)