Hothatch

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Hothatch

Příspěvek od jarka »

Tak po x-drivu rozhodně netoužím, co jsem psal se vztahovalo na M135i s rwd a manuálem :) . Jak to vidím dnes, tak mi přijde Curpa zbytečně rychlá - rozuměj aby ses bavil musíš jet na okresce zbytečně rychle. Oproti ostatním autům ve výběru je nejlehčí a podle mýho nabízí nejlepší poměr cena/výkon/zábava. V případě volby manual s perf. packtem už si stačí jen pohrát s geo a bude velmi jednoduše za dobrý peníz hodně řidičská.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
mano
Spolujezdec

Příspěvek od mano »

Co sa tyka jazdnych vlastnosti na okreskach alebo po okruhu, z osobnych skusenosti by som, viac nez hothatch, odporucal Subaru WRX. Cenovo je niekde na urovni M135-ky, ale priestorom v interiery schova vsetky hatchbacky. Nenapadne az tak moc nebude, ale vo verzii bez kridla sa to tvari ako relativne obycajny sedan. Podla vyberanych aut by som ale povedal, ze dizajnovo asi nebude uplne tvoj styl, ale urcite stoji za to si ho minimalne vyskusat.

Pred nedavnom som nad nim uvazoval, ale nakoniec som musel ist do ineho kvoli cene. Ale zo vsetkych vyskusanych aut sa nan ziadne nechytalo.
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Kajak píše:Ja na cupre uz vlastne namam rad akorat ty kola. Pokud se tam da performacne packet s lepsima brzdama, tak nejde pry dat nic mensiho, nez 19". Uff, kupovat 19" semislicky, i zimaky se mi rozhodne nechce. A zrovna lepsi brzdy bych rad.
Jak velké to má brzdy v rámci Perform.paketu? Protože mně se na Alfě kombinace 310mm + 4 pístek Brembo vejde pod originál 16" kola. Jestli už to není spíše Optický paket a pak tedy snad uvažovat o dokopení jiných disku. :-?
Kajak
Autoškolák

Příspěvek od Kajak »

STI je asi fajn, ale vzhledove je moc ukricene a uz to neni ten vladce, co byl driv. Me osobne pripada Rko za mnohem lepsi penize kvalitnejsi stroj. Ale priznavam se, nejezdil jsem s tim, jenom jsem brouzdal a cetl na netu.

Brzdy v performance packetu maji 370mm, coz by nebyl takovy problem. Problem je, ze jsou hodne vystouple a potrebujes nizke ET. To by se jeste dalo, ale ve velkem TP maji pry napsana pouze 19" kola a 18" bych si tam musel zapsat sam. To nedavam.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

mano: WRX se ještě dělá, nebo máš na mysli STI? Jinak opravdu bez křídla a v neutrální barvě je to celkem nenápadné auto, ale už se to dělá jen v sedanu, ne?
Já měl hatchback 2010 a rozhodně to nebylo lepší auto a hlavně výrazně pomalejší - žravější, než M135i.(v sériovém stavu mě na rovince podělal i Jeep Cherokee) :D
Ovšem s aktuálním modelem jsem nejel, tak nebudu soudit.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

určitě zkus jiného dealera bmw, z vlastní zkušenosti jsou hodně velké rozdíly v přístupu k zákazníkům i v jednom městě.. byla by škoda od chtěného RWD přejít na až moc rodinné FWD kvůli neochotě dealera :)
mano
Spolujezdec

Příspěvek od mano »

M.Z.: Myslel som celym nazvom Subaru WRX STI :D Obycajnu imprezu uz nevyrabaju a vdaka bohu za to, okrem tej najvykonnejsich verzii nestali prilis za moc. BTW. s tym cherokeem mam podobnu skusenost aj ja, ale to som siel na seriovom civicu :-D

Kajak: Skus sa pozriet na verziu bez kridla a v sedej alebo ciernej farbe. To auto potom tak moc nesvieti a myslim, ze si ho vsimne iba clovek, ktory vie na co sa diva. :-) Popravde v Rku som v zivote nesedel, takze to vobec nemozem porovnat, ale oproti Cupre sa STIcko drzalo v zatackach ako pribite.

Urcite by som ale zasiel k viacerym dealerom, tak ako uz spominal oxik - a to nie len BMW, ale aj Seatu a VW - kludne by som zasiel aj mimo Prahu a skusil to inde - mam skusenosti, ze dealeri sa v meste medzi sebou poznaju a aj ked kazdy z nich chce predat, niekedy sa dohodnu na cene a pod nu nejdu. Inde ti ale kludne daju mensiu cenu ;-)
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Za sebe to muzu doporucit ACR auto CB, klidne ti dam i kontakt na hodne prijemneho prodejce novych vozu, me zarizoval nestovnalosti vznikle chybou centraly BMW a byl jsem a nim velice spokojen
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Dneska jsem se s rodinkou vracel z návštěvy a cestou zpět jsme si s prckama odhlasovali proti mamině, že se půjdem sklouznout na čerstvým sněhu. Těsně pod kopcem jsme dojeli chlápka s Golfem R, který měl stejný plán. A musím říct, že ta jeho jízda vypadala hodně dramaticky - co mě překvapilo tak byl zvuk. Tvářilo se to jako originální výfuk, ale zvučilo to velmi pěkně. Jako fajně se na to koukalo a poslouchalo :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A právě proto, že se z těch laufů ozývá vcelku slušný zvuk (sice ne tolik hezký, jako byl u R36tky) nechápu, proč k tomu uvnitř někdo přidal i zvuk z repráků. To je na pár facek, když pominu fakt, že to je vrchol demence.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět